Skenda... Ostaje u našim srcima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prince

#1 Skenda... Ostaje u našim srcima

Post by Prince »

Prije nekoliko minuta smo prijatelj i ja pričali s njim više od pola sata.
Počelo je od toga kako se on zalagao za očuvanje Jugoslavije, a onda je poredio Paddyja s Titom, i našao im najmanje 10 zajedničkih stvari, te ih obojicu proglasio diktatorima. Onda je citirao Ivu Andrića gdje ovaj kaže "kad sagradiš kuću, ostavi samo jedan prozor za umjetnost". To je povezao s majčinstvom, gdje je osnov svake dobre kuće dobra majka, a pošto u Palestini nemaju krov nad glavom, nemaju ni domovinu, pa ni majke nemaju priliku da se iskažu. Zaključak tog dijela priče je da je "domovina tamo gdje ti je krov nad glavom". U toku cijelog razgovora Skenda se prebacivao s teme na temu, mi smo pokušavali nešto uhvatiti, ali ako pogledam kompletnu priču, bilo je sigurno 6-7 prepametnih rečenica, koje se mogu pojedinačno posmatrati.
Pošto stanujem u centru grada, često razgovaram s ovim čovjekom, nikad mi se nije desilo da ponovi istu priču od nekad, niti da uopšte kaže nešto glupo. Jedini je problem pohvatati sve što kaže.
Koja su vaša iskustva s njim, siguran sam da ih ima :) ?
Last edited by Prince on 27/11/2005 12:59, edited 2 times in total.
Zlikavac

Post by Zlikavac »

jel to onaj lik sto kruzi oko parkuse

prica sa svakim ko mu da malo paznje

cini mi se lace rece da je bio advokat

ako je taj lik onda se apsolutno slazem

covjek je lud ali ono sto prica ima smisla

mene nacepio kad sam vadio americku vizu..tako ja kroz carsiju i trebam popodne da podignem pasos sa vizom kad na njega udarim :D

poce on meni o americkoj politici, o svijetu, o iraku...kontam ja nesto...ja cudne koincidencije...zbuni me lik skroz :D
stella_sa

Post by stella_sa »

I ja sam cula da je bio advokat
sta ce jadan prolupao
naravoucenije glasi: ne forsirajte mozak hehehe
meni je glavno kako se curama udvara,kaze de me poljubi jednom, tebi nista a meni zauhar
:)
Prince

Post by Prince »

Jednom je meni rekao "joj nisam jebo 10 godina, jebo bi i muhu u letu".
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Skenda je urbana legenda i moram reci tu otrcanu frazu, dokaz koliko je tanka granica izmedju genijalnosti i ludosti.
Mahalac

Post by Mahalac »

dajte ga u centralni zatvor..gdje se djede onaj Amel
Lace

#7 Re: Skenda...

Post by Lace »

Prince wrote:Prije nekoliko minuta smo prijatelj i ja pričali s njim više od pola sata.
Počelo je od toga kako se on zalagao za očuvanje Jugoslavije, a onda je poredio Paddyja s Titom, i našao im najmanje 10 zajedničkih stvari, te ih obojicu proglasio diktatorima. Onda je citirao Ivu Andrića gdje ovaj kaže "kad sagradiš kuću, ostavi samo jedan prozor za umjetnost". To je povezao s majčinstvom, gdje je osnov svake dobre kuće dobra majka, a pošto u Palestini nemaju krov nad glavom, nemaju ni domovinu, pa ni majke nemaju priliku da se iskažu. Zaključak tog dijela priče je da je "domovina tamo gdje ti je krov nad glavom". U toku cijelog razgovora Skenda se prebacivao s teme na temu, mi smo pokušavali nešto uhvatiti, ali ako pogledam kompletnu priču, bilo je sigurno 6-7 prepametnih rečenica, koje se mogu pojedinačno posmatrati.
Pošto stanujem u centru grada, često razgovaram s ovim čovjekom, nikad mi se nije desilo da ponovi istu priču od nekad, niti da uopšte kaže nešto glupo. Jedini je problem pohvatati sve što kaže.
Koja su vaša iskustva s njim, siguran sam da ih ima :) ?

imala sam slican momenat razgovora sa skendom..i jeste da je tako kako kazes skakao s teme na temu...ali generalni zakljucak je da je nacitan i da puno zna...samo je zbrkan...sto je velika steta...jer je mogao u zvotu puno postici sa znanjem i logikom koju posjeduje...ali kako rekoh ima previse misli koje su mu zbrkane i sve mu nadolaze u isti momenat :-?
Lace

Post by Lace »

Zlikavac wrote:jel to onaj lik sto kruzi oko parkuse

prica sa svakim ko mu da malo paznje

cini mi se lace rece da je bio advokat

ako je taj lik onda se apsolutno slazem

covjek je lud ali ono sto prica ima smisla

mene nacepio kad sam vadio americku vizu..tako ja kroz carsiju i trebam popodne da podignem pasos sa vizom kad na njega udarim :D

poce on meni o americkoj politici, o svijetu, o iraku...kontam ja nesto...ja cudne koincidencije...zbuni me lik skroz :D
nisam ni ja sigurna sta je bio...ali je jednom prilikom pomenuo da je radio u sudu...kao sta...nemam pojma? :-? a ko zna da li je to tacno
Lace

Post by Lace »

stella_sa wrote:I ja sam cula da je bio advokat
sta ce jadan prolupao
meni je glavno kako se curama udvara,kaze de me poljubi jednom, tebi nista a meni zauhar
meni nije trazio da ga poljubim...al je trazio da mi poljubi ruku :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Pametan covjek,steta sto je prolupo.Otiso bi on u Jagomir samo on ima sestru koja se o njemu brine

On je bio pravnik to sigurno znam,ali neznam jeli bio advokat ili je radio u sudu
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Skenda je zavrsio dva fakulteta, tako on kaze, a imao je zena "ih ko ce ih sve popamtit, samo imale su sve dobre 'fone".....
Busha ne voli ni pod razno, sadasnji politicari su :D cenzura :D a ako mu kupis kutiju cigara, jedan dan ti se zahvali, a drugi put ti kaze da nije fukara i da ceka da Sejo (ili smajo) dovede one kuraFe (ups) i pravice dernek u stanu pa eto sine bujrum dodji da vidis da ja nisam fukareshtina...
stella_sa

Post by stella_sa »

Lace wrote:
sta ce jadan prolupao
dade li mu? :D
stella_sa

Post by stella_sa »

Lace wrote:
sta ce jadan prolupao
stella_sa

Post by stella_sa »

Lace wrote:
sta ce jadan prolupao
stella_sa

Post by stella_sa »

uh sta uradih, sorry :-)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Kukuruz_Barbe-q wrote:Pametan covjek,steta sto je prolupo.Otiso bi on u Jagomir samo on ima sestru koja se o njemu brine

On je bio pravnik to sigurno znam,ali neznam jeli bio advokat ili je radio u sudu
jeste on je bio pravnik (mislim i sada je ) jer mu diplomu niko uzeti ne moze...

a što bi on bio u jagomiru, kad je potpuno bezopasan...za razliku od mnogih "normalnih" koji hodaju cestom slobodno a puno su opasniji po drustvo...takvi bi trebali u jagomir ili bolje na robiju
Lace

Post by Lace »

stella_sa wrote:
Lace wrote:
sta ce jadan prolupao
dade :D
Prince

Post by Prince »

Moja neka familija se družila s njim prije rata. Skenda ima titulu doktora nauka, zavrseno Pravo i Politologiju. Cesto mi je to spominjao, jednom je mojoj prijateljici objasnjavao na sta treba obratiti paznju kad uci rimsko pravo, to je trajalo oko 2 sata. Nakon toga je polozila :)
Bape

Post by Bape »

Svemirski_Jebach wrote:
Kukuruz_Barbe-q wrote:Pametan covjek,steta sto je prolupo.Otiso bi on u Jagomir samo on ima sestru koja se o njemu brine

jeste on je bio pravnik (mislim i sada je ) jer mu diplomu niko uzeti ne moze...

a što bi on bio u jagomiru, kad je potpuno bezopasan...za razliku od mnogih "normalnih" koji hodaju cestom slobodno a puno su opasniji po drustvo...takvi bi trebali u jagomir ili bolje na robiju
Zlatne rijeci.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ima tu jos puno toga (razgovaralo se sa covjekom vise od sto puta) , no neka covjeka, nek zivi mirno i neometano.
tigris

Post by tigris »

ja ga sretnem gotovo svaki dan i pomislim nekad....ostario je mrsav je pravo......jedno jutro ili podne nece se pojaviti......
Zox

Post by Zox »

Kakav advokat, bio je stenograf u sudu (doduse najbolji!)
Prince

Post by Prince »

:( :( :( :( :(
Poslije džume sam se našao s drugom na kafi, kad mi reče tužnu vijest.

Sinoć je Skenda pronađen mrtav u Velikom parku :( :( :(

Uzroke ne znam, ako neko zna, neka napiše.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Ramet mu duši :( ...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Rahmet mu dusi.
Post Reply