Skidanje stikera

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

RAV44

#1 Skidanje stikera

Post by RAV44 »

Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
kurty

#2 Re: Skidanje stikera

Post by kurty »

RAV44 wrote:Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
vodu... iglu... neku spuzvicu i vodu...
karanana

#3 Re: Skidanje stikera

Post by karanana »

Zilet
Nabucco

#4 Re: Skidanje stikera

Post by Nabucco »

Ako nece toplom vodom, onda benzinom i grebalicom za led :-D
Better Man

#5 Re: Skidanje stikera

Post by Better Man »

Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
drndalo

#6 Re: Skidanje stikera

Post by drndalo »

Ako imas staru karticu mob. telefona, taj mali komad plastike to odlicno radi, uz neko vlazenje naljepnice, tipa stelexa za stakla...
kurty

#7 Re: Skidanje stikera

Post by kurty »

Better Man wrote:Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
a jerane mozda zvuci glupo, ali imam u "radnom ruksaku" spricu i iglu... napunim spricu vodom, i malo sa iglom ubacim "ispod"... dok dubinski odradim auto, u vecini slucajeva sticker sam otpadne...
sorcerer

#8 Re: Skidanje stikera

Post by sorcerer »

ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
kurty

#9 Re: Skidanje stikera

Post by kurty »

sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
da, to stoji...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#10 Re: Skidanje stikera

Post by Slo Burner »

kurty wrote:
sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
da, to stoji...
Garant imas i razredjivaca u setu :D
hopi

#11 Re: Skidanje stikera

Post by hopi »

skidao nedavno i to jedno 7-8 vinjeta/stikera. Skinuo naljepnicu koliko se da tj onaj gornji dio i velike ostatke, a ostane ljepilo i još naljepnice. To dobro natopio razrjeđivačem i strugalicom za led skidao i to ponavljao dok nije otišla naljepnica a ostatak ljepila krpom sa razrjeđivačem.
Jedinstvo_Manchester

#12 Re: Skidanje stikera

Post by Jedinstvo_Manchester »

RAV44 wrote:Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
svinjske masti na krpu skida sve zivo
kurty

#13 Re: Skidanje stikera

Post by kurty »

Slo Burner wrote:
kurty wrote:
da, to stoji...
Garant imas i razredjivaca u setu :D
ma jok... alkohol samo
zLatk0

#14 Re: Skidanje stikera

Post by zLatk0 »

Gornji sloj odljepim, spuzva sa toplom vodom i detrđentom, tako skinuo prethodna 2 stikera bez ikakvih tragova..
gidra

#15 Re: Skidanje stikera

Post by gidra »

zLatk0 wrote:Gornji sloj odljepim, spuzva sa toplom vodom i detrđentom, tako skinuo prethodna 2 stikera bez ikakvih tragova..
isto tako, samo umjesto deterdženta koristio dax universal...
nookey

#16 Re: Skidanje stikera

Post by nookey »

Sinoć upravo skinuo i vinjetu i stiker...

Zagrij malo fenom da možeš odlijepiti gornji sloj, onda ono lijepilo i sve što ostane ispod skidaš nitro razređivačem ili k'o što ja nisam imao pa acetonom i to je to...
kockica_kockica

#17 Re: Skidanje stikera

Post by kockica_kockica »

Pa ima za kupiti onaj sprej za skidnje tih stvari... Naprskas.. ostavis da djeluje minut-dva,skines onaj gornji sloj, ponovo naspricas, sacekas minut i poslije samo obrises ostatak od ljepila...
nookey

#18 Re: Skidanje stikera

Post by nookey »

kockica_kockica wrote:Pa ima za kupiti onaj sprej za skidnje tih stvari... Naprskas.. ostavis da djeluje minut-dva,skines onaj gornji sloj, ponovo naspricas, sacekas minut i poslije samo obrises ostatak od ljepila...
ma mrsko mi bilo tražiti, lakše mi bilo aceton maznuti :)
Terenc

#19 Re: Skidanje stikera

Post by Terenc »

OBI,tekucina za skidanje naljepnica,stikera,vinjeta i sl.nekoliko markica,dobijes i nozic,njemački proizvod naravno.skinuo sam vinjete za 30 -tak sekundi.
holowey

#20 Re: Skidanje stikera

Post by holowey »

kurty wrote:
Better Man wrote:Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
a jerane mozda zvuci glupo, ali imam u "radnom ruksaku" spricu i iglu... napunim spricu vodom, i malo sa iglom ubacim "ispod"... dok dubinski odradim auto, u vecini slucajeva sticker sam otpadne...
u "radnom ruksaku"...spricu i iglu...hm...interesting... :D
Better Man

#21 Re: Skidanje stikera

Post by Better Man »

Vjeruj mi alkoholom se to skine u sekundi, ka da nikad ništa nije bilo zaljepljeno.
goran16v

#22 Re: Skidanje stikera

Post by goran16v »

Ja stiker od registracije bez problem skinem tako sto ga odlijepim, ostatak ljepila na sajbi naspricam najobicnijim dezodoransom ili necim slicnim i za par min kad se ljepilo natopi i otpusti samo obrisem ubrusom.
Sa A i SLO vinjetama sa autoceste stvar je malo komplikovanija, njih rjesavam nekom strugalicom u koju se umetne 1/2 obicnog zileta. U principu skida sve odjednom do stakla i naljepnicu i onaj metalik dio sto ostane i ljepilo. U par poteza i gotovo.
ambition

#23 Re: Skidanje stikera

Post by ambition »

Fenom zagrij i lagano skini karticom :mrgreen: Ako si u mogucnosti da ga prikljucis negdje blizu auta,naravno
kurty

#24 Re: Skidanje stikera

Post by kurty »

holowey wrote:
kurty wrote:
u "radnom ruksaku"...spricu i iglu...hm...interesting... :D
da samo znas kakve sve hemije ima u ruksaku o kojem pricamo... auuuuuuuuuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol:
i da.. dva tri crijeva od infuzije su uvijek tu...
svakakvih otvora i rupica ima u autu, pa se to nekako treba i ocistiti... 8-) :lol: :lol: :lol:
problemnatravunu

#25 Re: Skidanje stikera

Post by problemnatravunu »

Ima li trik kako ga skinuti iole upotrebljivog , i zalijepiti na drugo mjesto?
Post Reply