Skandal
- sebilj
#1 Skandal
Slučajno sam čuo da se Tamiflu prodaje u BiH po cijeni od 75 KM, malo proguglam i nadjem ovaj članak, na francuskom je ali se dobro vidi da svicarska fabrika lijekova Roche prodaje Tamiflu zemljama u razvoju po cijeni od 5-6 eura.
http://www.romandie.com/infos/news2/090 ... fm7roy.asp
-
gurabija78
#2 Re: Skandal
ja kontam reklama za tomato, pa nije valjda i ovdje....
sta ima veze, nek je 300 EUR kad ima ko da plati.... ne treba ti ni recept, ni misljenje ljekara, samo udri!!!!

sta ima veze, nek je 300 EUR kad ima ko da plati.... ne treba ti ni recept, ni misljenje ljekara, samo udri!!!!
-
BajrinNajmladji
#3 Re: Skandal
Skandaluk # 2.
Hoću svoju gidu od invalidnine/t.nj. i to odmah!
Hoću svoju gidu od invalidnine/t.nj. i to odmah!
- KadSeMrtviProbudimo
#4 Re: Skandal
Pa mi smo još uvijek nerazvijenisebilj wrote:Slučajno sam čuo da se Tamiflu prodaje u BiH po cijeni od 75 KM, malo proguglam i nadjem ovaj članak, na francuskom je ali se dobro vidi da svicarska fabrika lijekova Roche prodaje Tamiflu zemljama u razvoju po cijeni od 5-6 eura.
S ovim načinom upravljanja državom bićemo takvi još duuugo, dugo
- jedna tamo
#5 Re: Skandal
ma čuj to...nemogu da vjerujem...
ironija naravno
ironija naravno
- Ljuska_u_BaklaFi
#6 Re: Skandal
Jedna oTamo "aj biliV aj ken flaj, aj biliV aj ken tach d skaj" kome treba Tamiflu
nemoj da im vjerujesh
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: Skandal
Sokirana sam.
Ja ne mogu da vjerujem da ovdje neko ocekuje da je nesto po zakonu u drzavi....ali moglo bi se pozabaviti ovim.
Ako tv kuce prate forum, a prate sigurno, evo im teme.
Ja ne mogu da vjerujem da ovdje neko ocekuje da je nesto po zakonu u drzavi....ali moglo bi se pozabaviti ovim.
Ako tv kuce prate forum, a prate sigurno, evo im teme.
- Cholina_Lokica
#8 Re: Skandal
pa to nije nista novo... 
Last edited by Cholina_Lokica on 01/12/2009 13:21, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#9 Re: Skandal
zar ne znas da bojkotujemo svicarske proizvode, samim tim i njihove kompanije...sebilj wrote:Slučajno sam čuo da se Tamiflu prodaje u BiH po cijeni od 75 KM, malo proguglam i nadjem ovaj članak, na francuskom je ali se dobro vidi da svicarska fabrika lijekova Roche prodaje Tamiflu zemljama u razvoju po cijeni od 5-6 eura.
pa makar i po cijenu smrti
-
saim_adka
- KadSeMrtviProbudimo
#11 Re: Skandal
saim_adka wrote:Po meni je veći skandal kada Bosnalijek uveze u kantama i buradima analgin sumljivog porijekla, pa ih samo prepakuje u bosalgin i masno naplacuje.
A kako znaš da je sumnjivog porijekla?
-
opet ja
#12 Re: Skandal
imas fino rjecnik.net pa prevedes pa vidis da se govori o skladistenju i o 5-6 MILIONA eurasebilj wrote:Slučajno sam čuo da se Tamiflu prodaje u BiH po cijeni od 75 KM, malo proguglam i nadjem ovaj članak, na francuskom je ali se dobro vidi da svicarska fabrika lijekova Roche prodaje Tamiflu zemljama u razvoju po cijeni od 5-6 eura.
-
saim_adka
- BrunoBenzoni
#14 Re: Skandal
Ne želim da branim Bosnalijek i njegov rauberski manadžment ali te kante/bačve koje si ti vidio su standard u generičkoj proizvodnji lijekova, nema tu ništa sumjnivo.saim_adka wrote:KadSeMrtviProbudimo wrote:saim_adka wrote:Po meni je veći skandal kada Bosnalijek uveze u kantama i buradima analgin sumljivog porijekla, pa ih samo prepakuje u bosalgin i masno naplacuje.
A kako znaš da je sumnjivog porijekla?
Vidio svojim ocima.
prolazio pored mobilmedije na dolac malti, tad su nesto radili grijanje, pa podigli betonske ploce i raskopali sve, i onda kad su sanirali taj parking prostor, onda su dovukli pijesak u ovakvim kantama od 25kg - i lijepo se zaustavio i vidio naljepnicu, narudzbe bosnalijeka - Metamizole sodium.
99% tih aktivni supstanci (metamizole sodium) dolazi iz Kine ili Indije. Svi ex-yu proizvođači(prepakivači) a i šire se služe istom taktikom.
Važno je samo da Bosnalijek ima dobru ulaznu kontrolu tih supstanci pošto se u Kini zna desiti da mišji otrov dobije naljepnicu paracetamola
Nedavno je negdje u južnoj Americi umrlo stotinjak ljudi jer farmaceutska firma nije izvršila ulaznu kontrolu a u bačvi se umjesto lijeka nalazio neki otrov.
- McMoy
#15 Re: Skandal
Da nije mozda kod nas za Tamiflu kao i za vino: "shto stariji to bolji"?!
Ovom nasem istekao rok, pa je mozda zbog toga dobio na cijeni!!

Ovom nasem istekao rok, pa je mozda zbog toga dobio na cijeni!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: Skandal
McMoy wrote:Da nije mozda kod nas za Tamiflu kao i za vino: "shto stariji to bolji"?!
Ovom nasem istekao rok, pa je mozda zbog toga dobio na cijeni!!![]()