reni-90 wrote:Pozdrav raja
Posto sam ove zime naucio skijati, razmisljam da nabavim opremu za skijanje. Gledao sam u intersportu nema skija ispod 1000KM one cvike za skijanje 100 KM
Konto sam mozda bude kakvih dobrih snizenja u proljece. Koja je oprema ovako sto bi vi rekli must-have, gdje je najbolje kupovati i kada ?
U Intersportu ni u proljeće neće biti popusta, neke skije se motaju i po 5-6 godina dok ih netko ne kupi za cijenu koju su zarezali.
Opremu koju moraš imati je ski odijelo, pantole i jakna, i još rukavice i kapa, ostalo se da iznajmiti.
No ako sve to imaš, slijedeća važna oprema je majice koje su namijenjene za skijaše/sportaše, koje će ti uvijek čuvati tijelo suhim, i cvike naravno, za prve cvike za skijanje izaberi s crvenim ili naranđastim staklima ( plastika ili što je več ), a druge ili treće biraj po volji, ove su univerzalne za sve uvjete. Slijedeće po važnosti što trebaš imati su pancerice, i moj je savjet da na pancerice najmanje štediš, i vremena i novaca, jer je vrlo bitno da si kupio pancerice koje tebi odgovaraju i oblikom i veličinom i krutosti, kao i da su ti udobne, a to nije lako probrati. Pogotovo kod nas jer nemamo specializovane prodavaonice i pradavače. No koliko imam informacije ima več onih koji ti mogu raditi bootfitting. Poslije pancerica trebaš kupiti kacigu, i nju nije lako odabrati, ima tu nekih raznih brojeva i veličina, a moja ti je preporuka da ih kupuješ zajedno s cvikama, u suprotnom može doći do toga da cvike i kaciga nisu kompatibilne pa onda to sve nevalja ( možeš kupiti prvo cvike, ali odmah iskombiniraj s kojom kacigom pašu, a onda nekad poslije kupiti i kacigu ), zadnja stvar koju trebaš kupiti su skije i štapovi.
Imaš na netu mnogo skijaške opreme za kupiti, od pika do marketa.ba, a ima i mnogo onih koji prodaju polovne, i nove skije i pancerice...ne znam više što bih napisao da ne bude previše, a i ovo je več previše.