Svjedoci smo osmijeha sa bandera, svjedoci smo da se velike našminkane glave pojavljuju na mjestima na kojima se ne bi smjele pojavljivati. Prema zakonu kantonalnom o komunalnim poslovima ti plakati ne smiju biti tamo, prema ljudima koji ih ljepe, odnosno prema strankama mogu se podnijeti prijave i mogu se naplatiti kazne. Pored toga CIK (centralna izborna komisija) ima svoj pravilnik po kojem može sankcionisati stranku sa iznosom od do 10 000KM, pa čak može skinuti lika sa plakate sa izborne liste....
Kao građani imate pravo da se ćalite nadležnim opštinskim izbornim komisijama, možete se žaliti i CIK-u samom, možete se žaliti i strankama čije su plakate... brojeve svih telefona možete dobiti putem informacija..
Ja imam par brojeva .. izborna komisija opštine novo sarajevo - 492 238 (no mora se otići lično), broj izborne komisije je 251 300 (CIK), broj stranke za BiH u N. Gradu je 291 261 a njihov broj fax-a je 291 248....
Pored svega ovoga plakate možemo skinuti i sami, odnosno barem ih skinuti sa visine da nam se ne smiju lažno sa visine jer to ničim nisu zaslužili....
Sve u svemu zamislite samo koliko ja para nenaplaćenih propalo, koliko je mogao biti uvećan budžet grada, kantona i samih opština.... samo zamislite..
Ali svi su oni u istoj stranci, sudci, policajci, inspektori, komunalci.. ista banda....
Skinimo ih sami....
- uvjek dobar gost
-
kosmos
#2 Re: Skinimo ih sami....
U mom kvartu sderani su plakati svih stranaka
- uvjek dobar gost
#3 Re: Skinimo ih sami....
Meni nije jasno recimo kako postave one plakate recimo na banderama između tramvajskih šina.. za to im treba neko specijalno vozilo od grasa.. il korpa ona od rada... znači kako skinuti one ružne glavurde sa visine... plakate možemo derati i skidati.. ručno, ali uz pomoć koje magije skidati one visoke panoe...?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: Skinimo ih sami....
Dragi moj druze, od ponoci do 4 ujutro su 4 puna sata za rad. Ide jedna ekipa postavljat plakate, druga ekipa obilazi plakate i dezura da ko ne dira.uvjek dobar gost wrote:Meni nije jasno recimo kako postave one plakate recimo na banderama između tramvajskih šina.. za to im treba neko specijalno vozilo od grasa.. il korpa ona od rada... znači kako skinuti one ružne glavurde sa visine... plakate možemo derati i skidati.. ručno, ali uz pomoć koje magije skidati one visoke panoe...?
Sve im je na raspolaganju. Vidis kako su osvanuli antiQ plakati nocas...
- Mikado
#5 Re: Skinimo ih sami....
Prednjace SDA i SBiH, a nakon njih tu su SDP, BPS, Nasa Stranka, Pokret Mladih pa E5 koji se fol zalaze za ekologiju a plakate lijepe gdje stignu 
- uvjek dobar gost
#6 Re: Skinimo ih sami....
Ma i Naša Stranka lijepi plakate na bandere ulične rasvijete il one od trole... sve u svemu blijeda slika političke svijesti, ali sa druge strane nedopustiv odnos nadležnih opštinskih, kantonalnih i drugih službi...Mikado wrote:Prednjace SDA i SBiH, a nakon njih tu su SDP, BPS, Nasa Stranka, Pokret Mladih pa E5 koji se fol zalaze za ekologiju a plakate lijepe gdje stignu
Stvarno pitam se koliko para nije ušlo u budžete zbog izostanka reakcije i sankcionisanja počinilaca (političkih stranaka).. pa gradska imovina, odnosno javne površine preko noći postaju poligoni za prepucavanje i dokazivanje kvazi moći političkih stranaka...
Ukoliko Vas nervira sve ovo ja Vas molim da zovete CIK il nadležne službe, da ih bombardujemo žalbama... da jednom učinimo nešto da nam ne prave ruglo od grada i njegovih ulica...
- Mikado
#7 Re: Skinimo ih sami....
Interesantno bi bilo da te stranke (posebno SDA i SBiH) objave podatak koliko su novaca potrosili na "ukrasavanje" sarajevskih bandera i zastitnih ograda na gradilistima plakatima sa likovima svojim kandidata.
Nasa Stranka je svojim saopcenjem prozvala druge stranke da previse novca trose na Bilboarde i plakate, a i sami su se ukljucili u rat plakatima.
Nasa Stranka je svojim saopcenjem prozvala druge stranke da previse novca trose na Bilboarde i plakate, a i sami su se ukljucili u rat plakatima.
- uvjek dobar gost
#8 Re: Skinimo ih sami....
Mikado wrote:Interesantno bi bilo da te stranke (posebno SDA i SBiH) objave podatak koliko su novaca potrosili na "ukrasavanje" sarajevskih bandera i zastitnih ograda na gradilistima plakatima sa likovima svojim kandidata.
Upravo tako... najgora stvar je po meni što su sve te navedene stranke na budžetu..... što ih na neki način mi finansiramo..
Sve u svemu skidanje plakata je naše pravo po dva zakona ti plakati ne smiju biti tamo gdje su danas, ukoliko njima bratske i sestrinske javne ustanove-preduzeća neće da ih uklone jer ne smiju.. i jer neće...
Smijemo li i hoćemo li mi...!!