Skijanje & zimske radosti u Sa i okolini - molim pomoc

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kurt_Kombajn

#1 Skijanje & zimske radosti u Sa i okolini - molim pomoc

Post by Kurt_Kombajn »

Planiram u decembru (otprilike izmedju katolickog bozica i nove godine) dovesti dva stranca na odmor u Sarajevo. Likovi su izrazili zelju da malo vide prirodu u BiH (+ skijanje, naravno), tako da trenutno pocinjem planirati kako da iskompotujem jedan solidan odmorcic, medjutim nisam upoznat sa situacijom, kako, gdje, sta, cijene itd. Posto nisam iz Sarajeva, zamolio bih dobronamjernu (kompetentnu) raju koja vec otprilike naslucuje sta mi je potrebno, da odgovori na slijedeca pitanja:

1. Kako stoje stvari sa smjestajem? Koliko kostaju hoteli? Postoji li mogucnost privatnog smjestaja? Imaju li kakvi linkovi ili brojevi telefona gdje se moze raspitati/rezervisati?

2. Na kojim mjestima se moze skijati u blizini Sarajeva (recimo do dva sata voznje udaljeno)? Radno vrijeme zicara? Koje se piste mogu posebno preporuciti?

3. Koje se prirodne ljepote mogu preporuciti u zimskom periodu, odnosno mjesta koja bi trebalo pogledati? Postoji li mogucnost pravljenja kakve planinske ture? Moze li se unajmiti vodic u tu svrhu (tipovi su fizicki prilicno spremni, tako da i zesce ture dolaze u obzir)? Kome je najbolje da se obratim u vezi s ovim kad dodjem u Sarajevo (ili prije, telefonski)???

Eto toliko, hvala unaprijed. Ako kome naumpadne jos stogod potrebno sto sam zaboravio da pitam, molim dodati...
flora.sa

Post by flora.sa »

jahorina.org.

termaghotel.com

hotel-marsal.ba
Santos

Post by Santos »

Jeftinije i bolje se neces nigdje provest.Bjelasnica super uradzene staze ima nocno skijanje klopa prva klasa jeftino mislim za strance.Bolje ti je uzet smjestaj privatno u Sarajevu jer do bjelasnice je oko pola sata autom tako da mozete i po seheru uzivat.
miki1987

Post by miki1987 »

JA TI SAVJETUJEM KAFIC ESKOBAR!FRA GRGE MARTICA ILI MATRICA MA KOD KATEDRALE,A I BILBO JE BLIZU PA MOZES I BILIJARA KREHNUT KOJU
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Hvala svima, linkovi su super, no probacu da vidim nesto sa privatnim smjestajem, pogotovo ako bjelasnica i nije strasno daleko autom, tako da mozemo malo i po gradu prosetati...jedino mi ostaje kakva tura da uganjam...ovi manijaci mlogo vole da se veru po sumama i gorama i pecinama, pa ne zelim da ih razocaram...valjda ce se naci neko da ih dobro izmori :)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kurt_Kombajn wrote:Hvala svima, linkovi su super, no probacu da vidim nesto sa privatnim smjestajem, pogotovo ako bjelasnica i nije strasno daleko autom, tako da mozemo malo i po gradu prosetati...jedino mi ostaje kakva tura da uganjam...ovi manijaci mlogo vole da se veru po sumama i gorama i pecinama, pa ne zelim da ih razocaram...valjda ce se naci neko da ih dobro izmori :)
Nije daleko, sve ti je uglavnom od 45 min do sat vremena voznje autom. Imas u centru grada iznad UNITIC nebodera fin i relativno jeftin hotel Omega-ambasador (Omera Stupca 19).
Prenj

Post by Prenj »

Kurt_Kombajn wrote:Hvala svima, linkovi su super, no probacu da vidim nesto sa privatnim smjestajem, pogotovo ako bjelasnica i nije strasno daleko autom, tako da mozemo malo i po gradu prosetati...jedino mi ostaje kakva tura da uganjam...ovi manijaci mlogo vole da se veru po sumama i gorama i pecinama, pa ne zelim da ih razocaram...valjda ce se naci neko da ih dobro izmori :)
Ima i tu lijeka: http://www.greenvisions.ba
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Bravo Prenj i hvala!
...odlican link, malo sam prelistao, cini mi se da ima samo ljetnih tura, ili?
(ma najbolje da ih direktno emajliram i pitam kako zimi stoje stvari)...
chupo

Post by chupo »

http://www.pdbjelasnica.ba

mogi i spavati gore po domovima
a ima i raje koja ide na turno skijanje po Bjelašnici
Prenj

Post by Prenj »

Kurt_Kombajn wrote:Bravo Prenj i hvala!
...odlican link, malo sam prelistao, cini mi se da ima samo ljetnih tura, ili?
(ma najbolje da ih direktno emajliram i pitam kako zimi stoje stvari)...
Imaju i zimske, nis' ne brini.
Post Reply