Za par dana kupujem sebi auto i zapikao sam novu Škoda Fabiu. Gledam karavane zbog prostora, bitno mi je godište jer hoću da je što mlađe auto. Priznajem, ima zanimljivih npr. Passata za 9-10 hiljada, ali nema nijedan da je prešao ispod 200 hiljada a to mi ne odgovara.
Znači, stvari koje su mi bitne su: godište, kilometraža, kvalitet motora, prostor, mala potrošnja
Našao sam jednu na piku, karavan, 2008. godište, 120 hiljada prešla, 77kW 6 brzina, automatska klima, naslonjač...bez packe. Prodavač kaže da je sve uredu s njom i da je moguća provjera u salonu po želji kupca.
Sad mene interesuje kakav je taj motor u njoj? Koliko troši, kvari li se (znam da se svaki kvari, ali ne mislim da visim kod servisera) itd? Kakva su vaša iskustva?
Znači, nisam baš zahtjevan kupac. Auto mi služi samo za prevoz od A do B, da što manje potroši, da mogu normalno staviti nešto u njega a da ne saginjem glavu
Ponavljam, nemojte mi preporučivati da pogledam neka auta koja su stara po 10-tak godina već sad, jer nisam od onih koji auto mijenjaju sezonski. Kupujem ga za slijedećih 10 godina (ako Bog da) tako da mi je godište bitno.
Znači, možete preporučiti nešto drugo, ali ne staro.
Sorry ako sam konfuzan, u auta se slabo razumijem tako da nemojte zamjeriti.
Hvala unaprijed!