valjal sta ? ima li neko neka iskustva?
zahvaljujem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovo nije tacno, ja sam uvijek prvi na semaforima, jer drugi "spavaju" pa im dzaba i 200 KS!amko76 wrote:Ima mi drug, na startu na semaforima nas svi pretiču, pa mora uvijek desnom trakom ići
To tri cilindra ima čini mi se.
Svaki cigo svog konja hvali.mayab wrote:Ovo nije tacno, ja sam uvijek prvi na semaforima, jer drugi "spavaju" pa im dzaba i 200 KS!amko76 wrote:Ima mi drug, na startu na semaforima nas svi pretiču, pa mora uvijek desnom trakom ići
To tri cilindra ima čini mi se.
Dakle, sasvim OK auto, pricam o motoru, vrlo tih i miran rad, na leru se ne osjeti da auto radi, istina 64KS i oko 1200kg prazne Fabie plus ako imas 4 putnika i onda klima ako radi, ne ocekuj neka cuda.Po gradu ces trositi 6-10 l , zavisi od guzvi, otvorena cesta 5-6 l.
Za smirene voznje sasvim dovoljan auto, ako ces da jurcas i izivljavas se, onda zaboravi
Jest ako si je "cuniro" sa 1 dodatnim...amko76 wrote:Dajte ljudi pa to je freza. 3 cilindra je dijana imala
Jel to 2 imala? Uf moja greška.drndalo wrote:Jest ako si je "cuniro" sa 1 dodatnim...amko76 wrote:Dajte ljudi pa to je freza. 3 cilindra je dijana imala
Kao npr?technoGeek wrote:Bolja solucija ti je Punto 1.2 8v sto se tice svega
Kad se sjetim samo Fiat 1300 uletio u krivinu sa 80 km/h kad sve kazaljke u jednu stranu upali se lampica goriva iako je bio pun rezerovar. Ja malo usporim na nekih 65-70 kad u drugoj krivini opet sve kazaljke u drugu stranugoran16v wrote:Kao npr?technoGeek wrote:Bolja solucija ti je Punto 1.2 8v sto se tice svega
Peugeot 205 star 20 god je udobniji od Golfa V i jeftiniji jedno 50X i da li treba primjeniti istu logiku da bi se izvukao zakljucak koji je auto bolji?530i wrote:Punto je udobniji...jedno trideset puta. I jeftiniji.
vozio na rentakaru po evropi jedno 7 dana...ide po auto putu i do 160 al onda i trosi (bio je jaci motor 70KS cini mi se)kamen spoticanja wrote:skoda fabia 1.2 HTP, 12 v, 64 KS
valjal sta ? ima li neko neka iskustva?
zahvaljujem
Da li je Punto jeftiniji bez razloga i ako nije zasto je jeftiniji? Sta kazu podaci o dimenzijama kabine, gepeka, pouzdanosti, broju kvarova, padu cijene rabljenog za Punta i Fabiu?johntra wrote:nigdje veze ta logika, kad pričamo o autima slične godine proizvodnje...Punto iste godine proizvodnje ko Fabia je jeftiniji, a i jeftiniji je za održavanje sigurno..udobniji isto...1,2 motor je tradicionalno dobar, može se spustiti na solidnu potrošnju po gradu...meni se jedino kod Punta ne sviđa plastična unutrašnjost, ali nije vala ni kod Fabie ništa bolja...