Skeniranje pasoša

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Homo Sapiens

#1 Skeniranje pasoša

Post by Homo Sapiens »

Pozdrav za sve članove foruma :D

Zna li neko, je li uredu u sklopu prijave za posao (putem e-maila) poslati skeniran pasoš, odnosno prvu stranicu pasoša gdje se vidi slika i ostali podaci?
To trebam poslati jer se pored CV-a i to traži, da bi prijava bila potpuna.
A pitam je li uredu, u smislu može li neko to zloupotrijebiti, jer se ipak tu nalaze osjetljive informacije poput JMBG-a, datuma rođenja itd. Ne sumnjam ni na što, firma se stvarno čini uredu, ali čisto iz predostrožnosti.
muminovic

#2 Re: Skeniranje pasoša

Post by muminovic »

Zavisi ko je poslodavac - ne bih ti preporucio, ili prekri osobne podatke.
Billy The Pljuc

#3 Re: Skeniranje pasoša

Post by Billy The Pljuc »

Ima desetak godina kako saljem skeniran pasos eventualnim poslodavcima i nikada nisam imao problema. Napominjem da u nekoliko navrata nisam stupio u radni odnos sa firmom iako sam prethodno poslao svu potrebnu dokumentaciju ukljucujuci i skeniran pasos. U mom poslu to jeste jedan od uslova jer poslodavcu treba skeniran pasos kako bi bio u mogucnosti isposlovati vizu koja mi omogucuje dolazak u zemlju u kojoj cu raditi. Ako je i kod tebe isti slucaj onda nemas stvarno razloga da brines. Ako je i firma sa nasih prostora mislim da nema razloga za zabrinutost, mozda ti opis poslova bude obuhvatao i putovanja u inostranstvo, uglavnom ne skodi ti i poslati upit za sta im treba tvoj skeniran pasos - ne vjerujem da ce ti sam upit umanjiti sanse za eventualni posao. U svakom slucaju sa srecom i no sikiriki.
kica

#4 Re: Skeniranje pasoša

Post by kica »

bolje pripazi
Post Reply