Skidanje dresa = zuti karton
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sounder
#1 Skidanje dresa = zuti karton
Obicno je bilo da igrac dadne gol i onda skine dres, medjutim sada je to zuti karton. Je li iko zna kada je to uvedeno i zasto?
-
pOZz
#2 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Jer se ne vide svi mišići.
A mene interesuje zašto se dobije žuti karton kad se ode iza gola da se proslavi gol sa navijačima?
Večeras Hamšik (Slovačka) zabi gol iz penala, ode ispred tribine (sa ostalim igračima), te dobi žuti, samo on. Par minuta poslije napravi faul i crveni.
Nešto baš i nisam siguran da se ovo uvijek kažnjava... Ili je i večeras Ovrebo odlučio da bude u centru dešavanja?
A mene interesuje zašto se dobije žuti karton kad se ode iza gola da se proslavi gol sa navijačima?
Nešto baš i nisam siguran da se ovo uvijek kažnjava... Ili je i večeras Ovrebo odlučio da bude u centru dešavanja?
-
Sounder
#3 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Pa upravo mislim da je skidanje dresa isto kao slavljenje sa navijacima, pa samo zelim da provjerim sa drugima. Mislim da je skidanje dresa kaznjivo jer nije sportski, tako isto slavljenje sa navijacima, mozes navijacima nadignuti adrelin i eto ti onda belaja. To zuti ako odes medju navijace se odavno vec uvelo, samo se pitam da li je zuti za skidanje dresa iz istih razloga. Ako je razlog golotina, onda zasto skidaju dresove poslije tekme na po stadiona?
-
pOZz
#4 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Ma nije golotinja ba, zajebajem se.
Skidanje dresa se smatra nedoličnim ponašanjem (radovanjem). Zašto, e to ne znam.
Zašto je večeras onda Hamšik dobio žuti, a nisu ostali njegovi saigrači koji su bili s njim ispred tribine (iza gola)?
Glupo mi je i jedno i drugo pravilo.
Zašto je večeras onda Hamšik dobio žuti, a nisu ostali njegovi saigrači koji su bili s njim ispred tribine (iza gola)?
-
Ripicipi
#5 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Ma nikad se nije slavlje igraca sa navijacima kaznjavalo zutim, mozda jeste ako im igrac uskoci na tribinu
Pa hebem ja taj fudbal i strast ako ce se takvo nesto kaznjavati...
NeJma logike
Pa hebem ja taj fudbal i strast ako ce se takvo nesto kaznjavati...
NeJma logike
-
papa
#6 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Gluposti od FIFE UEFE...moderni fudbal i tako to...
.
.
-
Ripicipi
#7 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Normalno, onda su trebali svi dobiti po zuti, ali to vec prerasta u cirkus.pOZz wrote:Ma nije golotinja ba, zajebajem se.Skidanje dresa se smatra nedoličnim ponašanjem (radovanjem). Zašto, e to ne znam.
"Ok" za skidanje dresa, ali slavlje sa navijacima je sasvim prirodna stvar, pa nismo roboti...
Ja barem nisam nikada vidio da je igrac zbog toga dobio zuti, normalno, jedino ako nije divlj'o po ogradi.
Onda bi u Engleskoj svaki igrac koji dadne gol trebao dobiti zuti karton jer u slavlju pridje bukvalno na pola metra navijacima
-
pOZz
#8 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Evo za šta se dobija žuti karton:
•Wasting time in order to delay the match restarting.
•Offensive behaviour through words or action, e.g. swearing or aggressive play.
•Unsporting behaviour, e.g. extravagant celebrations or removing shirt after goal scoring.
•Failure to maintain the 10 yard distance required when a corner kick or throw-in is being taken.
•Entering or leaving the field of play without the referees permission.
•Persistent infringement of the laws of the game e.g. repeated fouls.
Eh sad, da li se radovanje smatra napuštanjem terena?!
Ne vjerujem.
Evo ovdje na 2:50 scena sa Hamšikom i ekipom.
•Wasting time in order to delay the match restarting.
•Offensive behaviour through words or action, e.g. swearing or aggressive play.
•Unsporting behaviour, e.g. extravagant celebrations or removing shirt after goal scoring.
•Failure to maintain the 10 yard distance required when a corner kick or throw-in is being taken.
•Entering or leaving the field of play without the referees permission.
•Persistent infringement of the laws of the game e.g. repeated fouls.
Eh sad, da li se radovanje smatra napuštanjem terena?!
Evo ovdje na 2:50 scena sa Hamšikom i ekipom.
- prdimahovina
#9 Re: Skidanje dresa = zuti dres
a šta ako igrači sada počnu skidati šorc? ili, na primjer, ako igrač nakon postignutog gola skine kopačku, je li i to žuti?
dole moderni fudbal
dole moderni fudbal
-
Sounder
#10 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Igrali Arsenal - Inter meni se cini na San Siru i igrac arsenala dao gol i otisao iza gola gdje su navijaci arsenala bili. poceo onako u slavlju da udara po staklu i dobio zuti karton, znam da je komentar tada rekao, da je zuti zbog toga sto moze da navijace potpali i eto belaja. To je isto bio slucaj veceras sa slovakijom meni se cini.
-
pOZz
#11 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Al' čuj da potpali navijače?
E svašta...
Al' Hamšik nije ništa udar'o.
Kad se agresivno ponaša i udara nešto, naravno da treba da dobije žuti karton.
Al' Hamšik nije ništa udar'o.
-
pOZz
#12 Re: Skidanje dresa = zuti dres
I to je žuti ja mislim. Za šorc sam siguran dok za kopačke baš i nisam.prdimahovina wrote:a šta ako igrači sada počnu skidati šorc? ili, na primjer, ako igrač nakon postignutog gola skine kopačku, je li i to žuti?
-
Sounder
#13 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Onaj mali Italijan koji igra za ManU, prosle sezone usao po prvi put na teren u 70 minuti i odma zabio gol, otrcao do tribina da zagrli oca, zuti karton. Opet se konta, ako je igrac blizu tribina, onda ce nasrnuti ovi od ozgo da mu pridju blize, i eto ti opet belaja, moze se neko povrijediti itd itd itd.
- zecko_kupuz
#14 Re: Skidanje dresa = zuti karton
Ni meni ne bi jasno u vezi Hamšika.
Inače, pametnije bi im bilo davati žute kartone za pretjerano izležavanje na terenu. Recimo, (ne)povrijeđeni igrač ima na raspolaganju minut da izađe sa terena, na bilo koji način, inače dobija žuti karton. Ovo se ne bi odnosilo na ekstremne slučajeve - padanje u nesvijest itd.
Inače, pametnije bi im bilo davati žute kartone za pretjerano izležavanje na terenu. Recimo, (ne)povrijeđeni igrač ima na raspolaganju minut da izađe sa terena, na bilo koji način, inače dobija žuti karton. Ovo se ne bi odnosilo na ekstremne slučajeve - padanje u nesvijest itd.
-
elSaik
#15 Re: Skidanje dresa = zuti karton
Najgluplje pravilo koje postoji!
Sjećam se jednom prilikom. Mainz igrao za ulazak u 1. ligu, i ljudima treba pobjeda bilo kakva. I sad oni navalili čitavu tekmu napadaju i dadoše jedva gol, i ko ne bi poludio. Erupcija među navijačima, igračima, i ovi se posljednji zalete na ogradu da proslave. KO NE BI? Taman nakon što su sišli sudija lagano pa po žute. Međutim, strijelcu gola je to bio crveni i tako se utakmica u kojoj su bili totalno superiorni, pretvorila u utakmicu u kojoj se Mainz morao braniti i strijepiti hoće li pobijediti.
Ili recimo ti Slovaci. To ih može koštati svjetskog. Ta glupost!
Sjećam se jednom prilikom. Mainz igrao za ulazak u 1. ligu, i ljudima treba pobjeda bilo kakva. I sad oni navalili čitavu tekmu napadaju i dadoše jedva gol, i ko ne bi poludio. Erupcija među navijačima, igračima, i ovi se posljednji zalete na ogradu da proslave. KO NE BI? Taman nakon što su sišli sudija lagano pa po žute. Međutim, strijelcu gola je to bio crveni i tako se utakmica u kojoj su bili totalno superiorni, pretvorila u utakmicu u kojoj se Mainz morao braniti i strijepiti hoće li pobijediti.
Ili recimo ti Slovaci. To ih može koštati svjetskog. Ta glupost!
-
elSaik
#16 Re: Skidanje dresa = zuti dres
Jebote, lik je GOL dao. Zar je moguće još više "potpaliti" navijače?!Sounder wrote:Igrali Arsenal - Inter meni se cini na San Siru i igrac arsenala dao gol i otisao iza gola gdje su navijaci arsenala bili. poceo onako u slavlju da udara po staklu i dobio zuti karton, znam da je komentar tada rekao, da je zuti zbog toga sto moze da navijace potpali i eto belaja. To je isto bio slucaj veceras sa slovakijom meni se cini.