Škola strateskog komuniciranja

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
anais_nin

#1 Škola strateskog komuniciranja

Post by anais_nin »

evo info za zainteresirane...upis je u toku...

Mediacentar Sarajevo i The Centre for Strategy and Communication London objavljuju konkurs za upis četvrte generacije polaznika Škole strateškog komuniciranja.

Program Škole strateškog komuniciranja Mediacentra je organizovan u saradnji sa The Centre for Strategy and Communication London (CSC) i obuhvata oblasti odnosa s javnošću, odnosa s medijima, komunikacijske strategije i menadžmenta, kriznog komuniciranja, event managementa, zagovaranja i lobiranja i mnoge druge tematske cjeline.

Program se sastoji od 19 modula i završnog ispita, u ukupnom trajanju od 77 sati. Svi moduli osmišljeni su po metodološkim standardima CSC-a London, a nastava se održava u grupama od 10 do 18 ljudi u dinamičnom, interaktivnom okruženju, kroz praktične vježbe i simulacije.

Predavači škole su eksperti iz oblasti novinarstva, odnosa s javnošću, menadžmenta i srodnih oblasti iz Bosne i Hercegovine, a svi polaznici na raspolaganju imaju najnoviju literaturu i trening materijale partnerske organizacije.

Školarina za fizička lica iznosi 1.500 KM, za nevladine organizacije 1.650 KM po osobi, a za komercijalni sektor i vladine institucije 1.750 KM po osobi.

Škola nudi i mogućnost pohađanja pojedinačnih modula u okviru programa, u skladu sa potrebama polaznika za usavršavanjem u pojedinim oblastima strateškog komuniciranja. Cijene pojedinačnih modula kreću se od 95 KM do 180 KM.

Novi ciklus Škole strateškog komuniciranja počinje u martu 2006. godine i traje do juna 2006.

Konkurs za upis otvoren je do 05. marta 2006. godine. Prijave slati na e-mail adresu: [email protected]

Za dodatne informacije, detaljni program nastave i formular za prijavu posjetite web stranicu http://www.media.ba.
Prenj

Post by Prenj »

"stratesko komuniciranje" :?

Nesto mi ovaj nas jezik ne ide u zadnje vrijeme.
edu

Post by edu »

nista ako besim ne predaje.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Besim ti je na London school of PR. :D
Nego, zna li neko fakat ima li ovo u Mediacentru smisla? Meni je, recimo PR super oblast o kojoj ne mozes mnogo nauciti na faxu. Vrijedi li ovo tih para?
anais_nin

Post by anais_nin »

Vingo wrote:Besim ti je na London school of PR. :D
Nego, zna li neko fakat ima li ovo u Mediacentru smisla? Meni je, recimo PR super oblast o kojoj ne mozes mnogo nauciti na faxu. Vrijedi li ovo tih para?
slazem se da je praksa 10 puta ucinkovitija od teorije...ali kad se prijavljujes za poslove u 9 od 10 slucajeva traze ti neki vid obrazovanja na tom polju...meni licno je ovaj program interesantan jer ne moras pohadjat citav program samo onaj ili one module koji su ti interesantni ili potrebni....

inace danas je fenomenalan seminar u holiday innu o project management-u (Prof. Sunje) ako ima neko da je bio nek napise koju... :D
edu

Post by edu »

ja kad vidim da besim negdje predaje..na to ne idem ni u ludilu.. :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

edu wrote:ja kad vidim da besim negdje predaje..na to ne idem ni u ludilu.. :D :D :D
jeko Besim??? ja sam neupucena :D
Vingo

Post by Vingo »

http://www.ulupubih.com.ba/spahic.html

Evo ti Besima, sve sa slikom

Covjek ima impresivnu biografiju, a na faxu je zadnja ubleha. E sad jel do njega ili do studenata....ili do materije... :-)
Prenj

Post by Prenj »

Moze li meni neko objasniti sta je to "stratesko komuniciranje"?
edu

Post by edu »

Vingo wrote:http://www.ulupubih.com.ba/spahic.html

Covjek ima impresivnu biografiju, a na faxu je zadnja ubleha. E sad jel do njega ili do studenata....ili do materije... :-)
mislim da je do njega!
anais_nin

Post by anais_nin »

Prenj wrote:Moze li meni neko objasniti sta je to "stratesko komuniciranje"?
Ovo je kod nas samo preveden engleski termin "strategic communication"....

Strategic Frame Analysis: A model uniting the social and cognitive sciences that seeks to identify the dominant frames of how the public understands issues and the dynamic role that the media plays in creating and activating particular frames. Frank Gilliam, Professor and Director of the Center for Communications and Community, and Susan Nall Bales, President of the FrameWorks Institute, have found that when contradictions arise between dominant negative frames in the media and personal experience, most Americans resolve the contradiction by judging their own experience to be exceptional rather than challenging media stereotypes.

The core argument of strategic frame analysis is that how issues are framed-both in the public mind and the mass media-has a measurable impact on public discourse. This is significant because how people think about issues influences policy outcomes.
anais_nin

Post by anais_nin »

Vingo wrote:http://www.ulupubih.com.ba/spahic.html

hvala :D nisam imala prilike susreti se s doticnim....ja tek otkrivam svijet domacih profa...iskreno, meni je jedan od najnekonvencionalnijih i najinteresantnijih Prof. Kasim Tatic :D
Mahalac

Post by Mahalac »

To ti je dragi moj Prenj kada na temi o "fenomenu prdeske u zatvorenom prostoru" ti ne kazes ni rijeci :? sto ni u kom slucaju ne znaci da isto ne upraznjavas :shock: :D :D

eto nako ukratko sazeto precizno :-D
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:
To ti je dragi moj Prenj kada na temi o "fenomenu prdeske u zatvorenom prostoru" ti ne kazes ni rijeci :? sto ni u kom slucaju ne znaci da isto ne upraznjavas :shock: :D :D

eto nako ukratko sazeto precizno :-D
Da li to znaci da i mi u ovom trenutku 'strateski komuniciramo'?
Vingo

Post by Vingo »

Nespretan prevod....Ovdje se radi o komuniciranju kao strategiji za bla bla
Mahalac

Post by Mahalac »

Ne ne sve si pogresno shvatio...mislim da ne bi bilo lose da "joiniras" ovim stratezima ili da slobodno nako ko covjek "oslobodis" sve strahove iz sebe :D
Prenj

Post by Prenj »

Vingo wrote:

Nespretan prevod....Ovdje se radi o komuniciranju kao strategiji za bla bla
Lici na tako nesto.
Ovo je jos i bezazleno ispalo u odnosu na jedan drugi popularni prevod - "javni servis".
Sta je nama bio "javni servis" prije koju deceniju, a sta je sada? Nagrdise nam jezik, mic po mic.
Vingo

Post by Vingo »

A tek tim za evaluaciju.....podizanje svijesti....monitoring grupa....
Prenj

Post by Prenj »

A tek naslovi, nas jezik, a pravila engleska, cesto i na ovom forumu ...
anais_nin

Post by anais_nin »

Prenj wrote:A tek naslovi, nas jezik, a pravila engleska, cesto i na ovom forumu ...
pa naravno to se desava...pogotovo ljudima koji vec dugi niz godina svakodnevno komuniciraju na oba jezika...i meni samoj se cesto desi da pobrkam...da vise nisam sigurna koja su pravila iz kojeg jezika :roll: ali zato ima fino ispraviti (barem ovde na forumu), jer svi ponekad grijesimo....
Post Reply