Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
simple_girl

#1 Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by simple_girl »

Zanima me iskustvo sa pripremnom skolom za polaganje ispita za Certificiranog racunovodju? Ima li koristi od iste?
Moze li se poloziti samostalnim ucenjem? Mogu li se u istom roku poloziti sva cetiri ispita?
Hvala
djulba

#2 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by djulba »

možeš sve sama naučiti, korist literaturu koju su oni naveli takođe koristi rješene testove sa prethodnih ispita. I ne možeš položiti sva četiri odjednom. izlazi po dva ispita da ne daješ đaba pare. Ma koliko mislila da znaš ne možeš spremiti 4 ispita odjednom to ti govorim iz iskustva. Ja nisam išao u njihovu školu skupa je.
simple_girl

#3 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by simple_girl »

Hvala na odgovoru
Amazonka27

#4 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by Amazonka27 »

Mozete li napisati malo vise o toj skoli? Gdje, sta, kako i koliko? Ima li neki link?
izkana

#5 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by izkana »

Išla sam ja. Da je bacanje para pa i nije, a da je nešto ekstra pomoglo nije niti to. Dva lakša ispita (skontat ćeš koja su to) možeš učiti iz predavanja koja oni daju dok preostala dva nema nikakve koristi od predavanja. Moj savjet: uzmi urađene testove dosta se ponavlja, traži od osoba koje su bile na predavanjima urađene zadatke ima sve u elektronskom obliku, reviziju uči iz knjige Messer a za Financijsko izvještavanje tu nema nikakva literatura niti pravilo šta će biti. Obično bude novčani tijek.
simple_girl

#6 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by simple_girl »

Amazonka27 wrote:Mozete li napisati malo vise o toj skoli? Gdje, sta, kako i koliko? Ima li neki link?
Skola kosta 1755 KM a odrzava se u gradovima u kojima se organizira i polaganje.
A najvise informacija imas na linku saveza raconovodja i revizora FBiH http://www.srr-fbih.org
Nadam se da sam ti malo pomogla
Amazonka27

#7 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by Amazonka27 »

Hvala :) Ko zna kad moze zatrebati :)
vjesticanametli

#8 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by vjesticanametli »

simple_girl wrote:
Amazonka27 wrote:Mozete li napisati malo vise o toj skoli? Gdje, sta, kako i koliko? Ima li neki link?
Skola kosta 1755 KM a odrzava se u gradovima u kojima se organizira i polaganje.
A najvise informacija imas na linku saveza raconovodja i revizora FBiH http://www.srr-fbih.org
eh imam i ja jedno pitanje :) naime bavim se mislju da polazem ispit za revizora pa me zanima koja je oblast najtrazenija (privreda, buĐŽet, banke ili nesto drugo (samo ne trola) :lol: ) svaki info vezano za reviziju i revizore je dobrodosao (bila sam na web stranici njihovoj i vidjela da pocinju u novembru, imaju pristupnice i neke od cijena) ............hvala
kenzo

#9 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by kenzo »

ko je ekonomiju zavrsio ,ko je bio dobar u predmetu finansijsko racunovodstvo ,poslovno pravo..njemu je dosta lakse za nauciti...a da ne pricamo o onima sa racunovodstvenog smjera...
djulba

#10 Re: Skola i polaganje ispita za Certificiranog racunovodju

Post by djulba »

vjesticanametli wrote:
simple_girl wrote:
eh imam i ja jedno pitanje :) naime bavim se mislju da polazem ispit za revizora pa me zanima koja je oblast najtrazenija (privreda, buĐŽet, banke ili nesto drugo (samo ne trola) :lol: ) svaki info vezano za reviziju i revizore je dobrodosao (bila sam na web stranici njihovoj i vidjela da pocinju u novembru, imaju pristupnice i neke od cijena) ............hvala
Imaš preporučenu literaturu za predmete a skini i prethodne ispite pa ćeš vidjeti šta se traži.
Post Reply