Škoda vs. Mercedes

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Montana

#1 Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

eo,dobio auto novine koje mi svaki 15 dana dolaze i listam..

Škoda suberb 2.0 tdi u usporedbi sa Mercedesom 220 cdi.Škoda bolja.kaže..jeftinija,karoserija bolja,motor bolji,dinamičnija..
mercedesov komfort bolji samo od škodinog.
isto tako...pasat cc bolji od mercedesa cls :?

ej..pa ti auti su dva svjeta i kad ovake pizdarije pročitam..i novine i sve u tpm.otkazat novine.
inače sam bmw fen i mercedes me ne svrbi al,brate...sjedio,vozio sam i probo sam pasate i škode.... pa kad ovake gluposti pročitam,kru te nedo..
točno vidiš reklamu...prvo audija,sad po ww udarili..
d2

#2 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by d2 »

kod mene bira fen :mrgreen:
madner

#3 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by madner »

Ma bolja je Skoda.
Auto za pravu gospodu. :lol:
Montana

#4 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

de ba...ovo nema veze sa simpatijom..zna se šta je bolje.
madner

#5 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by madner »

Pa vidis da se grohotom smijem. Bolja karoserija, bolji motor...
Montana

#6 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

madner wrote:Pa vidis da se grohotom smijem. Bolja karoserija, bolji motor...

znam..d2-ojki sam se obratio..

ma,sve je bolje..jebem onu litru dizela što škoda manje potroši
d2

#7 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by d2 »

salim se drug :)
mirz@

#8 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by mirz@ »

A ne znamo mi, dok ne probamo, mozda su Česi novog Superb-a kreirali tako da bude bolji od Mercedesa :lol: :lol: :lol:

Ma dajte i vi vjerujete svemu sto procitate u casopisima :-D
accent

#9 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by accent »

ja mislim da je skoda ipak bolja et vidis da ti pise u novinama
Montana

#10 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

eo..nisu još na net stavili test sa škodom al sa pasatom..

http://www.autozeitung.de/online/render ... er=0132890
chuchumbamayumbe

#11 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by chuchumbamayumbe »

Montana wrote:eo,dobio auto novine koje mi svaki 15 dana dolaze i listam..

Škoda suberb 2.0 tdi u usporedbi sa Mercedesom 220 cdi.Škoda bolja.kaže..jeftinija,karoserija bolja,motor bolji,dinamičnija..

ej..pa ti auti su dva svjeta i kad ovake pizdarije pročitam..i novine i sve u tpm.otkazat novine.
inače sam bmw fen i mercedes me ne svrbi al,brate...sjedio,vozio sam i probo sam pasate i škode.... pa kad ovake gluposti pročitam,kru te nedo..
Koje su novine u pitanju?
Ja dobijam onaj BIHAMK-ov mjesecnik, koji ti ga dodje haman kao reklamni letak za Hyundai vozila. U svakom broju 2 testa Hyundaia, ispade najbolji auto na svijetu, najjeftiniji, najsigurniji. Vecina novina radi priloge po narudzbi, daju im dripci iz autokuca auto da se vozaju 7 dana, a ovi ga nahvale, i tako u krug.
Shupljak zeschi.
Volim procitati Pro Auto i to je to.
Montana

#12 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

u njemačkoj..njemačke novine ,autozajtung..eto link gore.de ba,provaljuju se na sve strane...
Klodovik

#13 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Klodovik »

Zar je toliko bitno šta pišu te novine? Isprobaš i vidiš auto koje te zanima, odmjeriš odgovara li ti cijena i to je to. Sjetim se i cjenovnika iz Auto Blica prema kom je najjeftiniji Mercedes A klase koštao koliko i sasvim solidno opremljena i motorizirana Mazda 6. Ja znam šta bih ja kupio za iste pare. A bili su i testovi na kojim je nova Fabija 'pobjeđivala' Mercedes A klase.
Edin H.

#14 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Edin H. »

madner wrote:Ma bolja je Skoda.
Auto za pravu gospodu. :lol:
Mene jos uvijek osobito imresionira Skoda 1000 MB - ili kao sto su je raja nazvala 1000 mojih briga :D

Image
Last edited by Edin H. on 04/09/2008 22:15, edited 2 times in total.
Montana

#15 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

Klodovik wrote:Zar je toliko bitno šta pišu te novine? Isprobaš i vidiš auto koje te zanima, odmjeriš odgovara li ti cijena i to je to. Sjetim se i cjenovnika iz Auto Blica prema kom je najjeftiniji Mercedes A klase koštao koliko i sasvim solidno opremljena i motorizirana Mazda 6. Ja znam šta bih ja kupio za iste pare. A bili su i testovi na kojim je nova Fabija 'pobjeđivala' Mercedes A klase.

nije bitno..ne vjerujem da se neko prilikom kupnje auta oslonjo na neke testove iz novina..al eto
Valbon_1

#16 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Valbon_1 »

Montana jesi li video novu redizajniranu (facelift) BMW-ovu trojku ?
VR6

#17 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by VR6 »

De napisi o kojem je casopisu rijec :)

I nisi napisao koji Mercedes je upitanju, predpostavljam E klasa?

Ne bi me cudilo da je novi SuberB ekstra auto, i stari je bio super za voziti. Ja sam vozio onog 2.5 TDI sa 163 KS i taj autic ide pravo fino, iako je nastao na bazi ovog prethodnog Passata, nekako je ugodniji i imao bolji - brzi mjenjac. Od ovog sto si nabrojao da je SuperB pobjedio, mogu povjerovati prakticno u sve, osim u bolji motor. Tu je Mercedes pravo jak, a ima i vecu zapreminu, sve zavisi sta su ocjenjivali kod motora...
DoradO

#18 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by DoradO »

smijesno je porediti je sa mercedesom ali pricajte vi sta hocete ja bih ovo vrlo rado provozao 8-)

Image
zlatan01

#19 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by zlatan01 »

Skoda je jeftinija to je jasno, karoserija i osjecaj u voznji su subjektivna kategorija a i novinari cesto znaju lobirati, a na kraju su i oni ipak ljudi. Ja povremeno citam 3 razlicita auto-casopisa i posljednje sto sam citao je uporedni test karavana BMW 3, Audi 4, Mercedes C i jos nekih auta. U jednom od njih je novi Audi za dlaku bolji od 3 godine starog BMW. Drugi daje drugaciji raspored, ali to je tako. Ruku na srce ni Mercedes nije sto je nekad bio, tako da je cak imao i probleme sa hrdjom u Svedskoj. Mislim da ih je sjebao onaj brak sa Chrysler-om, bas kako je Volvo sjeban brakom sa Fordom...
Montana

#20 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

Valbon_1 wrote:Montana jesi li video novu redizajniranu (facelift) BMW-ovu trojku ?
pravo da ti kažem,nisam još vidio a ni kod bmw-a nisam bio..al je bolje,u svakom slučaju..djeluje ljuće :)
Montana

#21 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

VR6 wrote:De napisi o kojem je casopisu rijec :)

I nisi napisao koji Mercedes je upitanju, predpostavljam E klasa?

Ne bi me cudilo da je novi SuberB ekstra auto, i stari je bio super za voziti. Ja sam vozio onog 2.5 TDI sa 163 KS i taj autic ide pravo fino, iako je nastao na bazi ovog prethodnog Passata, nekako je ugodniji i imao bolji - brzi mjenjac. Od ovog sto si nabrojao da je SuperB pobjedio, mogu povjerovati prakticno u sve, osim u bolji motor. Tu je Mercedes pravo jak, a ima i vecu zapreminu, sve zavisi sta su ocjenjivali kod motora...
http://www.autozeitung.de/online/? test..mercedes E 220 i suberb 2.0 dizeli al nema još onlaj test,jer su novine tek izašle
Montana

#22 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by Montana »

zlatan01 wrote:

Skoda je jeftinija to je jasno, karoserija i osjecaj u voznji su subjektivna kategorija a i novinari cesto znaju lobirati, a na kraju su i oni ipak ljudi. Ja povremeno citam 3 razlicita auto-casopisa i posljednje sto sam citao je uporedni test karavana BMW 3, Audi 4, Mercedes C i jos nekih auta. U jednom od njih je novi Audi za dlaku bolji od 3 godine starog BMW. Drugi daje drugaciji raspored, ali to je tako. Ruku na srce ni Mercedes nije sto je nekad bio, tako da je cak imao i probleme sa hrdjom u Svedskoj. Mislim da ih je sjebao onaj brak sa Chrysler-om, bas kako je Volvo sjeban brakom sa Fordom...
ma bmw i mercedes su klasa za sebe..audi trčka za njima.čovječe..idi na ulicu,sjedi u škodu oktaviu pa u audi a4 kombi..isto auto..isti osjećaj za volanom.imo ja 97. godište 323 kombi bmw a imo kratko a4 kombi 97.1.8 avant.iznutra je bmw po materijalu bolji,po vožnji je bolji sa 170 konja troši skoro 2. litre benzina od ovog audija 120 konja...pušiona po mom pojmu..eto,jedino što ne rđa..pa neću ga 40 godina vozat,kru te nedo..
ranger

#23 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by ranger »

po mom misljenju skoda je napredovala 300% u zadnjih 10-tak godina (uz pomoc VW)....
mercedes je malo "opao" s kvalitetom, al uzmimo ovo za rezervu, al i dalje je to mecka burazeru!

inace moj stav sto se tice kvaliteta: tek nakon 10-tak - 12 godina ce se vidjet ko je kakav, kad tom superbu bude 12 godina, sta ce radit na njemu, kako ce izgledat koliko ce puta bit na dijagnostici i td... isto vazi i za mercedesa!
jbg svako auto kad je novo manje-vise dobro izgleda i fino radi!
AdnanSA

#24 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by AdnanSA »

Činjenica je da su sva nova auta više manje dobra i vrlo slična jedno drugom ali ima ono što se nemože mjeriti sa ks,litrima i centimetrima.
E to proizvođači sa jakim brendovima itekako masno naplačuju. Od 100% cijene 40% platiš samo naziv brenda....a ostalih 60% su troškovi proizvodnje i marža proizvođaća i prodavca.
ado-šampion

#25 Re: Škoda vs. Mercedes

Post by ado-šampion »

Montana wrote:
ma bmw i mercedes su klasa za sebe..audi trčka za njima.čovječe..idi na ulicu,sjedi u škodu oktaviu pa u audi a4 kombi..isto auto..isti osjećaj za volanom.imo ja 97. godište 323 kombi bmw a imo kratko a4 kombi 97.1.8 avant.iznutra je bmw po materijalu bolji,po vožnji je bolji sa 170 konja troši skoro 2. litre benzina od ovog audija 120 konja...pušiona po mom pojmu..eto,jedino što ne rđa..pa neću ga 40 godina vozat,kru te nedo..
:thumbup:

Njemačke novine + balkanski (doratski) mentalitet = Audi najbolje auto na svijetu. Al u jajima.

Jadna je ta Njemačka štampa koja se toliko trudi da dokaže da VAG koncern pravi najbolja auta. Nimalo me ne čudi da je Superb dobio E-klasu, bilo je u njihovim novinama usporedbi i sa smiješnijim ishodom.
Ovako se to radi: Uzmu full-loaded E-klasu za čiju se cijenu mogu kupiti dva Superba koja dovedu na test i onda nije teško formirati tablicu po kojoj će Superb pobijediti. A žalosno je upoređivati taj Superb sa plastikom obojenom u boju drveta s jednim Mercedesom.
Inače, listajući stare Auto-Bliceve naiđem na jednu usporedbu BMW-a 530d (E39) protiv usporedivog Audija A6 (sa polukrutom osovinom nazad; tehnika kao u 3 klase manjim autima) i Mercedesa E-klase. I šta će ti biti? Naravno, pobjeđuje Audi. Ali, kad se malo pogeda tablica vidi se da je Audi zadnji u svim disciplinama ali pobjeđuje zbog većeg gepeka (tu 551 litru ko ugura kroz onaj otvor, ja ga častim pečenjem kod Gojka), niže cijene i, molim te, veće (ogromne) nosivosti! Pa ljudi moji neće valjda menadžerska limuzina služiti za prevoz tereta?!
A to Passat CC, Mercedes CLS, samo ću reći :lol:

Zbog takvih stvari ja odavno ne čitam ni jedne auto novine. Ponekad kupim Auto-Blic čisto informativno da ne rovim po Internetu. Kod njih me, osim testova iz Auto-Bilda, nervira što svako auto pokušavaju pokazati dobrim, iako ih dosta ocrne, kroz cijenu istih se kompenzira da su to ipak dobra auta.
Auto-Klub je bio onako realan ali kod njih jedan test na 15 stranica i ostalo gluposti.
O hohšaplerskim listovima tipa Top Speed ne želim ni trošiti riječi.
Post Reply