ako je neko imao slican problem, neka pomogne, zahvalan bih bio.
Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cybercyber
#1 Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Eh ovako. Vozim skodu fabiu 1.9 SDI vec 4 godine. U zadnjih mjesec dana mi se desilo par puta da pri 40-50 km/h u trecoj brzini, pri normalnom gasu na oko 1900 obrtaja, na 1-2 sekunde prestane da vuce. Kao da pri kretanju stisnem kvacilo, i dodam gas. TO traje 2 sekunde, i poslije toga sve normala.
-
dabarizmabra
#2 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
...ovako na prvu, moguce da je lamela pocela da proklizava, probaj ako se to desava mahom na uzbrdici, najvjerovatnije ce biti to (auto ne vuce, a motor dodaje gas jer nema prijenosa preko lamele na tockove)
-
cybercyber
#3 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Bas tako kako si rekao. Znaci moze biti do lamele .
hvala ti puno.
hvala ti puno.
-
TDi Power
#4 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Nije lamela, da je do lamela obrtaji bi ti rasli a auto ne bi vuklo. Evo navest ču ti primjer, voziš se uz brdo jedno 80kmh u ćetvrtoj brzini, das gas do poda, obrtaji odoše a auto usporava, mislim skroz sporo ubrzava i na kraju se cuje miris paljevine, miris ferode
Koliko je mašina prešla?
Mislim da je tvoj problem druk ležaj ili cilindar kvačila.
Koliko je mašina prešla?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
covjek nije napisao da u tom momentu pritisce pedalu kvacila tako da ti teorija pada u vodu ....TDi Power wrote:
da se raspao druk lezaj cuo bi cangrljanje ili hucanje kad pritisne kvacilo ,da je cilindar kvacila ne bi odvajalo kvacilo i krcalo bi pri promjeni brzina.....
-
TDi Power
#6 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Može biti oštećen drug, ne mora se raspasti. Za cilindar kvačila zvući ludo, al sam se ja licno susreo sa tim.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
mislim da mu klize kvacilo,ali bez posjete majstoru nece znati....susretao sam se ja vise puta nego ti sigurno i naskidao se na stotine mjenjaca
-
TDi Power
#8 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
Ja nisam još dostigao brojku od 3 cifre, al tu je to negdjebitanga_sa_otesa wrote:mislim da mu klize kvacilo,ali bez posjete majstoru nece znati....susretao sam se ja vise puta nego ti sigurno i naskidao se na stotine mjenjaca
Hajd kad sam već ovdje. Kod mene se nekad desi u 4 i 5 brzibni da obrtaji odu a auto nece potegnut. Pogotovo uz brdo kad je motor na radnoj temperaturi, znaci desi se jednom u mjesecu cak i vise?
-
cybercyber
#9 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom
To mi se desilo i danas, znaći Idem sve normala drzim nogu na gasu i lagano dodajem gas, onda mi se to desi( kao da auto izbacim iz brzine i vratim, a drzim gas) to traje 2 sekunde i nakon toga auto povuce normalno. Presao sam oko 175000 , na 180 moram raditi veliki servis.
ovako nekako (vozim normala, i onda jedna noga na gasu a drugom stisnem kvacilo i drzim ga tako2 sekunde, onda pustim kvacilo)
tako nekako jbg
ovako nekako (vozim normala, i onda jedna noga na gasu a drugom stisnem kvacilo i drzim ga tako2 sekunde, onda pustim kvacilo)
tako nekako jbg