SKOLA PO JORDANSKOM SISTEMU

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Treba li dopustiti da ova skola nastavi sa radom?

Poll ended at 20/12/2006 00:22

Naravno, to je u interesu ovdasnjih muslimana
8
12%
Nemam misljenje o tome
10
15%
Skandalozno, treba je odmah zatvoriti
50
74%

Total votes: 68

SaraLe

Post by SaraLe »

mIRCerka wrote:
SaraLe wrote:
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
Ali ipak tu skolu su osnovali ljudi koji su se borili protiv nase drzave :?
Katolici? :?

WE DON'T NEED NO EDUCATION!!!!
Znas dobro da nisam to mislila 8)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

chuchumbamayumbe wrote:
SaraLe wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Kakvim to nebulozama uce djecu u KSC? Izgleda da nisam u toku...?
Ali si u toku, da u skoli sa Jordanskim sistemom obrazovanja djecu uce nebulozama :?
Nisam rekao da djecu uce nebulozama u tim skolama, odakle ti to, vidis da je moj prvi post bio pitanje u vezi KSC-a...
Ne dobih ja odgovor...o nebulozama kojima djecu uce u KSC? Da mi se slucajno ne bi desilo da tamo upissem dijete, pa eto, ako moze odgovor, bio bih veoma zahvalan... by the way, nisam katolik ni blizu! :-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

i sta ce ovo na religiji? zar nemamo podforum edukacija?
manijak1

Post by manijak1 »

Zašto se ljudi školuju, počev od osnovnog do visokog stepena naobrazbe?
Pa na religiji je ....vjerovatno zato što su jordanske škole apriori religiozne i fundamentalističke.
SaraLe

Post by SaraLe »

chuchumbamayumbe wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
SaraLe wrote: Ali si u toku, da u skoli sa Jordanskim sistemom obrazovanja djecu uce nebulozama :?
Nisam rekao da djecu uce nebulozama u tim skolama, odakle ti to, vidis da je moj prvi post bio pitanje u vezi KSC-a...
Ne dobih ja odgovor...o nebulozama kojima djecu uce u KSC? Da mi se slucajno ne bi desilo da tamo upissem dijete, pa eto, ako moze odgovor, bio bih veoma zahvalan... by the way, nisam katolik ni blizu! :-)
Vidis, moja djeca (ako ih budem imala :) ) nece ici u skolu, koja sigurno nece nikad toj djeci reci da je Hrvatska vojska izvrsila agresiju na moju zemlju 8)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Djeci treba dati ¹to vi¹e znanja kojim æe sutra sebe kao ljude izgraditi a kad doðe vrijeme i budu zreli veæ æe sami znati kako se treba Bogu moliti...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

SaraLe wrote:
mIRCerka wrote:
SaraLe wrote:
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
Ali ipak tu skolu su osnovali ljudi koji su se borili protiv nase drzave :?
Katolici? :?

WE DON'T NEED NO EDUCATION!!!!
Znas dobro da nisam to mislila 8)
sestro mila, vise nije bitno sta je pisac htio reci, vec kako je rekao, tj kojim rijecima...eto vidis i sama kako je lako manipulisati tudjim rijecima :D:D:D

@zena, pa kad neko okaci temu na edukacija, to niko ne gleda...
cim u naslov stavis nesto tipa dzamija, crkva, ustasa, cetnik i ostalo, namah dobijes 20 strana postova do kraja radnog vremena...pogotovo ako pise da je na podforumu religija...

:roll: odo gledat talente...zanimljiviji su :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

manijak1 wrote:Zašto se ljudi školuju, počev od osnovnog do visokog stepena naobrazbe?
Pa na religiji je ....vjerovatno zato što su jordanske škole apriori religiozne i fundamentalističke.
aa uvijek zaboravm da od anamoonih, istocno odo ovog raja... dolaze samo fundamentalisticke ideje i skole :oops:
SaraLe

Post by SaraLe »

Ja odo na SEX :D
samo cu se iznervirati ovdje :-)
chuchumbamayumbe

SaraLe wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Nisam rekao da djecu uce nebulozama u tim skolama, odakle ti to, vidis da je moj prvi post bio pitanje u vezi KSC-a...
Vidis, moja djeca (ako ih budem imala :) ) nece ici u skolu, koja sigurno nece nikad toj djeci reci da je Hrvatska vojska izvrsila agresiju na moju zemlju 8)
Ako su to nebuloze, onda OK, ali ja mislim da nisu...
Da ne ulazim dublje u pricu, nasi istocni susjedi su jedini izvrsili agresiju na suverenu, medjunarodno priznatu BiH, a nasi zapadni susjedi su nam pomagali u borbi protiv njih, ovo, ono...zar nije tako?
Zar se u nasim (bosanskim) skolama Hrvatska igdje spominje kao agresor? Naravno da se ne spominje, niti ce se spomenuti...a ljudi koji se i usude da spomenu da je bilo agresije su odmah oznaceni...
Naravno da shvatas da sam ironican i da hocu da ti kazem da je politika jedna velika kurva, a nazalost je uplela svoje korijene duboko u svaku poru naseg drustva, ukljucujuci i skolstvo...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

djeca podjeljena paravanom..
djevojcice moraju biti pokrivene..

i jos neko ima nesto reci,u korist ove skole :oops: :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Svi đaci navijaju za Želju :oops: :D
SaraLe

Post by SaraLe »

Zao mi djece, sto nemaju normalno obrazovanje :?
Pearl

Post by Pearl »

manijak1 wrote::oops: Svi đaci navijaju za Želju :oops: :D
suti bolan, sad se navodi ono negativno.. :-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

PITARKA_SA wrote:djeca podjeljena paravanom..

ima i gorih podjela, ali ocito necije svjetove to ne dotice...

dvije skole pod jednim krovom, al nema toga u sarajevu pa toga ni nema jelte

samo sto balijska i ustaska djeca nemaju izbora jer moraju otici u takvu podijeljenu skolu jer je sve pod patronatom drzave i imaju zakonske kazne ukoliko dijete ne posljesh u podjeljenu skolu

a ovi bar mogu ne otici, ili ne poslati dijete u takvu skolu

al nema razlike jel de
sta nas briga, vazno je da u sarajevu nema ni jednog ni drugog
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

SaraLe wrote:Zao mi djece, sto nemaju normalno obrazovanje :?
normalno obrazovanje je preskupo za jednu siromasnu zemlju kao sto je BiH... :P
Pearl

Post by Pearl »

define "normalno":)

ono sto je normalno nama, njima je vjerovatno visak informacija.. njima ne treba da znaju koji je glavni grad Kine, ni ko je najveci izvoznik pamuka...
jedna je Knjiga, i nju treba znati ;)

a mozda i grijesimo, mozda to uospte nije takva skola
:zzzz:
njonjica

Post by njonjica »

mIRCerka wrote: ..... namah dobijes 20 strana postova do kraja radnog vremena...pogotovo ako pise da je na podforumu religija...
:zoka: ;-)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

1.bosanski jezik
2:genocid bez modifikovanja te rijeci i istine

prvo obrazovanje ,a za sve ostalo imaju dzamije i crkve,ali sa pruzanjem mogucnosti tipa,dodatne nastave za one koji zele ici na vjeronauku,sve tri vjere
to je za mene pojam normalne skole..koje ocito nema na ovim prostorima :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

PITARKA_SA wrote:
1.bosanski jezik
2:genocid bez modifikovanja te rijeci i istine

prvo obrazovanje ,a za sve ostalo imaju dzamije i crkve,ali sa pruzanjem mogucnosti tipa,dodatne nastave za one koji zele ici na vjeronauku,sve tri vjere
to je za mene pojam normalne skole..koje ocito nema na ovim prostorima :D
ima
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zena wrote:
PITARKA_SA wrote:djeca podjeljena paravanom..

ima i gorih podjela, ali ocito necije svjetove to ne dotice...

dvije skole pod jednim krovom, al nema toga u sarajevu pa toga ni nema jelte

samo sto balijska i ustaska djeca nemaju izbora jer moraju otici u takvu podijeljenu skolu jer je sve pod patronatom drzave i imaju zakonske kazne ukoliko dijete ne posljesh u podjeljenu skolu

a ovi bar mogu ne otici, ili ne poslati dijete u takvu skolu

al nema razlike jel de
sta nas briga, vazno je da u sarajevu nema ni jednog ni drugog
ja sam upravo napisala sta je za mene normalna skola.
nije mi normalno odvajati paravanom djecu,niti pod istim krovom djecu razdvajati..
i odakle ti ta ideja da sam sa jupitera? :D
mislim jesam iz sarajeva ali dobro znam sta se desava oko mene :D
chuchumbamayumbe

1. Maternji jezik
2. Matematika
3. Fizicko
4. Istorija (ali koja? :roll: )
6. Istorija religije
6. Istorija umjetnosti

ostalo po zelji
vjeronauci nije mjesto u obrazovnom sistemu
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

1. teskt u novinama je propaganda ( sjecate se onog u Vecernjaku kako u Maoci rade pored vatre da bi se sto vise umorili i da ce unistit Rim)
2. takvom novinaru koji pita tako glupo pitanje po cijem planu radi skola ja bi odgovorio po tibetanskom, pa majka mu stara po kakvom ce radit u sred Bosne?
3. pitanje je dal ce skola djeci uopste bit priznata? Iz TK ministarstav vele da tamo nema skole ( mozda su ljudi oraganizvovali nesto da im djeca ne bleje po vazda kuci, mozda je to samo obicni mekteb)
4. ljudi se bave prozivodnjom pilica koje izvoze u van BiH kako halal hranu( cini mi se za Austriju)!
5. ljudi otisli da zive u maocu, i da zive ''svoj'' islam, dje nema nikog,da se ne bi ni sa kim svadjali, prave sbe dzamiju, njihova stvar, nek rade sta hoce, zaboli me sto ce im djeca ucit razdvojena paravanom, sami su izabrali, ne tjeraju niciju djecu da to rade isto!
6. rekose skolu sami finansiraju, super ne placa se od naseg poreza, mogu djecu ucit cemu hoce!
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

I od pilica napravise skolu. Pa kud ja ne krenuh u posao sa piletinom. Da ne spominjemo terenca od nekih Cca. x00000 kema. Ti ljudi jadni zive sami za sebe, ali im se ponekad omakne da optuze ostale da nisu pravi muslimani. Da ne spomenem nase dobronamjerne komsije koji jedva docekaju da prikazu takve pa da kazu: evo protiv ovakvih smo se borili. Ali mene nije strah tih ljudi. Oni su odrasli u nekim drugacijim okolnostima, pa se mozda cak i sjecaju kako je zivjeti u nekom uslovno receno normalnom drustvu. Mene je puno vise strah te djece, koja ce biti odgojena da je ovaj zivot bezvrijedan i da nije tako lose ponekad staviti bombu oko sebe i raznijeti sve zivo (cisto ono po jordanskom sistemu). Pa onda i ako mene ne raznesu, opet ce me sjebati jer ce imati isti pasos kao i ja. Tu onda dodjemo do pravih razloga osnivanja ovakvih skola. Ja ipak mislim da su one finansirane od onih koji se bave naftom a ne pilicima. Sto se tice skola po srpskom i hrvatskom planu, slazem se da i njih treba ukinuti, ali treba prvo krenuti od svog dvorista. Ovako im dajes alibi da imaju svoje skole narednih 39 godina (do slijedeceg rata).
Kwaheri

Post by Kwaheri »

GandalfSivi wrote:I od pilica napravise skolu. Pa kud ja ne krenuh u posao sa piletinom. Da ne spominjemo terenca od nekih Cca. x00000 kema. Ti ljudi jadni zive sami za sebe, ali im se ponekad omakne da optuze ostale da nisu pravi muslimani. Da ne spomenem nase dobronamjerne komsije koji jedva docekaju da prikazu takve pa da kazu: evo protiv ovakvih smo se borili. Ali mene nije strah tih ljudi. Oni su odrasli u nekim drugacijim okolnostima, pa se mozda cak i sjecaju kako je zivjeti u nekom uslovno receno normalnom drustvu. Mene je puno vise strah te djece, koja ce biti odgojena da je ovaj zivot bezvrijedan i da nije tako lose ponekad staviti bombu oko sebe i raznijeti sve zivo (cisto ono po jordanskom sistemu). Pa onda i ako mene ne raznesu, opet ce me sjebati jer ce imati isti pasos kao i ja. Tu onda dodjemo do pravih razloga osnivanja ovakvih skola. Ja ipak mislim da su one finansirane od onih koji se bave naftom a ne pilicima. Sto se tice skola po srpskom i hrvatskom planu, slazem se da i njih treba ukinuti, ali treba prvo krenuti od svog dvorista. Ovako im dajes alibi da imaju svoje skole narednih 39 godina (do slijedeceg rata).
pa jesu li palestinski program uveli ili jordanski? :oops:
Post Reply