Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
-
Amirem
#1 Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Prvi put u BiH (Bihać) škola hipnoze i hipnoterapije sastavljena po američkom konceptu sa licencom :
Omni Hypnosis Training Center
Poslije završenog kursa dobivate certifikat američkog saveza za hipnoterapiju : National Board Of Hypnosis, koju vodi gospodin Gerald F. Kein na Floridi. Postajete punopravni član tog saveza i takođe imate plaćenu članarinu za prvu godinu.
Poslije završenog kursa dobivate certifikat američkog saveza za hipnoterapiju : National Board Of Hypnosis, koju vodi gospodin Gerald F. Kein na Floridi. Postajete punopravni član tog saveza i takođe imate plaćenu članarinu za prvu godinu.
-
modesti
#2 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Ovo je totalno neozbiljno, posjetila sam stranicu i tražila dodatne informacije.
1. za pohađanje edukacije se ne traži nikakvo prethodno stručno obrazovanje iz npr. psihologije, medicine, stomatologije. Ne traži se nikakvo obrazovanje!
2. na kraju 7-dnevnog kursa se po infu na stranici može samostalno raditi i "sa težim klijentima". Na koji način ako osoba nema primarnu edukaciju??? Spominje se podatak da ćete uložene pare lako vratiti privatnom praksom za godinu dana!
3. ono što nisu naveli a obavezno je kod ozbiljne hipnoze, jeste sljedeća činjenica: ako osoba ima određeni poremećaj ličnosti (npr. borderline), a radite sa njom hipnozu, osoba može trajno ostati u jednom stanju koje može biti opasno (moguće pojave halucinacija, poremećaja mišljenja i sl.). Hipnoza uopšte nije tako bezazlena kao što neki misle.
Apelujem na bilo koga ko ima bilo kakvu ingerenciju nad ovakvim neozbiljnim edukacijama (koje usput koriste odsustvo bilo kakvog zakona o ovakvim edukacijama) da učine nešto po tom pitanju jer smo ionako dobro zglajzali sa obrazovanjem, još nam trebaju nadrihipnoterapeuti koji, ne biste vjerovali, mogu potpuno uništiti čovjeka neprofesionalnšću.
Sramota!
1. za pohađanje edukacije se ne traži nikakvo prethodno stručno obrazovanje iz npr. psihologije, medicine, stomatologije. Ne traži se nikakvo obrazovanje!
2. na kraju 7-dnevnog kursa se po infu na stranici može samostalno raditi i "sa težim klijentima". Na koji način ako osoba nema primarnu edukaciju??? Spominje se podatak da ćete uložene pare lako vratiti privatnom praksom za godinu dana!
3. ono što nisu naveli a obavezno je kod ozbiljne hipnoze, jeste sljedeća činjenica: ako osoba ima određeni poremećaj ličnosti (npr. borderline), a radite sa njom hipnozu, osoba može trajno ostati u jednom stanju koje može biti opasno (moguće pojave halucinacija, poremećaja mišljenja i sl.). Hipnoza uopšte nije tako bezazlena kao što neki misle.
Apelujem na bilo koga ko ima bilo kakvu ingerenciju nad ovakvim neozbiljnim edukacijama (koje usput koriste odsustvo bilo kakvog zakona o ovakvim edukacijama) da učine nešto po tom pitanju jer smo ionako dobro zglajzali sa obrazovanjem, još nam trebaju nadrihipnoterapeuti koji, ne biste vjerovali, mogu potpuno uništiti čovjeka neprofesionalnšću.
Sramota!
-
melb26sa
#3 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
A cijena je?
Meni je ovo interesantna tema ali ne bih se bas ovim bavila. Sestra mi rece da ima ljudi koji se ne mogu hipnotizirati. E sada, sta je razlog za to? Previse jaka licnost ili sta?
Meni je ovo interesantna tema ali ne bih se bas ovim bavila. Sestra mi rece da ima ljudi koji se ne mogu hipnotizirati. E sada, sta je razlog za to? Previse jaka licnost ili sta?
- Fahro84
#4 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
U potpunosti se slažem sa prethodnim diskusijama. Hipnoza nije bezazlena, Čini mi se da se ovde radi samo o uzimanju novca. Nemoguće je za sedam dana steći toliko iskustvo da čovjek može sam da primjenjuje te tehnike i pored nekog ličnog znanja i afiniteta. Dosta je ljudi "RAZNIH BIZNISMENA" ovih godina protutnjalo kroz BIH prodajući sve i svašta. Čudi me da osgovarajuće državne institucije ne reaguju na ovakve stvari.
- Sarayman
#5 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Mislim da bi pokretaca teme, ako nista, onda bar po broju postova najozbiljnije trebali shvatiti. 
- sffovac
#6 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
za sedam dana, ne mozes postati ni picmajstor, a kamoli raditi na tezim (dzambo) pizzama, mozes mozda jedino okusat srecu, ko raznosac pizza, al tu su potrebne druge kvalifikacije 
jos jedan u nizu bezvrijednih americkih kurseva
jos jedan u nizu bezvrijednih americkih kurseva
-
lavv
#7 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Dosli ljudi u Bosnu zaraditi pare.Ne mogu nigdje drugo ni prodavati maglu. Cuj sedam dana traje skola?Ne mogu da vjerujem.Nasikirah se bez veze, pa se i razbudi 
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Posto je clanarina za drugu godinu clanstva?!Amirem wrote:Prvi put u BiH (Bihać) škola hipnoze i hipnoterapije sastavljena po američkom konceptu sa licencom :
- Bosanac sa dna kace
#9 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
a jel uce kako bacat sihre=
-
Zah
#10 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Bosnjaci su dusu dali za hipnozu. Tihic, Silajdzic, Lagumdzija i jos neki davno su zavrsili taj kurs.To se najbolje vidi poslije svakih izbora. Da, hipnotisati ne mozes svaku osobu. Ako neko nema moc koncetracije, njega ne mozes hipnotisati. Najbolji hipnotizer je Dodik.On hipnotise Tihica pa i Silajdzica.
- pustopoljina
#11 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
cuj? u bihacu? ima li ko da me hipnotizira da se ne srkletim?
- pustopoljina
#12 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
a omni-to znaci sve-znaci sve moze hipnotizirati...moze li kako da mi se krava OBLIZNE pa da jedno tele prodam,a drugo u zamrzivac? i ako moze-da komsiji crkne njegova krava?
-
suncandan
#13 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
modesti wrote:Ovo je totalno neozbiljno, posjetila sam stranicu i tražila dodatne informacije.
Sramota!
Ma svega danas ima, dođu u BIH pa prosipaju svoje gluposti.
- tranquil
#14 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Ja volim Badžu
Ja volim Popaja
Ja volim majmunicu Alisu
Ja volim Popaja
Ja volim majmunicu Alisu
-
Zah
#15 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Najlakse je kupiti knjigu.Knjiga se prodaje kao halva . Mozda se ipak nadje neki primjerak u knjizarama vaseg grada?
Hipnoza i samohipnoza : terapija i lijek : prakticni vodic kroz zdravstvene blagodati hipnoterapije i samohipnoze
Understanding Hypnosis
Autor: Brian Roet
Izdavac: Begen - Zagreb ; Zagreb, Hr.; Decembar 2002.
Jezik: hrvatski
meki uvez; 382 strana; 21 cm
Raspolozivost: rasprodano - nije moguce naruciti
Rezime
Hipnoza je u ovok knjizi objasnjana i predstavljena sirokoj publici tako da svaki citatelj moze shvatiti kako je u pitanju pojava koja nam moze koristiti u svakodnevnom zivotu. Hipnoza nije samo vjestina hipnozitera, to je moc u svakom od nas, koja, pravilno shvacena i upotrebljena donosi mnostvo blagodati. Samohipnoza kao vrsta terapije, olaksace izuzetno bolna i teska stanja, a sve to bez nuspojava, koje imaju lijekovi i kirurske intervencije. Dr. Brian Roet, koji se hipnoterapijom uspjesno bavi preko dvadeset godina objasnit ce vam kako primjeniti samohipnozu, oslobodit ce vas straha od hipnoze i nagomilanih predrasuda, omogucivsi da jednostavno i lako pomognete sebi.
Hipnoza i samohipnoza : terapija i lijek : prakticni vodic kroz zdravstvene blagodati hipnoterapije i samohipnoze
Understanding Hypnosis
Autor: Brian Roet
Izdavac: Begen - Zagreb ; Zagreb, Hr.; Decembar 2002.
Jezik: hrvatski
meki uvez; 382 strana; 21 cm
Raspolozivost: rasprodano - nije moguce naruciti
Rezime
Hipnoza je u ovok knjizi objasnjana i predstavljena sirokoj publici tako da svaki citatelj moze shvatiti kako je u pitanju pojava koja nam moze koristiti u svakodnevnom zivotu. Hipnoza nije samo vjestina hipnozitera, to je moc u svakom od nas, koja, pravilno shvacena i upotrebljena donosi mnostvo blagodati. Samohipnoza kao vrsta terapije, olaksace izuzetno bolna i teska stanja, a sve to bez nuspojava, koje imaju lijekovi i kirurske intervencije. Dr. Brian Roet, koji se hipnoterapijom uspjesno bavi preko dvadeset godina objasnit ce vam kako primjeniti samohipnozu, oslobodit ce vas straha od hipnoze i nagomilanih predrasuda, omogucivsi da jednostavno i lako pomognete sebi.
-
RtrnOfSalisbury
#16 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
postoji velika potreba za tim kadrom pa kurs treba skratiti na tri dana, preostale dane iskoristiti za uvodjenje studenata u osnove psihokineze a najboljima odmah dati zvanje diplomirani psihokinez.
- Bosanac sa dna kace
#17 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
RtrnOfSalisbury wrote:postoji velika potreba za tim kadrom pa kurs treba skratiti na tri dana, preostale dane iskoristiti za uvodjenje studenata u osnove psihokineze a najboljima odmah dati zvanje diplomirani psihokinez.
-
Zah
#18 Re: Škola Hipnoze i Hipnoterapije u BiH
Evo jedan donekle ozbiljniji tekst o hipnozi.
http://www.nacional.hr/clanak/50605/hip ... cigaretama
http://www.nacional.hr/clanak/50605/hip ... cigaretama