Skoda fabia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Skoda fabia
Koza? Xenoni? Grijanje u sjedištima? Šiber? Senzor za kišu? Parking senzori? To je npr. moj brat sve imao u okcu 1996. godina, plus jos el. roletne, samozatamnjujući retrovizor, klimatizirani pretinci... i još hiljadu čuda.. i opet nije imao sve što se može imati 
-
preludezalude
#27 Re: Skoda fabia
"elegance" u skodi i "elegance" u mercedesu ili u alfi je nebo i zemlja. Ali opet kazem, sretno sa novim autom i da te dobro sluzi i slusa.
-
goran16v
#28 Re: Skoda fabia
Grijanje u sjedistima je serijski u Fabiji Mk.1 Elegance, a svaka Fabija sa AC ima klimatiziran pretinac. Osnovni Elegance Mk.1 bez doplate je imao maglenke, retrovizore u boji auta, bocne lajsne, tonirana stakla, alu felge, 2 x Airbag, ABS, ASR (mislim da SDI nije imao), malo bolja sjedala, mislim malo bolji materijali na vratima, malo bolji radio, pretinac za sicu, niklovane pipke od brave na vratima, niklovana rucica mjenjaca, 4 x el. prozor, el. grijane retrovizore, 2 x preklopni kljuc + daljinsko i cent, manuelni A/C (ako poluautomatski), grijanje sjedala, unutrasnje svjetlo sa svjetlima za citanje, mreza ispod police na gepeku i sl. Ovo je sve iz glave, a doplatiti se moglo svasta nesto, pogotovo na FL, xnon svjetla. siber, CD sa changerom, parking i senzori za kisu sa zamozatamlj, retrovizorom, kozni volan i rucica mjenjaca, mislim cak i kozna sjedala ili u kombinaciji sa kozom.Qler wrote:Koza? Xenoni? Grijanje u sjedištima? Šiber? Senzor za kišu? Parking senzori? To je npr. moj brat sve imao u okcu 1996. godina, plus jos el. roletne, samozatamnjujući retrovizor, klimatizirani pretinci... i još hiljadu čuda.. i opet nije imao sve što se može imati
-
nestokaocovjek
#29 Re: Skoda fabia
Ako ćeš moje mišljenje iz iskustva, moj otac ima reno clio 2000 god. 1.9 RN dizel. Prešao je sa tim autom 600 000 km, znači radio je samo redovno servis, ulje pogotovo, kočnice, gume i to je to! Čak mu se jednom drvo urušilo na gradilištu i palo po pola auta, nije imao ni packu kada su sklonuli drvo(čista sreća za koju ni dan danas nismo svjesni da smo ju uopšte i imali
)! Ja ti ovo govorim iz iskustva, pa vidi po piku imaš hrpu takvih auta, benzinci npr imaš za 3.800 KM. Uglavnom ni sa škodom se nećeš pokajati i ona je isto dobro auto, motor je WV ostalo je Škoda! Pozz
- em11r
#30 Re: Skoda fabia
1.2 htp vs 1.4 16v?
Elem, kontam starom kupiti Fabiu, htjeo sam mu mog Toleda sto ovdje u KW vozam da posaljem medjutim ispostavilo se da je EU2 motor iako je 2007 model zato sto ovamo nema nikakvih zakona o emisijama tih gasova haman i ne ugradjuju katalizatore.
Dugo sam kontao sta uzeti i kako god okrenem mislim da je skodilak za njega taman. Stari mjesecno napravi oko 100-150 km tako da mu dizel ne treba, a i ovi novi dizeli nisu za penzionerskog novcanika, sa svim ovim DPF-ovima, diznama, zamajcima itd.
Vidim na piku ima ovih fObija i krecu se od 8 do 10ak hiljada i ova 2 motora me interesuju pa ako moze neko malo vise iskustva o 1.4 s obzirom da je 1.2 sazvakan milion puta ...
Elem, kontam starom kupiti Fabiu, htjeo sam mu mog Toleda sto ovdje u KW vozam da posaljem medjutim ispostavilo se da je EU2 motor iako je 2007 model zato sto ovamo nema nikakvih zakona o emisijama tih gasova haman i ne ugradjuju katalizatore.
Dugo sam kontao sta uzeti i kako god okrenem mislim da je skodilak za njega taman. Stari mjesecno napravi oko 100-150 km tako da mu dizel ne treba, a i ovi novi dizeli nisu za penzionerskog novcanika, sa svim ovim DPF-ovima, diznama, zamajcima itd.
Vidim na piku ima ovih fObija i krecu se od 8 do 10ak hiljada i ova 2 motora me interesuju pa ako moze neko malo vise iskustva o 1.4 s obzirom da je 1.2 sazvakan milion puta ...
-
goran16v
#31 Re: Skoda fabia
Vozio sam ja 1,4 16V 100 KS, motor je taman za taj auto, potrosnja standardna, po gradu 8-10, na otvorenom oko 6 lit. Auto koji sam ja vozio je imao problem sa potenciometrom na pedali gasa, a sto se motora tice nikakvih problema i to je bilo sve do 90k km kad je prodat.em11r wrote:1.2 htp vs 1.4 16v?
- Maystor
#32 Re: Skoda fabia
Evo ja ću ti dati nekoliko savjeta:jabucica wrote:Doslo vrijeme da se uzme i prvo auto.
Mnogi su mi preporucili skodu fabiu pa evo ovdje da cujem malo iskustva o tom auto, jel kvarljivo, koji su motori bolji, koji losiji itd.
Nemam neke posebne prohtjeve, samo da je auto koje se malo kvari jer sam studentica i ne znam ama bas nista oko auta. Ostali prijedlozi su dobro dosli, clio itd. Za auto sam spremna potrositi do 6000KM.
Hvala svima
1. Napusti ovu temu pod hitno. Vrlo malo korisnih informacija ćeš dobiti. Ovdje na autima ordiniraju kompleksaši koji nemaju nikakvo tehničko znanje, a ovaj podforum im služi za liječenje ličnih frustracija,
2. Ako baš hoćeš da se informišeš o autu na ovom forumu, o fabiji je sve rečeno. Pročitaj postove koje je goran16v pisao o fabiji i to će ti biti dovoljno.
3. Kupi si fabiu 1.2 htp i ne osvrći se previše na zlonamjerne komentare.
- mayab
#33 Re: Skoda fabia
Tako je, 1.2HTP sa 64KS ce ti biti dovoljna; ja sam svojevremeno kupio novu kombi sa tim motorom, za 7 god presao nesto preko 80000km uglavnom gradske voznje i prodao je; zamijenio srednji i zadnji lonac auspuha, jedan set selena,jednu mandzetu,prednje pakne i cinspulu na jednom cilindru, godisnje mijenjao ulje i filtere,jednom dopunio klimu,u sedmoj godini mijenjao akumulator
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#34 Re: Skoda fabia
Cujemo li se profesore?Maystor wrote:Evo ja ću ti dati nekoliko savjeta:jabucica wrote:Doslo vrijeme da se uzme i prvo auto.
Mnogi su mi preporucili skodu fabiu pa evo ovdje da cujem malo iskustva o tom auto, jel kvarljivo, koji su motori bolji, koji losiji itd.
Nemam neke posebne prohtjeve, samo da je auto koje se malo kvari jer sam studentica i ne znam ama bas nista oko auta. Ostali prijedlozi su dobro dosli, clio itd. Za auto sam spremna potrositi do 6000KM.
Hvala svima
1. Napusti ovu temu pod hitno. Vrlo malo korisnih informacija ćeš dobiti. Ovdje na autima ordiniraju kompleksaši koji nemaju nikakvo tehničko znanje, a ovaj podforum im služi za liječenje ličnih frustracija,
2. Ako baš hoćeš da se informišeš o autu na ovom forumu, o fabiji je sve rečeno. Pročitaj postove koje je goran16v pisao o fabiji i to će ti biti dovoljno.
3. Kupi si fabiu 1.2 htp i ne osvrći se previše na zlonamjerne komentare.
- sorcerer
#35 Re: Skoda fabia
profesor ima tehnicko znanje ,nemoj ga hahahha
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#36 Re: Skoda fabia
kazu gore - Bog za elektrotehniku i kompjutere
- sorcerer
#37 Re: Skoda fabia
saad kad nas posalje u 1000 persuna 
-
530i
#38 Re: Skoda fabia
em11r wrote:1.2 htp vs 1.4 16v?
1.4 bez razmišljanja - ako nešto veća potrošnja i veće dadžbine kod registracije (iako ne naročito) nisu problem. Čisto jer je motor jači, auto je lakše voziti... Naravno, zlatno pravilo kod polovnih je uzeti auto u što boljem stanju.
- pajero
#39 Re: Skoda fabia
Ja imam taj 1,2 51kw i nije los. Mada kad budem mjenjao auto uzimam 1,4 16V ili 1,2 TSI. Sto se tice samog auta ja nisam imao problema. Ulje + filteri svakih 10 000km i naravno kad sam je uzeo promjenio sam disk plocice/pakne. Za 10 000KM mozes uzeti veoma fin primjerak sa malo km. Sretno!