Hidraulični natezač.Optimist wrote:Da se radi o natezacu onda bi se trebalo stalno da cuje a ne samo kad je hladan?
I ja nesto sumnjam da bi moglo biti oko ventila problem, obzirom da mu je drugacija smjesa dok radi pod saugom tj dok se ne zagrije.
Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#26 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
- dulekrele
#27 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
ovo nije normalno. vozio sam 1,2 TSI i nije se culo nista nalik ovomeins wrote:Cini se normalnim za manji TSI motor. Inace, ti 1,4 TSI sa manjom snagom (122 ili 125 KS) su dobro pouzdani, rijetko je ko imao problema.
Ako ces se ti osjecati sigurnije, otidji do jos nekog ovlastenog servisa, osim ovog gdje si kupio auto.
Ubuduce, sipaj sto kvalitetnije ulje, nemoj stediti na tome. Za turbo benzince je po meni najbolji Castrol EDGE 0W-40.
Pazi na gorivo sa TSI, u tvom podrucju BN ja bi tocio na Nestro, njihov superplus 98.
- dadoka84
#28 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Sacekaj dok se ne razradi a onda dijelove skupljaj lopaticom i metlom. Ko ja jednom nakon intervencije vrhunskih BH majstora... 
-
k500
#29 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Prijatelju, pogledaj po drugim forumima, na jednom od njih čovjek je opisao sličan problem....odgovor je bio: ignorisanje takvog zvuka kod TSI motora vodi u daleko složenije i skupe popravke. Ako je auto pod garanciom ostavi auto u servis i nek oni riješe taj zvuk. Zvuk koji pravi tvoje vozilo nije karakteristično za TSi motore.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#30 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
treba to na autoput malo procepit da nalegne

- basicm
#31 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Ama ljudi zar je ovo normalan zvuk za bilo kakve motore?
Ja bi im ga vratio pa neka se j...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
colt
#32 Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Čovjek kupi novo auto i zajebava se kao da je kupio na pijaci. Znam i kod sebe isto takav slučaj. Frajer kupi novu Fabiju i na početku je otkrio neki "problemčić" koji se kasnije pretvorio u problem bez rješenja.Promijenio dva ovlaštena, a problem nikad nije riješio do kraja.
-
romeomoraprezivjeti
#33 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Normalan zvuk za traktor.basicm wrote:Ama ljudi zar je ovo normalan zvuk za bilo kakve motore?
- _mufljuz_
#34 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
kad legne onda je naleglobitanga_sa_otesa wrote:treba to na autoput malo procepit da nalegne![]()
-
530i
#35 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Ma traži im da ti zamijene motor i riješe formalnosti oko broja motora u papirima, jednostavno je...te budž varijante drži vodu dok majstori odu i sl. zajebi. Nov auto, pošteno plaćen, nek i pošteno zamijene.
- _mufljuz_
#36 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
u njemackoj zamijene motor i uvedu u papire530i wrote:Ma traži im da ti zamijene motor i riješe formalnosti oko broja motora u papirima, jednostavno je...te budž varijante drži vodu dok majstori odu i sl. zajebi. Nov auto, pošteno plaćen, nek i pošteno zamijene.
kod nas bi vjerovatno trazili nov motor, dobili ga pa poslije covjeku skrpili nesto i puf + motor nov na kontu ladno
poslije svih zajebancija koje sam procitao na forumu i za balkanska trzista skopc'o sam zasto se otvaraju servisi i zasto se velike pare tu obrcu - a najvise obrcu na sisanju ovaca...
isti fol rade i osiguravajuce kuce - sve ti obecaju kule dvorove i pizdarije - kad placas regularno sve je uredu - kad prijavis stetu - moras preko advokata ganjat isplatu stete - guzeljat se po sudu i papircinama da bi potvrdio to...
imamo los pravni sistem koji uopste ne jebe malog covjeka....
da sam na covjekovom mjestu - ukoliko ne podrze garanciju (sto bih trazio da mi urade otklone ili sta vec) pisao bih lijepo VAGu ako i VAG ne odgovori kako treba - fino zaredas automagazine i udri majcin sine po mejlovima
mislim vjerovatno taj auto nije kostao manje od 35 hiljki i da za te pare dobijes poluproizvod koji stekce - je ipak degutantno....
- O'zone
- Globalni moderator
#37 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Kakav novi motor? Novo vozilo i tačka.
Na današnjem vaktu dati 23K + za novo vozilo koje tandrče ko moja Felicija kad joj se opusti onaj čep za ulje na poklopcu motora je velika stvar.
Meni bi ga iskiho neko pa makar stigao i do Češke sa žalbama.
Na današnjem vaktu dati 23K + za novo vozilo koje tandrče ko moja Felicija kad joj se opusti onaj čep za ulje na poklopcu motora je velika stvar.
Meni bi ga iskiho neko pa makar stigao i do Češke sa žalbama.
-
jefferson
#38 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Hidraulika, imao isti problem na 1.8T motoru nedugo nakon sto sam zamjenio zupcasti remen. Mrsko mi bilo ponovo skidat karambolku, hladnjake itd, sve to rastavljat i prodao auto.Optimist wrote:Da se radi o natezacu onda bi se trebalo stalno da cuje a ne samo kad je hladan?
I ja nesto sumnjam da bi moglo biti oko ventila problem, obzirom da mu je drugacija smjesa dok radi pod saugom tj dok se ne zagrije.
-
goranbn
#39 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Hvala ljudi na odgovorima. Sada sam se pravo zabrinuo. Danas sam kontaktirao i ASA odnosno odeljenje briga o kupcu i oni mi kažu da su uporedili sa drugim 1.4 tsi motorom i da se na njemu još više čuje što mi malo zvuči čudno. Postavio sam postove i na inostranim forumima gdje mi se javljaju ljudi koji imaju isti motor i kažu da se ne čuje ovako. Ja sam prvo pomislio ajd nema veze imam garanciju ali ja ovaj auto planiram da vozim 10g a prelazim oko 10000 godišnje pa se brinem šta će biti kada izađe iz garancije jer se ovaj problem može reflektovati na npr 60000. Ovo stvarno nisam očekivao od auta koji ima vw motor i košta 33000KM. Nikada nisam gotivio vw ali u njihov kvalitet nikada nisam sumnjao
-
memo23
#40 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
VW je u zadnjim godinama zestoko hvaljen bez razloga... AUTOBILD i kompanija ga hvale i hvale... Cak ga stavljaju uz rame BMW??!
Moj savjet procitaj ovo:
http://www.motor-talk.de/forum/komische ... 68053.html
http://www.skodacommunity.de/skoda-foru ... s-1-4-tsi/
Ako ne znas njemacki ima google translate.
1. auto ti tako zvuci dok ne uspostavi pritisak (nisi jedini kojem su rekli da je to normalno
)
2. defekt je na nekom ventilu
Provjeri jos jednom, nije do tebe
Moj savjet procitaj ovo:
http://www.motor-talk.de/forum/komische ... 68053.html
http://www.skodacommunity.de/skoda-foru ... s-1-4-tsi/
Ako ne znas njemacki ima google translate.
1. auto ti tako zvuci dok ne uspostavi pritisak (nisi jedini kojem su rekli da je to normalno
2. defekt je na nekom ventilu
Provjeri jos jednom, nije do tebe
-
goranbn
#41 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Ostaje mi još samo da ga tjeram negdje u inostranstvo a tako će najvjerovatnije i biti
-
memo23
#42 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Po meni je sve OK sa tim autom, ne znam šta bi ti više rekao 
-
goranbn
#43 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Jesi li imao neki tsi motor ili si čuo rad motora ? Ok mi je ako je sve uredu mada bih volio da mi neko objasni šta proizvodi onaj iritirajući zvuk. Inače motor je stvarno extra kako vuče a i potrošnja je dobra.memo23 wrote:Po meni je sve OK sa tim autom, ne znam šta bi ti više rekao
-
jefferson
#44 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Takvi se kvarovi svakom proizvodjacu mogu desiti i desavaju se.goranbn wrote:Hvala ljudi na odgovorima. Sada sam se pravo zabrinuo. Danas sam kontaktirao i ASA odnosno odeljenje briga o kupcu i oni mi kažu da su uporedili sa drugim 1.4 tsi motorom i da se na njemu još više čuje što mi malo zvuči čudno. Postavio sam postove i na inostranim forumima gdje mi se javljaju ljudi koji imaju isti motor i kažu da se ne čuje ovako. Ja sam prvo pomislio ajd nema veze imam garanciju ali ja ovaj auto planiram da vozim 10g a prelazim oko 10000 godišnje pa se brinem šta će biti kada izađe iz garancije jer se ovaj problem može reflektovati na npr 60000. Ovo stvarno nisam očekivao od auta koji ima vw motor i košta 33000KM. Nikada nisam gotivio vw ali u njihov kvalitet nikada nisam sumnjao
Ti motori se prave na traci, nije to rucni rad pa da se svaki dio prvo provjeri.
I taj dio koji je problematican nije napravljen od strane VW, nego TWR-a, Delphija, Boscha, Siemensa, Hitachija, itd, itd.
-
GaRGa
#45 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
ovaj navnodi da je do nekog lagera na pumpi goriva koji pokrece bregasta...
-
hadzidado
#46 Re: Одг: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Uopšte nije bitno ko pravi određeni dio motora- na VW je da provjeri kvalitet proizvoda i garantuje za njega.
Imali su(još uvijek imaju) velikih problema sa prošlom generacijom 1.2 i 1.4TSI motora pa su ih mašala izmjenili(nadajmo se na bolje).
Imali su(još uvijek imaju) velikih problema sa prošlom generacijom 1.2 i 1.4TSI motora pa su ih mašala izmjenili(nadajmo se na bolje).
- johntra
#47 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Ovo je neko podvalio VW-u, masonska podvala...
- _mufljuz_
#48 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
baška je ovakvo auto poslat u BIH nakon završne kontrole - ko biva ko ih jebe tamo su levatijohntra wrote:Ovo je neko podvalio VW-u, masonska podvala...
-
530i
#49 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Opet amaterski odgovorgoranbn wrote:Hvala ljudi na odgovorima. Sada sam se pravo zabrinuo. Danas sam kontaktirao i ASA odnosno odeljenje briga o kupcu i oni mi kažu da su uporedili sa drugim 1.4 tsi motorom i da se na njemu još više čuje što mi malo zvuči čudno.
Traži odgovor pismenim putem.
- pajero
#50 Re: Škoda octavia 1.4 tsi problem sa motorom ?
Obavezno sve napismeno i ti njima i oni tebi. I nemoj ba da se puno nerviras. Auto je u garanciji 4 godine, ako se nesto bude trebalo pokvariti to ce biti tad pa neka fino zamjene o svom trosku. Samo napisi da ako ti se nesto desi sa autom da ce ti morati platiti i sve ostale troskove.530i wrote:Opet amaterski odgovorgoranbn wrote:Hvala ljudi na odgovorima. Sada sam se pravo zabrinuo. Danas sam kontaktirao i ASA odnosno odeljenje briga o kupcu i oni mi kažu da su uporedili sa drugim 1.4 tsi motorom i da se na njemu još više čuje što mi malo zvuči čudno.![]()
Traži odgovor pismenim putem.