Škoda Fabija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ibizza

#126 Re: Škoda Fabija

Post by ibizza »

Adoxxx wrote:Pa eto za cijenu dizelske fabije, čovjek kupi novog Megana dizela. Šta je bolje u bilo kojoj zemlji suvišno je govoriti.
A što se tiče onih mojih šupljih prepisanih iz čitanke i tvojih tvrdnji o brojkama, možda Fabija ima dimenzije kao Laguna, ali u kliju ima više mjesta za putnike i ugodnije se vozi.
Ja sam prije par mjeseci kupio Fabiju 1.9 TDI za 7.500 KM u extra stanju, ako za te pare mozes kupiti tog megana dizela sto ti spominjes, a da je pribliznu u stanju kao ova skoda sto sam ja kupio da se odma roknem :)[/quote]

Mislio sam na nova auta, a kada si se već dotakao teme polovnih. Tvoje auto je staro 10 godina i Megan to godište i takvog stanja se glatko kupuje za te pare.[/quote]

Jebo ti taj Megan, ne moze se ni porediti sa Fabiom[/quote]
:lol: :run:
goran16v

#127 Re: Škoda Fabija

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Dobro. Nema ni Faija u osnovi ABS koji ti mnogo puta koristi da ne saznaš koliko znače 3 ili 4 zvjezdice. a ako te neko toliko spuca da pogineš u autu sa 3 zvjezdice, poginućeš i u ovome sa 4. Razlike su minimalne.
Ako si primjetio o stvarima tipa dizajn, udobnost, osjecaj ovaj, osjacaj onaj, nagadjanjima, kao i o opcijama sta b bilo kad bi bilo (bas kao sto je ova tvoja o "ako te neko spuca" i minimalne razlike) nikad ne raspravljam jer su to sve subjektivne kategorije i sve se moze svesti na "moja protiv tvoje".
Ne mogu da skontam kakva je motivacija ljudi da u raspravama glume strucnjake pa stvari koje su elementarno mjerljive i dokazive pisu napamet (obcno pogresno) i onda to pretvore u argument. Ako neko napise da jedan auto zaostaje s ponudom prostora ili ima toliko i toliko zvjezdica na CT, sto se zacas provjeri, pa jos bude mangup pa ti kaze da provjeris sam, kakav mentalni sklop mora biti da to napise napamet i ako to radi namjerno da ocekuje da se niko nece sjetiti da malo o tome procita????
Pogledaj spisak serijske opreme za Fabiju...
Mlad i Nevin

#128 Re: Škoda Fabija

Post by Mlad i Nevin »

Adoxxx wrote:
Mlad i Nevin wrote:Lafe, tu kilometražu odmah uduplaj, to godište i TDI motor ima bar 300 000....ako ne vjeruješ, malo prelistaj mobile.de ;) Te priče vozila žena i sl. ništa ne znače, i žene mogu prelaziti kilometraže, a često slabije paze auto od nas muških koji obožavamo limene ljubimce :D Npr. u mene rodica 25 000 km prešla i još nije mali servis uradila, a sva vožnja joj se svodi na kreni-stani i pali-gasi :shock:
Prelistaj malo po piku i drugim stranicama, pa ces vidjeti da su fabije tog godista tu negde, od 150 do 170k...ne vjerujem da su bas svi toliki lopovi da su vracali kilometrazu :)
Pik je leglo švercera i prevaranata....čast izuzetcima.

Benzinci imaju kilometraže u tom okviru, TDI i SDI su kupljeni za peglanje kilometara, što je najgore uglavnom za gradsko zujanje jer je mali auto. I Bošnjo sav sretan kupi Fabiu dizela staru 10 godina sa 250-300 000 gradskih kilometara.

http://suchen.mobile.de/auto/skoda.fabi ... els=DIESEL

Evo molim te, pogledaj malo mobile.de, 90% ih ima preko 200 000....daleko od toga da je to kraj za taj motor, ali jednostavno ja ne volim da me neko pravi budalom za moje pare i uvali mi vozilo sa baždarenom kilometražom..

Što se tiče izbora između Sandera i Fabie ja bih žmireći uzeo Sandera. ZA 19 hiljada imaš najskuplju verziju sa DCI motorom a za te pare još nisi ni blizu cijene TDI Fabie..Jedino što, po mom mišljenju, Fabia izgleda kao ozbiljnije napravljen auto.
goran16v

#129 Re: Škoda Fabija

Post by goran16v »

Mlad i Nevin wrote:[quote="Adoxxx"
Što se tiče izbora između Sandera i Fabie ja bih žmireći uzeo Sandera. ZA 19 hiljada imaš najskuplju verziju sa DCI motorom a za te pare još nisi ni blizu cijene TDI Fabie..Jedino što, po mom mišljenju, Fabia izgleda kao ozbiljnije napravljen auto.
Argument za kupovinu Sandera prije Fabije jednako vazi i za kupovinu Sandera prije Clia ili Fabije prije Pola. Automobil se ne prodaje bolje ili losije iskljucivo zbog cijene ili iskljucivo zbog ogranicenog broja stvari. Automobil se prodaje bolje ili lose zbog boljeg ili losijeg odnosa cijena - dobiveno. S jedne strane cijena je vrlo definisana velicina dok je s druge strane dobivreno skup razlicitih faktora, od vrlo egzaktnih i mjerljvih do subjektivnih stvari, licnih afiniteta, uticaja na vlastiti ego i socijalni status itd. Ako se skuplji auto prodaje bolje od jeftinijeg znaci da u cjelini za svoju cijenu daje vise nego jeftijniji za svoju cijenu.
Medonjaa

#130 Re: Škoda Fabija

Post by Medonjaa »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
530i wrote:Da rezimiramo, pošto nemam vremena na svaku sitnicu da repliciram ovim forumskim lavovima

Što se mene tiče kraj svake diskusije... ;-)
Pogrijesio si... Kraj diskusije je bio tamo gdje su dimenzije pokazale da lupas napamet i da Fabia ne, da citiram, "zaostaje u ponudi prostora" jer je dovljno da je veca od 3 direktna konkurenta da zakljuci da ne zaostaje, tako da li je manja od Sandera vise nije bitno. O tome da li je neko lud, i ako jeste ko je lud nabolje pokazuje broj prodatih. Provalu o broju zvjezdnica, zbog cega su te drugi vec ispreskalali, ne bi komentarisao jer je sve kao i obicno, koprcanje u ocaju i neznanju... Sad ce poceti zacarani krug: *ebo trziste u BiH, za sve su krivi ASA i Imamovic, pa malo vrijedjanja...
Sa paketom bočnih vazdušnih jastuka i Sandero ima 4 zvjezdice. A nebi loše bilo i da se malo upoznaš sa sistemom bodovanja kod Fabije 2 i Sandera. Kod Sandera se već primjenjivao novi i strožiji sistem bodovanja. A baš me zanima koliko zvjezdica ima Fabija bez ABS-a koja se u osnovnom paketu prodavala do nedavno, a možda čak i sada.
nemaš pojma, auta na crash test idu sa maximalnom opremom, nema tu da li je imao abs ili 16 zračnih jastuka, nego je onako kako podrazumjeva maximalni paket
to što sandero ima samo 3 zvjezdice govori o njegovoj konstrukciji vitalnih limenih dijelov koji trpe gužvanja, nije to više stvar jastuk, ako nemaš dobru zonu gužvanja limova možeš imati 160 jastuka, džaba ti
citroen xm

#131 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

Medonjaa wrote:
citroen xm wrote:
goran16v wrote:
Pogrijesio si... Kraj diskusije je bio tamo gdje su dimenzije pokazale da lupas napamet i da Fabia ne, da citiram, "zaostaje u ponudi prostora" jer je dovljno da je veca od 3 direktna konkurenta da zakljuci da ne zaostaje, tako da li je manja od Sandera vise nije bitno. O tome da li je neko lud, i ako jeste ko je lud nabolje pokazuje broj prodatih. Provalu o broju zvjezdnica, zbog cega su te drugi vec ispreskalali, ne bi komentarisao jer je sve kao i obicno, koprcanje u ocaju i neznanju... Sad ce poceti zacarani krug: *ebo trziste u BiH, za sve su krivi ASA i Imamovic, pa malo vrijedjanja...
Sa paketom bočnih vazdušnih jastuka i Sandero ima 4 zvjezdice. A nebi loše bilo i da se malo upoznaš sa sistemom bodovanja kod Fabije 2 i Sandera. Kod Sandera se već primjenjivao novi i strožiji sistem bodovanja. A baš me zanima koliko zvjezdica ima Fabija bez ABS-a koja se u osnovnom paketu prodavala do nedavno, a možda čak i sada.
nemaš pojma, auta na crash test idu sa maximalnom opremom, nema tu da li je imao abs ili 16 zračnih jastuka, nego je onako kako podrazumjeva maximalni paket
to što sandero ima samo 3 zvjezdice govori o njegovoj konstrukciji vitalnih limenih dijelov koji trpe gužvanja, nije to više stvar jastuk, ako nemaš dobru zonu gužvanja limova možeš imati 160 jastuka, džaba ti
E vidiš kako ti pojma nemaš. Pogledaj snimak testa dastera i vidjećeš da nije ni blizu maksimalne opreme, čak taj na testu nema ni nove naslone za glavu koji se ugrađuju u skuplje verzije. Takođe mnogo bodova se dobija i gubi na pizdarije poput signalizacije vezivanja pojasa i ostalih sličnih zajebancija koje te u nesreći ne mogu sačuvati. Od svega što si naveo jedino je tačno da čvrstina karoserije igra veliku ulogu i na testiranju i u stvarnom životu. A kako neko auto u 2012 uopšte može proći test ako nema ABS, a Fabija ga nema u osnovi. O čemu mi ovde pričamo? Pogledaj škodinu stranicu i sve će ti biti jasno.
citroen xm

#132 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Dobro. Nema ni Faija u osnovi ABS koji ti mnogo puta koristi da ne saznaš koliko znače 3 ili 4 zvjezdice. a ako te neko toliko spuca da pogineš u autu sa 3 zvjezdice, poginućeš i u ovome sa 4. Razlike su minimalne.
Ako si primjetio o stvarima tipa dizajn, udobnost, osjecaj ovaj, osjacaj onaj, nagadjanjima, kao i o opcijama sta b bilo kad bi bilo (bas kao sto je ova tvoja o "ako te neko spuca" i minimalne razlike) nikad ne raspravljam jer su to sve subjektivne kategorije i sve se moze svesti na "moja protiv tvoje".
Ne mogu da skontam kakva je motivacija ljudi da u raspravama glume strucnjake pa stvari koje su elementarno mjerljive i dokazive pisu napamet (obcno pogresno) i onda to pretvore u argument. Ako neko napise da jedan auto zaostaje s ponudom prostora ili ima toliko i toliko zvjezdica na CT, sto se zacas provjeri, pa jos bude mangup pa ti kaze da provjeris sam, kakav mentalni sklop mora biti da to napise napamet i ako to radi namjerno da ocekuje da se niko nece sjetiti da malo o tome procita????
Pogledaj spisak serijske opreme za Fabiju...
Ajde dobro za zvjezdice ćemo reći da si u pravu. Ali kako se u 2012-oj godini smije uopšte prodavati auto koje u osnovnom paketu nema ABS. Kakve li je to auto prošlo testove sigurnosti. A što se tiče prostranosti i osjećaja to nije subjektivno i itekako je mjerljivo. Pošto ne možeš ili nećeš da shvatiš to moraću ti slikovito opisati. Imaš dvije identične prostorije od po 20 kvadrata. Jedna je pretrpana stvarima, a druga je normalno namještena. I pored iste kvadrature u ovoj normalno namještenoj se osjećaš komotnije. E tako isto i pored svih tih brojki u Kliju ima više mjesta za sjedenje nego u Fabiji i samim tim je ugodnije.
Evo ja sad bio na škodinoj stranici i osnovni paket opreme ne sadrži ABS. A takav paket sa dizel motorom košta preko 20000 KM. SRAMOTA. Kako ta škoda ima 4 zvjezdice na testu sigurnosti. Pa to se sada ne bi smjelo uopšte prodavati.
Megan Generation sa dizel motorom i ekstra opremom koja nema šta nema košta 23500 KM. I mi pričamo kako je Fabija povoljna :-) Sandero sa 1.2 16V motorom, klimom, elektro paketom, ABS-om i mglenkama košta 13800 KM.
milojicabrzi

#133 Re: Škoda Fabija

Post by milojicabrzi »

..da ne bude zabune, evo sta sve dodje u ovom Meganu 1,5 dci, za 23 500 KM, dakle sve ovo, plus alu felge, maglenke i metalik boja...

ABS + sustav pomoći pri naglom kočenju (BAS)- Eliptična halogena svjetla podesiva po visini-
Zračni jastuk za vozača i suvozača- Pretinac ispred suvozača
Bočni zračni jastuci sprijeda- Sjenilo za sunce s ogledalcem za vozača i suvozača
Zračne zavjese - Električno podesiva vanjska osvrtna ogledala
Tritočkovni sigurnosni pojasevi na svim sjedalima- El. podizači stakala sprijeda
Zatezači sigurnosnih pojaseva sprijeda- Pepeljara i upaljač
Ograničivač zatezne sile za prednje sigurnosne pojaseve- Klima uređaj
Upozoritelj za nezakopčani pojas kod vozača- Filter krutih čestica
Sustav pričvršćenja dječjeg sjedala ISOFIX na bočnim mjestima straga- Vozačevo sjedalo podesivo u nagibu, po visini, suvozačevo po nagibu-
Nasloni za glavu sprijeda nove generacije- Stražnja preklopiva klupa 1/3-2/3
Blokada paljenja- Radio CD MP3 4x15W s komandama pri upravljaču
Centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem- Prednji brisači s promjenjivim ritmom rada
Automatsko zaključavanje vrata u vožnji- Zatamnjena stakla
Električni progresivni servo upravljač- Tamnosive presvlake
Regulator i ograničivač brzine- Armaturna ploča u tamnosivoj boji
Putno računalo- Unutarnje kvake u crnoj boji
Upravljač podesiv po visini- Rezervni kotač normalnih dimenzija
Integrirani poklopac spremnika za gorivo- Čelični naplatci 15" s ukrasnim pokrovima SEQUENCA
hostapler

#134 Re: Škoda Fabija

Post by hostapler »

Ne znam,po meni je porediti Sandero i Fabiu kao da se poredi BMW 1 i Opel Astra.
Mozda sam malo grub ali to je to po meni. Jesu ista klasa ali kao da su sa razlicitih planeta.
Ja Sandero ne bih kupi pa makar bio 8000 KM,kada ga vidim unutra on je za mene zavrsio. Izvana mi samo donekle Stepway moze proci,ali on je vec 17k.
citroen xm

#135 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

I ja mislim da nisi pogriješio. Sjećam se kada si kupovao i otvorio temu. Mislim da sam čak ja i predložio da odeš pogledati Megana. :thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#136 Re: Škoda Fabija

Post by Bobi »

Verzije sa dizelskim motorom

Generation dCi 90

EU 4

63 (85)

115

4,4

27.428 KM

Gdje vi nadjete taj Megan za 23.500 :D?
citroen xm

#137 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

hostapler wrote:Ne znam,po meni je porediti Sandero i Fabiu kao da se poredi BMW 1 i Opel Astra.
Mozda sam malo grub ali to je to po meni. Jesu ista klasa ali kao da su sa razlicitih planeta.
Ja Sandero ne bih kupi pa makar bio 8000 KM,kada ga vidim unutra on je za mene zavrsio. Izvana mi samo donekle Stepway moze proci,ali on je vec 17k.
Eh pa naravno da nema luksuza unutra. Sve je dosta ogoljeno, ali za mene prihvatljivo. Nije ružan unutra, sve je solidno sklopljeno, jedino je plastika malo lošija. Ali kao da je i Fabija neko ludo auto unutra. JA se za 14000 na cesti sa klimom i svime što sam nabrojao ne bi ni trunke dvoumio, a po netu vidim da su vlasnici veoma zadovoljni. Da se ne lažemo ne živimo mi u nekoj razvijenoj zemlji pa da imamo da biramo. Sandero je za nas pun pogodak. A takođe do juče su nam valjale lade i zastave, sad smo odjednom svi razmaženi. Ok ima za te pare i luksuznih polovnjaka, ali to je već priča za sebe puno raznih prevara.
nosara

#138 Re: Škoda Fabija

Post by nosara »

Bobi wrote:Verzije sa dizelskim motorom

Generation dCi 90

EU 4

63 (85)

115

4,4

27.428 KM

Gdje vi nadjete taj Megan za 23.500 :D?
Autokuca Kusmugusic, Donja Greda, Zadnja posta Male Bare... Akcija "Jos jedan Megan, pa kljuc u bravu"... :lol:

Tamo gdje se prodaje i ova konzerva sandero 1.2 za 13k... :wink:
Last edited by nosara on 17/06/2012 19:11, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#139 Re: Škoda Fabija

Post by milojicabrzi »

...ja ga nadjoh, kupih i evo vec oko 2000 km presao sa njim...auto k'o raketa... :D

Takodjer, da napomenem, Fluence, obiteljska limuzina koja izgleda kao svemirski brod, je samo hiljadu skuplji....negdje oko 24 600...

Poledaj cjenovnik u akcii, nemoj gledat redovite cjenovnike...

Pozz.
nosara

#140 Re: Škoda Fabija

Post by nosara »

milojicabrzi wrote:...ja ga nadjoh, kupih i evo vec oko 2000 km presao sa njim...auto k'o raketa... :D

Takodjer, da napomenem, Fluence, obiteljska limuzina koja izgleda kao svemirski brod, je samo hiljadu skuplji....negdje oko 24 600...

Poledaj cjenovnik u akcii, nemoj gledat redovite cjenovnike...

Pozz.
Neko ti utrapio polovno... :D
Bobi
Forum administrator

#141 Re: Škoda Fabija

Post by Bobi »

Nema akcija, ja ga hocu SAAAAAAAAAAAD :D, znaci 27,5 milja...blah. Kad ce akcija?
hostapler

#142 Re: Škoda Fabija

Post by hostapler »

citroen xm wrote:
hostapler wrote:Ne znam,po meni je porediti Sandero i Fabiu kao da se poredi BMW 1 i Opel Astra.
Eh pa naravno da nema luksuza unutra. Sve je dosta ogoljeno, ali za mene prihvatljivo. Nije ružan unutra, sve je solidno sklopljeno, jedino je plastika malo lošija. Ali kao da je i Fabija neko ludo auto unutra. JA se za 14000 na cesti sa klimom i svime što sam nabrojao ne bi ni trunke dvoumio, a po netu vidim da su vlasnici veoma zadovoljni. Da se ne lažemo ne živimo mi u nekoj razvijenoj zemlji pa da imamo da biramo. Sandero je za nas pun pogodak. A takođe do juče su nam valjale lade i zastave, sad smo odjednom svi razmaženi. Ok ima za te pare i luksuznih polovnjaka, ali to je već priča za sebe puno raznih prevara.
Nije ni Fabia avion sto se tice unutrasnjosti,ali je ipak za klasu bolja od Sandera a to se mora osjetiti i na cijeni. Sandero je dosta dobro osmisljen koncept. Tu je provjerena tehnika koja se koristi vec duzi niz godina pa i vjerujem da ljudi sa njim generalno nemaju problema.
Vremena se mjenjaju,do jucer smo vozili Zastave i Lade,ali su i oni zaostajali za svima u svemu kao i danas Sandero,pa se to osjetilo i na njihovoj cijeni. Sandero danas je bas ono sto je Yugo 55 bio krajem 90-ih.
citroen xm

#143 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

Shvatam ja to sve, ali glupo je govoriti kako bolja unutrašnjost košta više. Pa valjda i taj ABS košta više pa ga Sandero ima, a Fabija nema. Drugo 1.2 16V četverocilindrični motor je po svemu bolji od onog trocilindričnog u fabiji pa valjda i on malo više košta. Tako da to kod mene ne pije baš puno vode.
citroen xm

#144 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

Bobi wrote:Nema akcija, ja ga hocu SAAAAAAAAAAAD :D, znaci 27,5 milja...blah. Kad ce akcija?
Ta je cijena i sad jer je akcija stalno samo što da bi dobio akcijsku cijenu moraš otići do salona. A ono kada oni istaknu akciju je šupja, možda im tada malo opadne prodaja pa ajmo malo po marketingu.
nosara

#145 Re: Škoda Fabija

Post by nosara »

citroen xm wrote:
Bobi wrote:Nema akcija, ja ga hocu SAAAAAAAAAAAD :D, znaci 27,5 milja...blah. Kad ce akcija?
Ta je cijena i sad jer je akcija stalno samo što da bi dobio akcijsku cijenu moraš otići do salona. A ono kada oni istaknu akciju je šupja, možda im tada malo opadne prodaja pa ajmo malo po marketingu.
:lol:

Ne lupaj gluposti...
goran16v

#146 Re: Škoda Fabija

Post by goran16v »

Sa Skodine stranice:

U zemljama EU ABS sistem uključuje MSR i Dual Rate vakum-asistent kočionih sistema i dolazi kao standardna oprema već u baznim modelima Fabia i Fabia Combi. Ako pogledas bolje vidjeces ABS na spisu serijske opreme Classic. Iako postoji takva opcija u katalogu mislim da je nemoguce kupiti Fabiju bez ABS-a. Ja sam kupovao najjeftinije Fabije 1,2 HTP Classic 2008. i 2009. godine od vise trgovaca i sve ijedna je serijski imala ABS (vjerovatno ti je poznato da je na fakturi naznacena serijska i dodatna oprema).

Tacno, kod prostora nema nista subjektivno i objektivno, jer ne mjeri se prostor od lima do lima nego od sjedala do tapecirunga, od tapecirunga do tapecirunga. od sjedala to table itd itd. i brojke su brojke.

Gledas Skodinu stranicu i cijene Fabije, a da li si pogledao Renaultovu stranicu i redovnu cijenu Megane Generation dCi90? Ima tamo neka cijena od cca 27000 KM, zar ne? E sad se zapitaj sta bi mogao biti razlog da ga prodaju za 23500. Puna livada automobila raskupusane ili bez unutrasnjosti ispred salona najveceg trgovca sugerise sta bi mogao biti razlog.
Last edited by goran16v on 17/06/2012 19:36, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#147 Re: Škoda Fabija

Post by Bobi »

Jel se Megan u Turskoj sklapa a mi ono imamo bezcarinski rezim s njima?
goran16v

#148 Re: Škoda Fabija

Post by goran16v »

Bobi wrote:Jel se Megan u Turskoj sklapa a mi ono imamo bezcarinski rezim s njima?

Ne svaki Megane, vec Megane Generation koji dostupan samo za "tranzicijska" trzista i koji se bitno razlikuje od standardnog Megane Berlina. Da, sa Turskom je na snazi Sporazum o slobodnoj trgovini tj bez carina.
hostapler

#149 Re: Škoda Fabija

Post by hostapler »

Ja mislim takođe da se Fabia ne moze naruciti bez ABS.
Isto smo se raspravljali oko Hyundai I30 i kako je osn paket bez klime (2012 a auto komp klase nema klimu,moz misliti),jednostvavno ga nije moguce naruciti smijem se kladiti a cijena od 22450 je samo marketing.
citroen xm

#150 Re: Škoda Fabija

Post by citroen xm »

goran16v wrote:Sa Skodine stranice:

U zemljama EU ABS sistem uključuje MSR i Dual Rate vakum-asistent kočionih sistema i dolazi kao standardna oprema već u baznim modelima Fabia i Fabia Combi. Ako pogledas bolje vidjeces ABS na spisu serijske opreme Classic. Iako postoji takva opcija u katalogu mislim da je nemoguce kupiti Fabiju bez ABS-a. Ja sam kupovao najjeftinije Fabije 1,2 HTP Classic 2008. i 2009. godine od vise trgovaca i sve ijedna je serijski imala ABS (vjerovatno ti je poznato da je na fakturi naznacena serijska i dodatna oprema).

Tacno, kod prostora nema nista subjektivno i objektivno, jer mjeri se prostor od lima do lima nego od sjedala do tapecirunga, od tapecirunga do tapecirunga. od sjedala to table itd itd. i brojke su brojke.

Gledas Skodinu stranicu i cijene Fabije, a da li si pogledao Renaultovu stranicu i redovnu cijenu Megane Generation dCi90? Ima tamo neka cijena od cca 27000 KM, zar ne? E sad se zapitaj sta bi mogao biti razlog da ga prodaju za 23500. Puna livada automobila raskupusane ili bez unutrasnjosti ispred salona najveceg trgovca sugerise sta bi mogao biti razlog.
O majstore jesi nedokazan. Eto vjerovatno su čovjeku prodali Megana Generation bez motora samo što to on do sada nije skontao. Naravno da je dobio regularnog Megana Generation na akciji za 23500KM. E stvar je što ta cijena nije samo na akciji već uvijek. Samo što oni drže ovu veću da bi kad im zatreba dobar marketing mogli da izreklamiraju akciju kaja i nije akcija. A svakako onaj ko kupuje auto neće gledati samo ove stranice koje se ionako slabo ažuriraju već će obići sve salone i vidjeti šta se nudi.

A sad sa Fabijom si kontrirao sam sebi. Neki dan pitaš ljude jel oni žive u EU ili u BiH, a sada navodiš neke stvari iz EU. Šta je sa biH sada kralju? Zadržimo se na BiH. Elem, evo ti fino link sa spiskom opreme Fabije u BiH. Ta clasic oprema sada ne postoji. Osnovna je Active koja ne navodi ABS. ABS se nudi tek u AMBITION opremi i takva fabija košta 17700 KM. E kako si ti dobio ABS prije par godinau osnovnoj opremi vjerujem da nikome baš nije jasno iako se na forumima odavno piše da ni jedna osnovna Fabija u BiH nije došla sa ABS-om. A evo ti obećani link.
http://www.skoda.ba/bih/model/newfabia/ ... px?m=78753
Post Reply