Iako je sezona na nasim planinama pri kraja, iako se iskreno nadam odlasku i ovog vikenda na skijanje, mislim da nije kasno opet za neku ovakvu temu.
Gdje idete? Gdje su vam dobre staze a gdje lose?
Volite li vise neuredjene staze ili se drzite uredjenih staza?
Koje BH planine preferirate?
Oprema koju koristite? Skije, cipele, hlace, jakne? Gdje kupujete i smatrate da je povoljno?
Meni sad za sad Vlasic je sasvim ok, cijene su mi najprihvatljivije, ski karta i hrana.
Bio sam nedavno na Radusi, cisto sumnjam da cu opet dok ne srede put a malo mi nedostaje i staza gore.
Kupres mi je extra za pocetnike mada je guzva. Na zalost jos nisam bio ni na Jahorini niti na Bjelasnici, naravno da imam namjeru.
Inostranstva sto se skijanja tice nisam vidio
Sto se tice opreme zbavljam mislim kao i vecina nas, preko ovih nekih koji rade na "crno".
Po specijalizovanim prodavnicma, kojih i nema kod nas u tolikoj mjeri, je sve preskupo, barem za moj dzep.
Trenutno ganjam sebi daske tipa Atomic Nomad ali vjerujem da cu ih tek u ljeto uzeti.
Pancerice sam naravno zbavio to je bilo nuzno da barem njih i kacigu ne rentam a osim toga svi znamo da je cipela broj jedan kod skijanja.
Kakva je trenutna situacija sa stazama, ako ko zna, sa Bjelasnicom i Jahorinom?

nove 250KM, sezona 2016/2017, takodje je i supruga kod njeg kupila sebi cipele kao i kacige.