Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cybercyber

#1 Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by cybercyber »

Eh ovako. Vozim skodu fabiu 1.9 SDI vec 4 godine. U zadnjih mjesec dana mi se desilo par puta da pri 40-50 km/h u trecoj brzini, pri normalnom gasu na oko 1900 obrtaja, na 1-2 sekunde prestane da vuce. Kao da pri kretanju stisnem kvacilo, i dodam gas. TO traje 2 sekunde, i poslije toga sve normala.
ako je neko imao slican problem, neka pomogne, zahvalan bih bio. :D
dabarizmabra

#2 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by dabarizmabra »

...ovako na prvu, moguce da je lamela pocela da proklizava, probaj ako se to desava mahom na uzbrdici, najvjerovatnije ce biti to (auto ne vuce, a motor dodaje gas jer nema prijenosa preko lamele na tockove)
cybercyber

#3 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by cybercyber »

Bas tako kako si rekao. Znaci moze biti do lamele .
hvala ti puno.
TDi Power

#4 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by TDi Power »

Nije lamela, da je do lamela obrtaji bi ti rasli a auto ne bi vuklo. Evo navest ču ti primjer, voziš se uz brdo jedno 80kmh u ćetvrtoj brzini, das gas do poda, obrtaji odoše a auto usporava, mislim skroz sporo ubrzava i na kraju se cuje miris paljevine, miris ferode :izet:

Koliko je mašina prešla?

Mislim da je tvoj problem druk ležaj ili cilindar kvačila. :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by bitanga_sa_otesa »

TDi Power wrote:
Mislim da je tvoj problem druk ležaj ili cilindar kvačila. :roll:
covjek nije napisao da u tom momentu pritisce pedalu kvacila tako da ti teorija pada u vodu ....
da se raspao druk lezaj cuo bi cangrljanje ili hucanje kad pritisne kvacilo ,da je cilindar kvacila ne bi odvajalo kvacilo i krcalo bi pri promjeni brzina.....
TDi Power

#6 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by TDi Power »

Može biti oštećen drug, ne mora se raspasti. Za cilindar kvačila zvući ludo, al sam se ja licno susreo sa tim.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by bitanga_sa_otesa »

mislim da mu klize kvacilo,ali bez posjete majstoru nece znati....susretao sam se ja vise puta nego ti sigurno i naskidao se na stotine mjenjaca
TDi Power

#8 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by TDi Power »

bitanga_sa_otesa wrote:mislim da mu klize kvacilo,ali bez posjete majstoru nece znati....susretao sam se ja vise puta nego ti sigurno i naskidao se na stotine mjenjaca
Ja nisam još dostigao brojku od 3 cifre, al tu je to negdje :lol:
Hajd kad sam već ovdje. Kod mene se nekad desi u 4 i 5 brzibni da obrtaji odu a auto nece potegnut. Pogotovo uz brdo kad je motor na radnoj temperaturi, znaci desi se jednom u mjesecu cak i vise?
cybercyber

#9 Re: Skoda fabia1.9 sdi, problem sa gasom

Post by cybercyber »

To mi se desilo i danas, znaći Idem sve normala drzim nogu na gasu i lagano dodajem gas, onda mi se to desi( kao da auto izbacim iz brzine i vratim, a drzim gas) to traje 2 sekunde i nakon toga auto povuce normalno. Presao sam oko 175000 , na 180 moram raditi veliki servis.
ovako nekako (vozim normala, i onda jedna noga na gasu a drugom stisnem kvacilo i drzim ga tako2 sekunde, onda pustim kvacilo)
tako nekako jbg :-D
Post Reply