Škola

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sulejmansv

#1 Škola

Post by sulejmansv »

Ne znam da li sam se obratio na pravi forum, ali vidio sam grupu koja je označena sa ''Religija'' pa sam odlučio da probam, samo bih zamolio da ko želi i može da mi pomogne neka se javi, a ko ne želi i nema da kaže ništa vezano za moje pitanje, zamolio bih da ne komentariše i ne piše uvredljive komentare.

Naima, duže vremena pokušavam naći neki oglas za upis u školu Kur'ana gdje bih mogao naučiti Sufaru(Kur'ansko pismo) i Tedžvid(pravilno učenje Kur'ana), međutim na internetu su to oglasi stari godinu, dvije ili više.Jednom sam propustio priliku prije 2-3 godine koja je bila idealna i dan danas se kajem.Zamolio bih bilo koga ko ima neke informacije o skorašnjem objavljivanju oglasa ili ako već postoji negdje i da škola počinje uskoro da mi se javi,uzimajući u obzir da će mi za nekih mjesec dana 18 godina i da živim u Sarajevu.

Unaprijed zahvalan.
zagortenej

#2 Re: Škola

Post by zagortenej »

a ko ne želi i nema da kaže ništa vezano za moje pitanje, zamolio bih da ne komentariše i ne piše uvredljive komentare.
a zašto misliš da bi neko trebao pisati uvredljive komentare?
sulejmansv

#3 Re: Škola

Post by sulejmansv »

Pa naravno da ne bi trebao, ali eto uvijek se nađe neki pametnjaković :D
Libyano

#4 Re: Škola

Post by Libyano »

Mislim da imaš u Kralja Fahda na Alipašinom, a isto tako odeš u najbližu džamiju u kojoj ima vjerska pouka i pitaš imama da li bi držao časove i tebi, ako ne predložiće ti gdje možeš otići.
seksan

#5 Re: Škola

Post by seksan »

Imas online ucenje sufare. :) preko skajpa se ukljucis sa ostalima.. a imas i mesdzidi organizuju. Zavisi sve koji su termini. :) imas od pocetnika pa nadalje. Za razliku od ostalih, Kralj fahd djamija- ili djamija princa selmana ne naplacuje. Iako kazem zavisi. :) Imas mesdzida koji te "kurseve" npalacuju po 15evra.
sulejmansv

#6 Re: Škola

Post by sulejmansv »

Ima li neki kontakt e-mail ili broj da nazovem od džamije Kralja Fahda , odnosno pošaljem e-mail,a vezano za učenje online to sam skidao neke programe i nisam bio siguran baš da bih sam to započeo da ne učim pogrešno nešto, više bih volio sjesti ispred nekog određenog i da učim, kao što su škole upravo. Hvala na prijedlogu
nasa

#7 Re: Škola

Post by nasa »

Ne znam broj ali mozes otici u njihove prostorije ,odmah pored dzamije, poricati pa vjerovatno te obavijeste ako ima ili pocinje neki od kurseva...Znam da mnogi idu tamo na razlicite kurseve....
seksan

#8 Re: Škola

Post by seksan »

Jos najbolje sto se nista ne placa..ond aim "fahdova" valja.. :thumbup:
harač

#9 Re: Škola

Post by harač »

.
seksan

#10 Re: Škola

Post by seksan »

Pa jest tako, sve "fahdova" "Fahdova" a cim je djabaluka onda i "fahdovo" valja. :thumbup:
fatamorgana

#11 Re: Škola

Post by fatamorgana »

seksan wrote:Pa jest tako, sve "fahdova" "Fahdova" a cim je djabaluka onda i "fahdovo" valja. :thumbup:
Pa što, jel' inače ne valja? :mrgreen:
red evil

#12 Re: Škola

Post by red evil »

Imas sufara.ba. Kliknes na harf i covjek ti izgovori kako treba, sva pravila, tekstualna objasnjenja.

http://www.sufara.ba/lekcije/lekcija-1/

Imas oko 20 lekcija. Meni je pomoglo, mozda zato sto sam vec naucio ucit pa samo ponovio. Bilo mi mrsko oca pitat da mi opet to sve ponovi. :lol:
seksan

#13 Re: Škola

Post by seksan »

fatamorgana wrote:
seksan wrote:Pa jest tako, sve "fahdova" "Fahdova" a cim je djabaluka onda i "fahdovo" valja. :thumbup:
Fazon je sto pljuju po fahdovom. kako ne pljuju kada im treba koji kurs? Onda i katolici dolaze! Medjutim zaboravljam da da niko nije kao ja! ja kada podvucem granicu onda je podvucem skroz, a ne eh fahdova fahdova aovamo od kurseva do haljina..sve uzimaju sta god je djame! Onda im vehabije odgovaraju!
Dr_dre

#14 Re: Škola

Post by Dr_dre »

Ima li neki kontakt e-mail ili broj da nazovem od džamije Kralja Fahda , odnosno pošaljem e-mail,a vezano za učenje online to sam skidao neke programe i nisam bio siguran baš da bih sam to započeo da ne učim pogrešno nešto, više bih volio sjesti ispred nekog određenog i da učim, kao što su škole upravo. Hvala na prijedlogu
:thumbup:
fatamorgana

#15 Re: Škola

Post by fatamorgana »

seksan wrote:
fatamorgana wrote:
Fazon je sto pljuju po fahdovom. kako ne pljuju kada im treba koji kurs? Onda i katolici dolaze! Medjutim zaboravljam da da niko nije kao ja! ja kada podvucem granicu onda je podvucem skroz, a ne eh fahdova fahdova aovamo od kurseva do haljina..sve uzimaju sta god je djame! Onda im vehabije odgovaraju!
Ma znam kako ti je ....
seksan

#16 Re: Škola

Post by seksan »

I reci ti meni jel to licemjerno? :)
fatamorgana

#17 Re: Škola

Post by fatamorgana »

seksan wrote:I reci ti meni jel to licemjerno? :)
Do daske ....
udrch

#18 Re: Škola

Post by udrch »

ne znam zašto bi išao do Fahdove da nauči sufaru..veliki broj džamija ima mektebsku obuku za odrasle..u toj obuci dominira sufara, učenje Kurana i tedžvid..zavisno od stepena do kojeg se došlo..

znači prvo trebaš naći da naučiš sufaru..onda se pređe na mushaf nekoliko mjeseci..usput sa tvojim napretkom se uči tedžvid..tek kad dostigneš visok nivo onda učiš manje bitna pravila koja služe za ljepotu učenja..

reci mi u kojem si djelu grada, pa ću ti preporučiti najbližu džamiju..
seksan

#19 Re: Škola

Post by seksan »

udrch wrote:ne znam zašto bi išao do Fahdove da nauči sufaru..veliki broj džamija ima mektebsku obuku za odrasle..u toj obuci dominira sufara, učenje Kurana i tedžvid..zavisno od stepena do kojeg se došlo..

znači prvo trebaš naći da naučiš sufaru..onda se pređe na mushaf nekoliko mjeseci..usput sa tvojim napretkom se uči tedžvid..tek kad dostigneš visok nivo onda učiš manje bitna pravila koja služe za ljepotu učenja..

reci mi u kojem si djelu grada, pa ću ti preporučiti najbližu džamiju..
Problem je sto fahdova nudi gratis! Kod nekih meszdzida koliko sam ja cula mora se i po 30Km platiti ako si "odrast'o"
miki.ba

#20 Re: Škola

Post by miki.ba »

U fahdovu udjes zbog kursa za racunare, a izadjes sa znanjem o ispravnom bicovanju zena.
Morao sam jedan... :D
seksan

#21 Re: Škola

Post by seksan »

O B A V J E Š T A V A M O

Članice Udruženja i one koje to nisu:

Prijavite se za hifzanje Časnog Kur'ana, uz uslov poznavanja sufare i tedžvida, koji će se održavati od septembra 2013, subotom i nedjeljom u prostoru Udruženja u Sarajevu. Kontakt osoba: 061/516-733 Merjem, voditelj ženskog ureda Udruženja i sekcije Kur'ana "Hadži-Rasim Bašić"

"...i izgovaraj Kur'an pažljivo." Sura Al-Muzzammil, dio 4. ajeta (2 photos)
Bosanac sa dna kace

#22 Re: Škola

Post by Bosanac sa dna kace »

seksan wrote:O B A V J E Š T A V A M O

Članice Udruženja i one koje to nisu:

Prijavite se za hifzanje Časnog Kur'ana, uz uslov poznavanja sufare i tedžvida, koji će se održavati od septembra 2013, subotom i nedjeljom u prostoru Udruženja u Sarajevu. Kontakt osoba: 061/516-733 Merjem, voditelj ženskog ureda Udruženja i sekcije Kur'ana "Hadži-Rasim Bašić"

"...i izgovaraj Kur'an pažljivo." Sura Al-Muzzammil, dio 4. ajeta (2 photos)
mi klanjamo, mi hifzaamo, lalalala
mi hiiifzamo.....lalalalala

ova rijec hifzanje men za sad najjaci bidat.... :igrac: :igrac: :igrac:
Post Reply