Posjedujem Feliciu 2000 godište oko 5 godina, kupio polovnu sa predjenih 25000km. Sada oko 110000km predjenih. Nisam imao vecih kvarova sem redovnih servisa, ulje, filteri, disk-plocice i jednom remenovi. Najveća greška joj je karoserija koja je katastrofalna, vrlo brzo je počela "izbacivati" hrđu i to iznutra prema vani. Iako je cijelo vrijeme garažiram. Sa svim ostalim sam vrlo zadovoljan.
Ali imam jedan kvar, neko mi je rekao da je fabrički navodno da je ASA auto u garanciji besplatno otklanjala. Kada sam sa vozilom prešao otprilike 40-tak hiljada počeo je teško da pali kada je vruć. Na hladno pali "na četvrt ključa", medjutim čim ostvari radnu temperaturu vrlo teško ga je ponovo upalit. Posebno se manifestuje kada je ovaj ljetni period, odnosno vrućine. Skidao sam konektor koji napaja indikator toplote za paljenje grijača (tada se pale grijači) i auto upali iz prve doduše ne odmah kao kad je hladan ali upali.
Zna li neko šta je problem?
Škoda Felicia diesel 1.9
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Haris.ba
#2 Re: Škoda Felicia diesel 1.9
Znam da su benzinci imali problem sa alternatorom. Zamjena alternatora, pa eventualno akumulatora.
Ali probaj kada palis da sacekas ne da se lampica za grijac ugasi nego da cujes ono cak kod releja,posto se lampica ugasi za 3-4 sekunde a relej prekine struju na grijace za 9--10 posto se koriste samo brzi grijaci.
P.S.
Znam da je zabranjeno reklamirati ali probaj: http://www.skodacroatia.com/forum/index.php?board=5.0
Ali probaj kada palis da sacekas ne da se lampica za grijac ugasi nego da cujes ono cak kod releja,posto se lampica ugasi za 3-4 sekunde a relej prekine struju na grijace za 9--10 posto se koriste samo brzi grijaci.
P.S.
Znam da je zabranjeno reklamirati ali probaj: http://www.skodacroatia.com/forum/index.php?board=5.0
- Gile Šampion
#3 Re: Škoda Felicia diesel 1.9
To je isto problem kao kod Golfova 2 dizela. Npr. kada je motor hladan,pali k'o mina.Kada se zagrije i onda ga ostavis neko vrijeme,par minuta da se ohladi i kreneš opet da startuješ motor,on malo vergla...
Ne znam šta bi moglo da bude.Mislim da ne bi trebali biti ni grijači, niti da je do kompresije...
Ne znam šta bi moglo da bude.Mislim da ne bi trebali biti ni grijači, niti da je do kompresije...
-
edoze
#4 Re: Škoda Felicia diesel 1.9
mozda temperatura padne,al ne toliko da se grijaci upale?kao neka "rupa"Gile Šampion wrote:To je isto problem kao kod Golfova 2 dizela. Npr. kada je motor hladan,pali k'o mina.Kada se zagrije i onda ga ostavis neko vrijeme,par minuta da se ohladi i kreneš opet da startuješ motor,on malo vergla...
bar se meni tako cinilo kod passat,isto na 1,9...kad je malo radio,al nedovoljno da se ugrije na 80-90 teze pali...dok,kad je potpuno hladan,kad se ugasi lampica,odmah upali
kad je malo topliji,lampica je radila 1-2 sec maximalno i ugasi se