Sklapanje braka dokumenti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
armminn

#1 Sklapanje braka dokumenti

Post by armminn »

Pomoc mala
Gdje se vadi : 1.potvrda o slobodnom bracnom stanju?
2. Potvrda prebivalista (jel to cips) ?

Hvala raja :-)
beni-bu-man

#2 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by beni-bu-man »

Opcina i MUP
SuperHans

#3 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by SuperHans »

Nadjoh ovu temu pa da upitam ako iam svjezih mladenaca :D Kad se skupe svi ovi dokumenti sto su potrebni, da li se onda nosi u opcinu to sve da se tek prijavi ili se mora prvo neki prelimianrni termin javit opcini pa onda donijet dokumente.
bavi

#4 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by bavi »

sto ljudi sebi vole komplikovat zivot :D
skrtica

#5 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by skrtica »

SuperHans wrote: 22/07/2024 22:50 Nadjoh ovu temu pa da upitam ako iam svjezih mladenaca :D Kad se skupe svi ovi dokumenti sto su potrebni, da li se onda nosi u opcinu to sve da se tek prijavi ili se mora prvo neki prelimianrni termin javit opcini pa onda donijet dokumente.
Nisam svjeza vec bajata :lol:

Sve poneses odmah i prijavite se za vjencanje. Mislim da se treba dosta ranije prijaviti od datuma koji ste izabrali za vjencanje. Moze biti cak i 30 dana ranije. Dakle ako planirate naredni mjesec pozurite :-D
SuperHans

#6 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by SuperHans »

skrtica wrote: 22/07/2024 23:32
SuperHans wrote: 22/07/2024 22:50 Nadjoh ovu temu pa da upitam ako iam svjezih mladenaca :D Kad se skupe svi ovi dokumenti sto su potrebni, da li se onda nosi u opcinu to sve da se tek prijavi ili se mora prvo neki prelimianrni termin javit opcini pa onda donijet dokumente.
Nisam svjeza vec bajata :lol:

Sve poneses odmah i prijavite se za vjencanje. Mislim da se treba dosta ranije prijaviti od datuma koji ste izabrali za vjencanje. Moze biti cak i 30 dana ranije. Dakle ako planirate naredni mjesec pozurite :-D
E super hvalaa
bavi

#7 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by bavi »

Koliko mogu da se sjetim, a davno je bilo... minimum 1 mjesec se ceka, jedino iznimka moze ranije ako je mlada trudna.
tramvajtrojka

#8 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by tramvajtrojka »

jarane ako ces traziti savjet na forumu koji su ti dokumenti potrebni za zenidbu zasto se i zenis koji vrag :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Sklapanje braka dokumenti

Post by Truba »

odeš u općinu i pitaš

srijedom i subotom dzaba
izlazak maticara ima cenu do 300 km mislim

nemoj zimi nemoj ljeti
najbolje je u augustu ili krajem maja

ako je ko izbivao iz države dulje od mjesec ili godinu treba jos neka posebna potvrda da niej vjenčan tamo..nisam siguran

znam jednog što se samo ženi a ne razvodi živi u kreševu ima 10 djece sa 5 žena ne smije više u eu zbog poligamije
znam drugog ublehaša isto tako u norveškoj...i treću ublehašicu iz kreševa opet koja je u norveškoj isto napravila
Post Reply