Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
-
Marx25
#1 Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Kao sto sam vec napisao u temi zamolio bi sve vas malo iskusnije da mi odgovorite kako ste uspjeli rijesiti neke stvari sto se tice vaseg tijela.Treniram vec dosta dugo s tegovima ali prosle godine doslo je do zestokog tempa i forsiranja,naime nisam vise napredovao nikako i uvijek sam bio isti osim na pocetku i poceo sam da radim treninge 5 puta sedmicno ali sam se samo iscrpljivao te nisam imao ni snage ni energije a ni napretka u masi.Zatim sam poceo samo da dobijam previse sala na stomaku bokovima i pogotovo prsima sise su mi skoro kao u zene haha,i uostalom da skratim na ekstremitetima sam sve tanji i slabije mase dok se na ovim zenskim dijelovima samo debljam iako ne jedem lose,jedem voce pivrce proteine ugljikohidrate i lose i dobre.Desava mi se iako sam skroz prestao trenirati 3 mjeseca pa sam opet poceo i dalje malaksalost gubitak snage i izdrzljivosti te nikako nit napredujem nit dobijam na snazi i izdrzljivosti.Jos sad mi se pohavljuje previse nekih vena po prsima i nikako ne mogu uskladiti disanje i dizanje tereta jednostavno sam usporen i slab.Cim radim 2 min s bilo kakvim tezinama vec sam umoran.Zamolio bi i ovdje neke savjete ako ko ima kako to da prevazidjem i da pocne tijelo da mi funkcionise,kako da sagorim salo i da dobijem malo mase po ekstremitetima a i kosti su mi tanke pa to izgleda totalno neproporcionalno.Stomak,bokovi i sise puno sala a ekstremiteti skroz tanki pogotovo podlaktica koja uz vjezbe ne moze nikako da se malo poveca.Tekst je dug ali eto ako neko otprilike zna ili je imao slicne probleme da napise pozzz
- muminovic
#2 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Nastavi trenirati.
Ubacio kardio trening 30 min 5x sedmicno.
Promjeni ishranu, ne hranis se kako je potrebno, trebas paziti sta jedes, dijeta, plus unos i omjer proteina/ugh, masti, ubaci svjeze povrce.
Ibaci hljeb, konsultuj se sa nutricionistom.
Izvadi krv vidi kakva ti je krvna slika, imas li masti u krvi.
To je sve.
Promjeni ishranu, ne hranis se kako je potrebno, trebas paziti sta jedes, dijeta, plus unos i omjer proteina/ugh, masti, ubaci svjeze povrce.
To je sve.
-
Marx25
#3 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Hvala ti puno na savjetu.Znaci da ubacim kardio,ali ja jednostavno ne mogu ni trcat puno skroz malo i umorim se kao da srce nema snage.Kakvu bi mi ti preporucio dijetu koliko da jedem na dan i cega najvise ako ti nije tesko.Krvna slika mi je dobra osim hemoglobina povisenog blago znaci da mi kisik ne ide kako treba u tijelu pa mozda zato i vene pri naporu na prsima.Hvala ti jos jednom.muminovic wrote:Nastavi trenirati.
To je sve.
-
golman
#4 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...
- Kinaski
#5 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
trenerke nemaju bas nikakav efekat niti najlon na stomaku, umjesto toga preporucujem lcarnitin u tecnom stanju. Pij ih 30 minuta prije treninga, to radi 5 treninga da se organizam navikne onda predji na liposix i radi kardio treninge da skines salo, pocni sa trcanjem pola sata nije bitan tempo.golman wrote:Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...
mozes ubaciti i neki intervalni trening da povecas kapacitet pluca... smanji sa tegovima
-
Marx25
#6 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Hvala vam puno obojici super savjeti.Koliko kosta lcarnitin i liposix i za sta je to tacno ima li kakav efejat za misice?.Znaci smanjiti tegove i trcati.A sta da radim s ekstremitetima tu nemam ni sala ni misica skoro a skroz mi tanke kosti pa se bojim da ce mi to izgledat katastrofa ako budem samo skidao salo?Kinaski wrote:trenerke nemaju bas nikakav efekat niti najlon na stomaku, umjesto toga preporucujem lcarnitin u tecnom stanju. Pij ih 30 minuta prije treninga, to radi 5 treninga da se organizam navikne onda predji na liposix i radi kardio treninge da skines salo, pocni sa trcanjem pola sata nije bitan tempo.golman wrote:Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...
mozes ubaciti i neki intervalni trening da povecas kapacitet pluca... smanji sa tegovima
- mayab
#7 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Probaj sa proteinskom "dijetom" uz i dalje te tvoje jake treninge(mada , umjesto tegova bi bolje bilo da se baziras na trcanje ili bicikl); ako je vjerovati pisanju, u roku mjesec dana bi se trebao prilicno "istopiti" uz dobro odrzanje mišića...
I pij berem 2-3 l vode dnevno uz to ...
- MyTao
#8 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
80% skidanja sala je dijeta... ostalo je strength training. Cardiom ces izgubiti masu, jer podjednako skida i misice i salo... Dovedi dijetu u red, pocni dizati tegove (pravilno) i sve ce doci u red... Cardio je odlican i trebas se kretati koliko god mozes, ali ako zelis zadrzati i graditi misice, onda umjereno.
-
bumerangss
#9 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Koliko ti je godina, koliko si visok i tezak?
Genetika igra veliku ulogu. Za extremitete ti je najbolje plivanje i one sprave u teretani sto se istežu
i ona da sjedis a nogama dižes tegove to ti je za butine...
Jedi puno proteina (riba teletina piletina puretina, mladi sir i oko 10 jaja dnevno) mogu i boranija grah grašak leca leblebija... sto vise voca a što manje ugljikohidrata (hljeb tjestenina riža krompir) masno umjereno i pozeljno je maslinovo ulje i maslac a margarin i slatko nipošto! Alkohol i cigare niposto!
Obavezno svaki dan popi 1 litar jogurta razblazen sa 1 litar vode. Moze i litar zelenog caja da ti ubrza metabolizam. Sto manje soli a poželjno je malo ljutu hranu (fafaroni, cili, djumbir, biber)
Sto manje gledaj tv i sto manje za kompjuterom nego kad treniras i treniraj a kad odmaras onda spavaj ili meditiraj ili citaj knjigu. Znam da ti djeluje smjesno ali bitna je veza izmedju fizickog i psihickog stanja pa moras izbjegavati stres i biti smiren... slusalice u uši kad treniras ali nemoj puno pojacavati i slusaj neku laganu muziku a ne narodnjake i rok. Mogu balade i sevdalinke
Ne zezam te, ja sve tako radim i samo da me vidiš, pravi lafac
Genetika igra veliku ulogu. Za extremitete ti je najbolje plivanje i one sprave u teretani sto se istežu
Jedi puno proteina (riba teletina piletina puretina, mladi sir i oko 10 jaja dnevno) mogu i boranija grah grašak leca leblebija... sto vise voca a što manje ugljikohidrata (hljeb tjestenina riža krompir) masno umjereno i pozeljno je maslinovo ulje i maslac a margarin i slatko nipošto! Alkohol i cigare niposto!
Obavezno svaki dan popi 1 litar jogurta razblazen sa 1 litar vode. Moze i litar zelenog caja da ti ubrza metabolizam. Sto manje soli a poželjno je malo ljutu hranu (fafaroni, cili, djumbir, biber)
Sto manje gledaj tv i sto manje za kompjuterom nego kad treniras i treniraj a kad odmaras onda spavaj ili meditiraj ili citaj knjigu. Znam da ti djeluje smjesno ali bitna je veza izmedju fizickog i psihickog stanja pa moras izbjegavati stres i biti smiren... slusalice u uši kad treniras ali nemoj puno pojacavati i slusaj neku laganu muziku a ne narodnjake i rok. Mogu balade i sevdalinke
-
Marx25
#10 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Kakva je ta proteinska dijeta?Ma kakvi moji jaki treninzi to je nekad bilo sad 2 minute i umoran mogu pet ponavljanja haha.mayab wrote:Probaj sa proteinskom "dijetom" uz i dalje te tvoje jake treninge(mada , umjesto tegova bi bolje bilo da se baziras na trcanje ili bicikl); ako je vjerovati pisanju, u roku mjesec dana bi se trebao prilicno "istopiti" uz dobro odrzanje mišića...
-
Marx25
#11 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Imam 25 god.Visok sam 188 a imam oko 88 kg znaci ispada nekako idealno ali kad me pogledas s tankim totalno podlakticama uskim ramenima i tankim zglobovima rekao bi logoras a ovamo gdje je stomak butine i sise tu kao stokilas znaci totalno naopako.Tamo gdje treba nema mase uz sve napore a tamo gdje ne treba tu se kupi jel moguce da je manjak testosterona jer osjecam kao da gubim muskost a pojacava mi se taj estrogen.Hvala za savjet poslusacubumerangss wrote:Koliko ti je godina, koliko si visok i tezak?
Genetika igra veliku ulogu. Za extremitete ti je najbolje plivanje i one sprave u teretani sto se istežui ona da sjedis a nogama dižes tegove to ti je za butine...
Sto manje gledaj tv i sto manje za kompjuterom nego kad treniras i treniraj a kad odmaras onda spavaj ili meditiraj ili citaj knjigu. Znam da ti djeluje smjesno ali bitna je veza izmedju fizickog i psihickog stanja pa moras izbjegavati stres i biti smiren... slusalice u uši kad treniras ali nemoj puno pojacavati i slusaj neku laganu muziku a ne narodnjake i rok. Mogu balade i sevdalinke![]()
-
Marx25
#12 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Hvala punoMyTao wrote:80% skidanja sala je dijeta... ostalo je strength training. Cardiom ces izgubiti masu, jer podjednako skida i misice i salo... Dovedi dijetu u red, pocni dizati tegove (pravilno) i sve ce doci u red... Cardio je odlican i trebas se kretati koliko god mozes, ali ako zelis zadrzati i graditi misice, onda umjereno.
-
Bodkin
#13 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
prvo izvadi krv. ne znam koliko godina imas ali cini mi se da si mlad. ako si tako intenzivno trenirao, nema logike da sad imas tako malo snageMarx25 wrote:Kakva je ta proteinska dijeta?Ma kakvi moji jaki treninzi to je nekad bilo sad 2 minute i umoran mogu pet ponavljanja haha.mayab wrote:Probaj sa proteinskom "dijetom" uz i dalje te tvoje jake treninge(mada , umjesto tegova bi bolje bilo da se baziras na trcanje ili bicikl); ako je vjerovati pisanju, u roku mjesec dana bi se trebao prilicno "istopiti" uz dobro odrzanje mišića...
-
Marx25
#14 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Krv mi je super samo gusta malo pa mi je receno da pijem vise vode imam malo povecane eritrocite i hemoglobin ali sad je i to uredu.Najgore sto pri vjezbama disanjem ne mogu pratit napor nije mi uskladjeno nikako kasnim pa me stize brz umor i nakon naprezanja uvijek puno vena na prsimaBodkin wrote:prvo izvadi krv. ne znam koliko godina imas ali cini mi se da si mlad. ako si tako intenzivno trenirao, nema logike da sad imas tako malo snageMarx25 wrote:Kakva je ta proteinska dijeta?Ma kakvi moji jaki treninzi to je nekad bilo sad 2 minute i umoran mogu pet ponavljanja haha.mayab wrote:Probaj sa proteinskom "dijetom" uz i dalje te tvoje jake treninge(mada , umjesto tegova bi bolje bilo da se baziras na trcanje ili bicikl); ako je vjerovati pisanju, u roku mjesec dana bi se trebao prilicno "istopiti" uz dobro odrzanje mišića...
- graue_maus
#15 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
pratim.......... ja sam pocela sa teretanom , drugarica mi je odustala, ja se jos drzim .......treci mjesec vec ..........
-
Yapi Yapo
#16 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
da vidimo napredakgraue_maus wrote:pratim.......... ja sam pocela sa teretanom , drugarica mi je odustala, ja se jos drzim .......treci mjesec vec ..........
- problemnatravunu
#17 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
http://lmgtfy.com/?q=proteinska+dijetaMarx25 wrote:Kakva je ta proteinska dijeta?Ma kakvi moji jaki treninzi to je nekad bilo sad 2 minute i umoran mogu pet ponavljanja haha.mayab wrote:Probaj sa proteinskom "dijetom" uz i dalje te tvoje jake treninge(mada , umjesto tegova bi bolje bilo da se baziras na trcanje ili bicikl); ako je vjerovati pisanju, u roku mjesec dana bi se trebao prilicno "istopiti" uz dobro odrzanje mišića...
- graue_maus
#18 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Yapi Yapo wrote:da vidimo napredakgraue_maus wrote:pratim.......... ja sam pocela sa teretanom , drugarica mi je odustala, ja se jos drzim .......treci mjesec vec ..........
-
mali_balon
#19 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
A kako je stanje psihe, ima li depre i tako to.....mene to sjebaje...pa sam se sav izoblicio (a i genetski sam elegantno popunjen)
- ferratilis
#20 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Ovo je sindrom svih bildera, nedostatak karaktera. Možeš ti izgledat ko Arnold, ali ako time samo prikrivaš psihološke probleme, prije ili kasnije će te to stići i možda uništiti život. Govorim iz najbolje namjere.
-
ovo_mi_je_nick
#21 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Masti tj masne čelije se ne troše time što češ se utopliti, a time i više znojiti (znojenje znači hlađenje tijela). Masti se troše fizičkom aktivnošću gdje se te iste masti koriste kao gorivo uz pomoć kisika. Naravno da se tada znojimo jer tijelo "radi" ali najloni i trenerke su samo zavaravanje.golman wrote:Navučeš dvije tri trenerke i na traku 45 minuta trčanja ali laganog...poslije 3 mjeseca ćeš biti kao gazela...
Za 5 minuta u skafanteru budeš mokar i potrošiš samo 50 kcal i dehidriraš (efekat kad staneš na vagu, zaista imaš manje kilograma tj tijelo je suho iznutra)
-
Marx25
#22 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Svaka ti castgraue_maus wrote:pratim.......... ja sam pocela sa teretanom , drugarica mi je odustala, ja se jos drzim .......treci mjesec vec ..........
-
oridjidji
#23 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Ako hoces smrsati heroin je idealno rijesenje i guzovi ce da ti spadnu 
- mih0
#24 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Niz faktora ti utjece na sve to, ali najvazniji od njih je prehrana naravno !
- Eggsy
#25 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
ja ti toplo preporucujem da ostavis te sprave i teretane..idi sa calisthenics programom..
Ako je Enes (video ispod) uspio doći do vrh forme sa 'naklepanim' stvarima ispod sljive i u kući, vjerujem da mogu i svi ostali..
imas hrpu materijala na netu, svakako pogledaj stogod od Dominik Sky i Bar Brothersa iz komsiluka..
Dijeta ide po principu 'If man makes it don't eat it'..
Sretno!
Ako je Enes (video ispod) uspio doći do vrh forme sa 'naklepanim' stvarima ispod sljive i u kući, vjerujem da mogu i svi ostali..
imas hrpu materijala na netu, svakako pogledaj stogod od Dominik Sky i Bar Brothersa iz komsiluka..
Dijeta ide po principu 'If man makes it don't eat it'..
Sretno!