skola za frizere

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
frizer

#1 skola za frizere

Post by frizer »

Eh ovako ne znam da li ima ista tema, ako ima ja se izvinjavam :)

Ali bila bih jako zahvalna da mi neko napise nesto vise o vandrednom polaganju predmeta u srednjoj frizerskoj skoli !?
Ja sam zavrsila medicinsku skolu , pa me zanima da li bih polagala samo razliku predmeta ili bih morala sve ! ? :?

Unaprijed hvala
melb26sa

#2 Re: skola za frizere

Post by melb26sa »

A mrsko otici do skole i raspitati se kako, sta, kada, ko pomaze za vanredne?
zelenashica

#3 Re: skola za frizere

Post by zelenashica »

frizer wrote:Eh ovako ne znam da li ima ista tema, ako ima ja se izvinjavam :)

Ali bila bih jako zahvalna da mi neko napise nesto vise o vandrednom polaganju predmeta u srednjoj frizerskoj skoli !?
Ja sam zavrsila medicinsku skolu , pa me zanima da li bih polagala samo razliku predmeta ili bih morala sve ! ? :?

Unaprijed hvala
Po Zakonu o obrazovanju ne bi morala polagati sve predmete.
Naime,prilikom prijave na vanredno školovanje dostavljaš svjedočanstva od 1 do 4 razreda te na osnovu njih se utvrđuje razlika predmeta po NPP te polazes samo razliku u odnosu na period u kome si zavrsila skolovanje tadasnji NPP i danasnji po kojem polazes NPP.
(Pokusaj sama uporediti NPP i utvrditi razliku predmeta)
O cijenama ne znam,sve varira od skole do skole ali upis svakog razreda je 100KM +po cc 50KM po ispitu(predmetu).
To u prosjeku izadje nekih 1200KM ovisno od broja predmeta koje trebaš polagati,te diplomski koji je takođe oko nekih 100KM.
I da,sve mozes zavrsiti po Zakonu u jednom ispitnom roku jer su u pitanju samo razlike predmeta a ne i da ti nedostaje cijela jedna godina (razred).
Naravno obavezna si odslusati organizovana predavanja koja traju cirka 3 radne sedmice.
Ako jos nekako mogu pomoci tu sam.
frizer

#4 Re: skola za frizere

Post by frizer »

Zelenashica, hvala ti puno na informacijama ! :D

Jos me samo zanima za praksu, kako to ide kod ovakvog nacina polaganja, ako slucajno znas !?

I jesil ti zavrsila ovu skolu, da neznas otprilike koliko strucnih predmeta ima, jer vjerujem da je samo razlika u predmetima !? Da bar ugrubo mogu vidjeti koliko ce mi trebati para, jer studiram i faks placam 1200 KM, tacnije roditelji mi placaju, pa da ih pocnem "muntati" da mi i za to daju !? :)
zelenashica

#5 Re: skola za frizere

Post by zelenashica »

frizer wrote:Zelenashica, hvala ti puno na informacijama ! :D

Jos me samo zanima za praksu, kako to ide kod ovakvog nacina polaganja, ako slucajno znas !?

I jesil ti zavrsila ovu skolu, da neznas otprilike koliko strucnih predmeta ima, jer vjerujem da je samo razlika u predmetima !? Da bar ugrubo mogu vidjeti koliko ce mi trebati para, jer studiram i faks placam 1200 KM, tacnije roditelji mi placaju, pa da ih pocnem "muntati" da mi i za to daju !? :)
Koji ti dio ne kontaš?Rekla sam ti polazes razliku predmeta......sve stručne za smjer frizera i sve one koji su danas u nastavnom planu i programu a mozda nisu bili kada si ti bila srednjoskolac u tvojoj skoli.
Nemas obaveznu praksu.....imas samo diplomski rad :D :-)
Ja nisam zavrsila tu skolu ja radim u prosvjeti...ko zna mozda i moju skolu dođeš po tu diplomu :lol:

Za tačno mi trebaju podaci: godina upisa srednje skole(da li si je zavsila u roku) te tačan smjer medicinske škole(spisak predmeta upisanih u svjedočanstva)a za ugrubo sam ti rekla oko 1200KM.

PS.Sa onim "neznaš" bi ti i ocjenu Bosanskoj jezika poništila :D
Post Reply