vukojebina wrote:Kako vidim, ovdje je rijec u audiju 2008 i mladji...to su 4 godine.. u toj bajnoj njemackoj se inace vozi 100000 godisnje, jer svabe generalno nemaju drugog posla nego da spartaju njemacku uzduz i poprijeko..tako da je prosto nemoguce naci audija ili bilo koje vozilo tog godista ispod 400 000 km na satu...
Ljudi moji, ja stvarno vozim puno, skoro svaki mjesec i po vozim u bosnu...do posla imam 25 km u jednom pravcu...austriju i juznu njemacku spartam stalno, i rekord mi je 32 000 u godini dana...ne kazem da se ne moze puno vise napravit,ali molim vas koliko je takvih...plus, znam hejbet ljudi koji imaju auto te klase, stoji u garazi, za duze relacije, i jedno neko malo, corsica neka za posla i grada...komsija od mog punca ima bmw-a trojku, 2003 god, 335xd, 200 konja ja mislim i samo 73000 na satu..ali taj covjek uziva sa tim autom...cuva ga i glanca ko bebu malu...ja mu davo 12500 e u kesu, nije htio ni da cuje...ja znam da je prvi vlasnik i da je kilometraza 100% tacna, i znam kolko je covjek paznje ulozio u to auto...
ma vidi, ima smisla ovo sto ti pricas. al isto tako imas mora auta koje sam licno vidio i koja su za 3 godine pravila hladno po 150 000km. ne kazem da su losa. al cinjenica je da ima takvih auta koja su bila sluzbena i koja su radila po 3-4 servisa godisnje jer se buklavno nisu gasila.
i onda imas jednu firmu kosto je kramar koja ode gore i kupi ta auta bagatelno jer je logicno da ce manje kostat auto koje ima 180 000 na satu nego ono koje ima 80 000, i kupi ta auta i dovuce ih ovdje. odrade sminka program sredjivanja auta, dotegnu ga i onda klempiraju levate.
naravno da se ta cetvorka moze naci s manje kilometara na satu, al zato je potrebno imat gore covjeka od povjerenja il licno otic i trazit auto jedno 15 dana.
sad samo cekam da neko napise da bi radije uzeo auto koje je u njemackoj preslo 200 000 nego nase auto koje je ovdje preslo 80 000.