Skoliski program Srbije u RS?

Student Exchange

#1 Skoliski program Srbije u RS?

Post by Student Exchange »

Milorad Dodik, premijer RS-a, nastavlja unositi pometnju svojim izjavama. Jedna od takvih, izrečena tokom posjete srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića je i da će se od naredne školske godine nastava u školama u ovom entitetu izvoditi po nastavnom planu i programu Srbije!

Moje pitanje je... Sta ce reci Sulejman Tihic, Fahrudin Radoncic, Haris Silajdzic i Zlatko Lagumdzija na ovo?
stari grad Visegrad

#2 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by stari grad Visegrad »

Zalim djecu koja moraju da uce istoriju drugih drzva, a zive u svojoj drzavi. Ta djecu naucena o drugoj zemlji, a ne o svojoj su zrtvovana za buduca ratovanja. Ta djeca su buduci mrtvaci kada ponovo izbije rat. a rat ce izbiti uprvao zbog takvog separistickog skolstva.
Ako je interes bh srba i bh hrvata da osnuju srbijanske i hrvtaske skole po BiH, onda je njihov interes da se ta djeca pobiju u iducem ratu, a ona koja prezive ce se vjerovatno iseliti odavde. Sam pao, sam se ubio.
U cijeloj Evropu su skole na drvzanom osnovu i na zajednickom jeziku, uce isto. Ima privatnih skola koje se debelo placaju. Privatne skole su vise tipa da imaju bolje ucitelje, i manje djece u razredu. Dok je osnova ista. Ima i dopunske nastave iz predmeta koje se posebno izucavaju, npr. drugi jezik itd.

Ako dodo uvede nastavu po srbijanskom programu automatski uvodi RAT za 20 godina kada ta separisticka djeca odrastu. Dodo je onjina. Ta djeca ce stradati u ratu zarad Beograda, a srpske majke plakati "jadni mi srbi, uvijek mi stradamo". Dok ce dodo da uziva u svom stanu u Beogradu. Nastradace djeca i drugih naroda u tom buducem ratu.

Recimo NE!
stari grad Visegrad

#3 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by stari grad Visegrad »

Zalim djecu koja moraju da uce istoriju drugih drzva, a zive u svojoj drzavi. Ta djecu naucena o drugoj zemlji, a ne o svojoj su zrtvovana za buduca ratovanja. Ta djeca su buduci mrtvaci kada ponovo izbije rat. a rat ce izbiti uprvao zbog takvog separistickog skolstva.
Ako je interes bh srba i bh hrvata da osnuju srbijanske i hrvtaske skole po BiH, onda je njihov interes da se ta djeca pobiju u iducem ratu, a ona koja prezive ce se vjerovatno iseliti odavde. Sam pao, sam se ubio.
U cijeloj Evropu su skole na drvzanom osnovu i na zajednickom jeziku, uce isto. Ima privatnih skola koje se debelo placaju. Privatne skole su vise tipa da imaju bolje ucitelje, i manje djece u razredu. Dok je osnova ista. Ima i dopunske nastave iz predmeta koje se posebno izucavaju, npr. drugi jezik itd.

Ako dodo uvede nastavu po srbijanskom programu automatski uvodi RAT za 20 godina kada ta separisticka djeca odrastu. Dodo je onjina. Ta djeca ce stradati u ratu zarad Beograda, a srpske majke plakati "jadni mi srbi, uvijek mi stradamo". Dok ce dodo da uziva u svom stanu u Beogradu. Nastradace djeca i drugih naroda u tom buducem ratu.

Recimo NE!
Been

#4 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by Been »

Svašta bi on kad bi mogao !
Student Exchange

#5 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by Student Exchange »

Been wrote:Svašta bi on kad bi mogao !
Moze li?
essex

#6 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by essex »

Student Exchange wrote:Milorad Dodik, premijer RS-a, nastavlja unositi pometnju svojim izjavama. Jedna od takvih, izrečena tokom posjete srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića je i da će se od naredne školske godine nastava u školama u ovom entitetu izvoditi po nastavnom planu i programu Srbije!

Moje pitanje je... Sta ce reci Sulejman Tihic, Fahrudin Radoncic, Haris Silajdzic i Zlatko Lagumdzija na ovo?
Sulejman Tihic:
"treba prihvatiti realnost, to je nasa politika"

Fahrudin Radoncic:
"ja nisam odavde djekne mi, ali vjerujem da se na konto ovoga moze dovesti prosperitet i ekonomski napredak putem povoljnih kredita koje bi mogli dogovoriti sa miskovicem i nasim partnerima..."

Haris Silajdzic:
"eto, mi smo im rekli da nismo za to, oni to nisu uvazili, sta sada mozemo..."

Zlatko Lagumdzija:
"sa aspekta eksplicitnog i u sagledavanju kredibiliteta komprpomitiranje i negiranje, pa stoga jel' i to je prihvatljivo ili ne"
Last edited by essex on 08/09/2010 06:40, edited 3 times in total.
Only1

#7 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by Only1 »

Svi koji misle da Srbija nije najveci neprijatelj BiH duboko se varaju. Srbija danas je ista ona Srbija iz '92 samo u drugoj maski.
jarancuga

#8 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by jarancuga »

cuj sta ce reci nase glavonje...nista, jos ce mu cestitati...
pa nije mile punoglavac iz g.maoce i nema bradu i zasukane pantole i ne "uci celjad po jordanskom nastavnom planu i programu" da bi mu neko imo pravo prigovora...
jest da je se ispostavilo da se djeca iz g.maoce obrazuju po nastavnom planu ministarstva obrazovanja tuzlanskog kantona , i da su nastavnici ir srebrenika i dobrnje, kao sto navodi direktor osnovne skole "podorasje" sead ahmetovic...al pukla je medijska kampanja da su u g.maoci "vanzemaljci"...
i tako, uredno obrijan i namirisan, u dobro ispeglano odijelo i bossovom kravatom obucen, od krokodilske koze cipela nazuven, mile punoglavac zeli uvesti nastavni plan jedne drzave u drugu drzavu...
hebi ga punoglavac, samo mojne pustat kakvu bradicu, namah ce postati sumnjiv i bit ces proglasen drzavnim neprijateljem broj 1....
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by Toto »

Treba ovo dohaberit Zukorlicu i Stambolu!
drug bevc

#10 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by drug bevc »

jarancuga wrote:cuj sta ce reci nase glavonje...nista, jos ce mu cestitati...
pa nije mile punoglavac iz g.maoce i nema bradu i zasukane pantole i ne "uci celjad po jordanskom nastavnom planu i programu" da bi mu neko imo pravo prigovora...
jest da je se ispostavilo da se djeca iz g.maoce obrazuju po nastavnom planu ministarstva obrazovanja tuzlanskog kantona , i da su nastavnici ir srebrenika i dobrnje, kao sto navodi direktor osnovne skole "podorasje" sead ahmetovic...al pukla je medijska kampanja da su u g.maoci "vanzemaljci"...
i tako, uredno obrijan i namirisan, u dobro ispeglano odijelo i bossovom kravatom obucen, od krokodilske koze cipela nazuven, mile punoglavac zeli uvesti nastavni plan jedne drzave u drugu drzavu...
hebi ga punoglavac, samo mojne pustat kakvu bradicu, namah ce postati sumnjiv i bit ces proglasen drzavnim neprijateljem broj 1....
je li u g.maoči žive možda jordanci pa im djeca uče po jordanskomm planu i programu. :-) :-) :-) :-)
kaki su mali maočaci bili iz maternjeg - jordanskog. :-) :-) :-) :-) :-)
osa

#11 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by osa »

stari grad Visegrad wrote:Zalim djecu koja moraju da uce istoriju drugih drzva, a zive u svojoj drzavi. Ta djecu naucena o drugoj zemlji, a ne o svojoj su zrtvovana za buduca ratovanja. Ta djeca su buduci mrtvaci kada ponovo izbije rat. a rat ce izbiti uprvao zbog takvog separistickog skolstva.

Recimo NE!

nema ti to veze s ratom, učili mi 45 godina po ju- programu, multietničkom, pa rat opet dođe...
jarancuga

#12 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by jarancuga »

drug bevc wrote:
jarancuga wrote:cuj sta ce reci nase glavonje...nista, jos ce mu cestitati...
je li u g.maoči žive možda jordanci pa im djeca uče po jordanskomm planu i programu. :-) :-) :-) :-)
kaki su mali maočaci bili iz maternjeg - jordanskog. :-) :-) :-) :-) :-)
vidim da tebi bosanski bas ne ide dobro...inace bi shvatio napisano... :dance:
sodom

#13 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by sodom »

da ali srpska historija koja se uči po školama je puno drugačija od drugih historija-mislim na viđenje iste stvari, prema tome, negativno će uticati na razvijanje svijesti mladog bića...
Naravno rat nastaje zbog x faktora, ali samo manipulisanje historijom dozvoljava "opravdanost" istog.
osa

#14 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by osa »

sodom wrote:da ali srpska historija koja se uči po školama je puno drugačija od drugih historija-mislim na viđenje iste stvari, prema tome, negativno će uticati na razvijanje svijesti mladog bića...
Naravno rat nastaje zbog x faktora, ali samo manipulisanje historijom dozvoljava "opravdanost" istog.
možda bi mogli napisati, druge povjesti su bitno drukčije od srpske pa će negativno ..........."
Prpa.ba

#15 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by Prpa.ba »

Sta imamo prigovarati? Neka uce o lepotama Begesa, mozda im to pomogne u odluci da se tamo trajno presele.. 8-)
kiky

#16 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by kiky »

ohr se več odavno trebao pozabavit dodikom & ajducima ...
mi samo đaba prdimo u vjetar ...
osa

#17 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by osa »

kiky wrote:ohr se več odavno trebao pozabavit dodikom & ajducima ...

ako to mora raditi ohr ili bilo tko sa strane, nije dobro i neće biti...
kiky

#18 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by kiky »

osa wrote:
kiky wrote:ohr se več odavno trebao pozabavit dodikom & ajducima ...

ako to mora raditi ohr ili bilo tko sa strane, nije dobro i neće biti...
ohr je sastavni dio dejtonskog mirovnog sporazuma i samo on ima jedine djelotvorne ovlasti ...
a da nije dobro, nije ...
bicebolje

#19 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by bicebolje »

Pa kakav je sad nastavni program u RS ? Sigurno nije isti kao u FBiH.
drug bevc

#20 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by drug bevc »

kiky:
pojedini su naucili da drugi uvijek njihove probleme rješavaju, po mogućnosti ohr.kome ce kukati kad ode ohr.
jel ti kiky zoves ohr i kad sa skvo zaguzvas ili sa njom rjesis konfliktnu situVaciju.
haveru kiky ne gradi se budućnost ove nam drzava preko drugih.

jarancugo:
meni slabo ide bosanski,, jbg ja u skoli ucio sh jezik ili hs, kako je kome vise pasalo.
a valjda kao srbin koji zivi u demokratskoj i jeVropskoj nam BiH mogu odlučivati sta ce moji klinci uciti. jel da mi klinci uče kako im je haba bio agresor i da je radio raznorazne gluposti u ratu a to nema niđe veze.jel da me klinac pita kako smo okupirali doboj a ja iz doboja.
jbg za mene je ante pavelić ratni zlocinac i fasista a za male latine je on domoljub, za moje đeneral draza heroj vođa pokreta otpora odlikovan i od strane USA a za ostale i zločinac koljač i itd.
ne

da bi bilo u ovoj drzavi sve ok, mora se se uvazavati misljenje sva tri baka u predsjednistvu (a oni su legalni predstavnici BiH goveda koji su ih na zakonit način izabrali) a ne naturati svoje zelje drugima i misliti da je to samo ok.
:bih: :bih: :bih:
nokia6170

#21 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by nokia6170 »

Skupljanje jeftinih poena Rašinih pulena, uslijed nemoci da se utice da Bosna u Vijecu sigurnosti glasa protiv rezolucije o Kosovu. Realizacije Dodikovih nedavnih prijetnji da "ce oni vidjeti" ako ne podrze stav RS o Kosovu.

Inat politika.

A sve to samo potvdjuje ono sto napisah godinama ranije ovdje...da jednostavno BiH i RS ne mogu egzistirati jedno sa drugim i kad tad ce se morati konacno rijestiti ova situacija.
drug bevc

#22 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by drug bevc »

bicebolje wrote:Pa kakav je sad nastavni program u RS ? Sigurno nije isti kao u FBiH.
pa mali bosnjaci imaju maternji bosanski
mali rvati hrvatski a
mali srbovi srpski.
zatim jedni uce povijest, drugi istoriju, treći historiju.

sta mislis sta piše u tim istorijskim udžbenicima o vladanju turaka, austrougaraskoj monarhiji, kraljevini shs,sfrj, periodu od 1992-1995, - kod malih bosnjaka,rvata i srbova.ne moze biti isto jer svakom je određen period drag a drugim nije.

jednake su im samo prirodne nauke . :-D :-D :-D :-D :-D
nokia6170

#23 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by nokia6170 »

drug bevc wrote:
bicebolje wrote:Pa kakav je sad nastavni program u RS ? Sigurno nije isti kao u FBiH.
mali rvati hrvatski a
mali srbovi srpski.

sta mislis sta piše u tim istorijskim udžbenicima o vladanju turaka, austrougaraskoj monarhiji, kraljevini shs,sfrj, periodu od 1992-1995, - kod malih bosnjaka,rvata i srbova.ne moze biti isto jer svakom je određen period drag a drugim nije.

nije ni cudo sto nam zvjeri odgajaju zvjeri kad se zasad samo slazemo u prirodnim naukama, a sa drustvom i drustvenim naukama udaramo temelje buducim sukobima.
osa

#24 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by osa »

nokia6170 wrote:
drug bevc wrote:
mali rvati hrvatski a
mali srbovi srpski.

nije ni cudo sto nam zvjeri odgajaju zvjeri kad se zasad samo slazemo u prirodnim naukama, a sa drustvom i drustvenim naukama udaramo temelje buducim sukobima.

nokia, da li smo imali iste društvene znanosti 45 godina, do u detalj, pa gdje je onda bio temelj sukoba, nekad većini ljudi nisu bile dostupne nikakve znanosti, pa je sukoba bilo kao u priči, do sukoba dovode različiti interesi, najčešće....
drug bevc

#25 Re: Skoliski program Srbije u RS?

Post by drug bevc »

nokia6170 wrote:
drug bevc wrote:
mali rvati hrvatski a
mali srbovi srpski.

naravno tako ce i biti sve dok budemo osuđivali zločine prema vlastitoj naciji a zločine prema drugima odobravali i vikali tako im i treba i sve ih treba pobit.
Post Reply