Skidanje stikera
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
RAV44
#1 Skidanje stikera
Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
Hvala na svakom odgovoru
- kurty
#2 Re: Skidanje stikera
vodu... iglu... neku spuzvicu i vodu...RAV44 wrote:Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
- Nabucco
#4 Re: Skidanje stikera
Ako nece toplom vodom, onda benzinom i grebalicom za led 
- Better Man
#5 Re: Skidanje stikera
Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
- drndalo
#6 Re: Skidanje stikera
Ako imas staru karticu mob. telefona, taj mali komad plastike to odlicno radi, uz neko vlazenje naljepnice, tipa stelexa za stakla...
- kurty
#7 Re: Skidanje stikera
a jerane mozda zvuci glupo, ali imam u "radnom ruksaku" spricu i iglu... napunim spricu vodom, i malo sa iglom ubacim "ispod"... dok dubinski odradim auto, u vecini slucajeva sticker sam otpadne...Better Man wrote:Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
- sorcerer
#8 Re: Skidanje stikera
ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
- kurty
#9 Re: Skidanje stikera
da, to stoji...sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#10 Re: Skidanje stikera
Garant imas i razredjivaca u setukurty wrote:da, to stoji...sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
- hopi
#11 Re: Skidanje stikera
skidao nedavno i to jedno 7-8 vinjeta/stikera. Skinuo naljepnicu koliko se da tj onaj gornji dio i velike ostatke, a ostane ljepilo i još naljepnice. To dobro natopio razrjeđivačem i strugalicom za led skidao i to ponavljao dok nije otišla naljepnica a ostatak ljepila krpom sa razrjeđivačem.
- Jedinstvo_Manchester
#12 Re: Skidanje stikera
svinjske masti na krpu skida sve zivoRAV44 wrote:Ako mi mozete dati savjet kako je najbolje skinuti stari stiker ili vinjetu. Sta da koristim??
Hvala na svakom odgovoru
- kurty
#13 Re: Skidanje stikera
ma jok... alkohol samoSlo Burner wrote:Garant imas i razredjivaca u setukurty wrote:da, to stoji...sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
-
zLatk0
#14 Re: Skidanje stikera
Gornji sloj odljepim, spuzva sa toplom vodom i detrđentom, tako skinuo prethodna 2 stikera bez ikakvih tragova..
-
gidra
#15 Re: Skidanje stikera
isto tako, samo umjesto deterdženta koristio dax universal...zLatk0 wrote:Gornji sloj odljepim, spuzva sa toplom vodom i detrđentom, tako skinuo prethodna 2 stikera bez ikakvih tragova..
-
nookey
#16 Re: Skidanje stikera
Sinoć upravo skinuo i vinjetu i stiker...
Zagrij malo fenom da možeš odlijepiti gornji sloj, onda ono lijepilo i sve što ostane ispod skidaš nitro razređivačem ili k'o što ja nisam imao pa acetonom i to je to...
Zagrij malo fenom da možeš odlijepiti gornji sloj, onda ono lijepilo i sve što ostane ispod skidaš nitro razređivačem ili k'o što ja nisam imao pa acetonom i to je to...
- kockica_kockica
#17 Re: Skidanje stikera
Pa ima za kupiti onaj sprej za skidnje tih stvari... Naprskas.. ostavis da djeluje minut-dva,skines onaj gornji sloj, ponovo naspricas, sacekas minut i poslije samo obrises ostatak od ljepila...
-
nookey
#18 Re: Skidanje stikera
ma mrsko mi bilo tražiti, lakše mi bilo aceton maznutikockica_kockica wrote:Pa ima za kupiti onaj sprej za skidnje tih stvari... Naprskas.. ostavis da djeluje minut-dva,skines onaj gornji sloj, ponovo naspricas, sacekas minut i poslije samo obrises ostatak od ljepila...
-
Terenc
#19 Re: Skidanje stikera
OBI,tekucina za skidanje naljepnica,stikera,vinjeta i sl.nekoliko markica,dobijes i nozic,njemački proizvod naravno.skinuo sam vinjete za 30 -tak sekundi.
- holowey
#20 Re: Skidanje stikera
u "radnom ruksaku"...spricu i iglu...hm...interesting...kurty wrote:a jerane mozda zvuci glupo, ali imam u "radnom ruksaku" spricu i iglu... napunim spricu vodom, i malo sa iglom ubacim "ispod"... dok dubinski odradim auto, u vecini slucajeva sticker sam otpadne...Better Man wrote:Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
- Better Man
#21 Re: Skidanje stikera
Vjeruj mi alkoholom se to skine u sekundi, ka da nikad ništa nije bilo zaljepljeno.sorcerer wrote:ono ljepilo sto ostane tesko je skinuti bez nitro razredjivaca ili alkohola...
-
goran16v
#22 Re: Skidanje stikera
Ja stiker od registracije bez problem skinem tako sto ga odlijepim, ostatak ljepila na sajbi naspricam najobicnijim dezodoransom ili necim slicnim i za par min kad se ljepilo natopi i otpusti samo obrisem ubrusom.
Sa A i SLO vinjetama sa autoceste stvar je malo komplikovanija, njih rjesavam nekom strugalicom u koju se umetne 1/2 obicnog zileta. U principu skida sve odjednom do stakla i naljepnicu i onaj metalik dio sto ostane i ljepilo. U par poteza i gotovo.
Sa A i SLO vinjetama sa autoceste stvar je malo komplikovanija, njih rjesavam nekom strugalicom u koju se umetne 1/2 obicnog zileta. U principu skida sve odjednom do stakla i naljepnicu i onaj metalik dio sto ostane i ljepilo. U par poteza i gotovo.
-
ambition
#23 Re: Skidanje stikera
Fenom zagrij i lagano skini karticom
Ako si u mogucnosti da ga prikljucis negdje blizu auta,naravno
- kurty
#24 Re: Skidanje stikera
da samo znas kakve sve hemije ima u ruksaku o kojem pricamo... auuuuuuuuuuuuuholowey wrote:u "radnom ruksaku"...spricu i iglu...hm...interesting...kurty wrote:a jerane mozda zvuci glupo, ali imam u "radnom ruksaku" spricu i iglu... napunim spricu vodom, i malo sa iglom ubacim "ispod"... dok dubinski odradim auto, u vecini slucajeva sticker sam otpadne...Better Man wrote:Najednostavnije je da uradiš slijedeće,a to je da prvo prstima kreneš odlijepiti stiker ili vinjetu i kad to uradiš ostaće ti dio toga koji češ očistiti tako što češ uzeti komad vate i natopiti ga alkoholom i trljati po ostatku stikera ili vinjete i sve će se lijepo skinuti! Sve ovo frugo što su ti dosad predložili je glupost. Ovo je 100% učinkovito.
i da.. dva tri crijeva od infuzije su uvijek tu...
svakakvih otvora i rupica ima u autu, pa se to nekako treba i ocistiti...
- problemnatravunu
#25 Re: Skidanje stikera
Ima li trik kako ga skinuti iole upotrebljivog , i zalijepiti na drugo mjesto?