škoda felicia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
enesovac

#1 škoda felicia

Post by enesovac »

Trebam mijanjati kompletan set kvačila. Nema šanse da se nešto popravi jer s vremena na vrijeme javlja se izuzetno otežan rad mjenjača, praktično je nemoguće ubaciti u prvu, a i sad se čuje neki škripući zvuk, pa su mi dva majstora rekla da mijenjam sve.do sad sam nekako štelovao lamelu, ali sad ni to ne pomaže. Zna li iko otprilike koliko to košta, 200-300 KM?
Takođe, trebao bih zamijeniti i zupčasti remen i španer. Gledao sam u dvije prodavnice, to dvoje zajedno košta oko 90 KM. Koliko su ruke za to?
Hvala svima.
LeKo

#2 Re: škoda felicia

Post by LeKo »

600-700 stoja bi te moglo pokriti za ta dva projekta.
linear

#3 Re: škoda felicia

Post by linear »

Vecina Felicia kod nas je sa lancom... Nema zupcasti, ali svejedno i lanac se mjenja na, mislim, 70.000 km. Sto se tice kvacila, vjerovatno je lamela otisla, a i sa njom onaj tzv. druk lezaj? Mada mi je, iskreno govoreci, smijesno da na tako bijesnom autu strada kvacilo :D Pogledaj ulje u mjenjacu...

E sad, cijena dijelova zavisi od motora, a sto se rada tice, ne vjerujem da je vise od 100 KM...
vnm

#4 Re: škoda felicia

Post by vnm »

linear wrote:Sto se tice kvacila, vjerovatno je lamela otisla, a i sa njom onaj tzv. druk lezaj? Mada mi je, iskreno govoreci, smijesno da na tako bijesnom autu strada kvacilo :D...
ako vozac drzi auto pod kvacilom cak i kad stoji duze vremena, onda nije cudno da ode lamela.
linear

#5 Re: škoda felicia

Post by linear »

Ma znam, ali opet... :-D
Post Reply