Necu generalizovati, odmah da se ogradim. Iako poznajem dosta momaka, u koje ubrajam dugogodisnje prijatelje, poznanike, raju, bivse momke, momke i bivse momke svojih drugarica itd itd.. jedna stvar mi je uvijek nerazjasnjena u glavi. Na pocetku svake veze, ili pri upoznavanju muska price ide otprilike ovako:
U principu nisam ljubomoran, ona je imala zivot prije mene. Ako moram birat, vise volim iskusnije djevojke ( iskusnije po pitanju veza, sexa ). Ne bih se nikad pegl'o s nekom koja nije nista prosla, s nevinom pogotovo. Potpuno mi je nevazno koliko je momaka imala prije mene, s koliko ih je spavala. Nisam opterecen time. Volim kad je pored mene napucana zenska, volim kad primjetim da je svi gledaju. Kad malo istakne svoje atribute..meni to super, imponuje mi.
( zbir misljenja mojih drugova, rodjaka, bivsih momaka, momaka drugarica..itd )
A onda dodje do trenutka kad to upoznavanje preraste u nesto vise, tacnije stvari krenu u smjeru zabavljanja. Malo pomalo pocne se skretati paznja na oblacenje, al suptilno..kulturno..ono kroz salu, tipa: hajd ti mala obuci tu jaknicu, bogami ti je hladno..ili navuci majicu, cuvaj jajnike. Posebno ako su u blizini drugi frajeri. Sve ukazuje na to da on zeli da to bude samo za njegove oci ( iako se ne izjasnjava direktno, to se vidi i osjeti ). A onda pocnu zapitkivanja..okolo okolo, koliko ih je bilo prije njega, da li je u necemu prvi, u cemu je bolji u odnosu na ostale. Na red dodje i ta skakljiva tema, sexualni zivot djevojke prije njega. Kazu muskarci da ponekad ne moraju da pitaju, da se otprilike na djevojci procijeni kakav je tip i koliko je ustvari iskusna ( da li je ovo tacno? ). A onda odjednom novi stav, ni nalik onom s pocetka ( kad su se tek upoznavali ). Otprilike ovako:
Ja licno ne volim djevojke, koje su promijenile puno momaka, koje su razmjenjivali, pa kad prodjemo da moram razbijat glavu koliko ce ih uperit prstom i reci: i ja sam bio s njom. Onu, s kojom prodjem za ruku gradom, volim znati da je "fina". Cijenim fine djevojke, djevojke koje ne vise po kafanama do 3-4 ujutru. Koje roditelji zovu u neka doba, da vide jel sve u redu, kad ce kuci. Volim kad se ne razgolicuje previse, sta ima svi da gledaju u grudi moje djevojke, ili noge. Ne volim da se bas tako istice..
( zbir misljenja mojih drugova, rodjaka, bivsih momaka, momaka drugarica..itd )
Da li se neki od vas pronasao u ovome? I zasto je ovo ovako? Da li vi stvarno ipak gledate i dumate o tim stvarima..koliko ih je bilo prije vas, s koliko njih je spavala prije vas? Broj partnera nije nikakvo mjerilo "finoce" neke djevojke. Neke jednostavno konzumiraju svaku vezu, neke ne. Oboje je stvar licnog izbora. Samo me zanima cemu taj liberalni stav na pocetku, a kasnije totalna suprotnost? Podijelicu eto jos jednu krajnje privatnu stvar sa vama. Moj zadnji, bivsi momak mi je bio drugi ( sto se sexa tice ). Iako sam za neciji pojam do sad "trebala" biti sa najmanje njih 10..ja eto nisam, imala sam svoje razloge. I stvarno nemam kompleks s tim. Zapravo, kad me i pitao..rekla sam mu istinu, da je drugi i rekla bih isto tako da je i deseti, iskreno. Obradovao se kao da sam rekla ne znam sta bitno, sto me jako iznenadilo. Al kasnije ni to nije bilo dovoljno, pa su onda pocela pitanja tipa, jesi ikad prije ovo..a jesi ono, a jel ti neko ovo.. itd. Stekla sam bila dojam da bi pozeljno bilo da je djevojka nevina i da nikad muska u zivotu nije vidjela, al da zna sta radi, da je iskusna sama od sebe. Neko mi jednom rece: gore mi je kad znam da sam drugi, onda kontam..e vala, ko da je morala i tog jednog. Ovako kad ih je bilo vise, sta cu..moram se pomirit s tim, ne isplati se uporedjivat
Ma eto, pisite.. iako je uvodni preopsiran, valjda bude materijala za komentare, a nama zenama od koristi