SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#76 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by japin_mutapi »

Ali Kemal wrote:
bwin wrote:Cuj dokazi, pa da si pratio desavanja u svijetu naisao bi na ovaj dogadjaj koji ni sama americka vojska ne porice, ali nemas kad od pljuvanja po islamu, takve kao ti treba ISILU dati u ruke ...
Sve je jasno, bwin otvoreno podrzava ISIL, relativizira njegovu zlocinacku ulogu, otvoreno zagovara da se forumas ubije, nema dalje. :skoljka:
japin_mutapi wrote:sve je tebi jasno i konkretno i nekonkretno samo se malo praviš dalabu
koristiš isil da puljuješ po islamu i muslimanima ... ono došli ti kao kec na desetku ali su ti karte malo providne
Ma mozes ti pisati sta hoces, sasvim je jasno da je ISIL, kao sto mu i ime kaze, proizvod Islama.
Na muslimanima, prvenstveno njihovim duhovnim prvacima, je da jasno stave ISIL van ISlama, da ga izopce, ali to se ne dogadja i onda ovako turbo vjernici traze isprike.
pa jarane isil-ovci su haridžije - prva sekta u islamu koja je izopćena čim je nastala i niko od islamske uleme ih kroz cijelu historiju nije smatrao muslimanima
muslimani su mnoge ratove vodili sa tom sektom i mnogo krvi prolili i ova danjašnja dešavanja i rast isil-a kao i njihove ideje su već viđene u prošlosti

kad bi htio, mogao bi vrlo lako makar osnove saznati preko interneta - ukucaš npr. haridžije, haridžizam, tekfirsko-haridžijska ideologija i dobičeš stranice na kojim se možeš informisati
takođe i na youtube - predavanja od uleme i pojašnjenja o haridžijama i njihovoj ideologiji, i upozorenja o opasnostima i smutnji koje izazivaju

ovo obojeno si namjerno slagao i zbog toga govorim da koristiš teroriste isil-a da pljuješ po islamu

evo ti jedan tekst možda će ti biti jasnije neke stvari - ako pročitaš bez predrasuda i sa razumijevanjem :arrow: link
animals

#77 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by animals »

Meni ovo bode oci..
citav svijet ne protiv Islama i hoce unistiti muslimane..
evo sad cemo i mi krscani osnovati krscansku drzavu i klat cemo nevjernike..
i ako se drugi budu bunili, to znaci da su krscanofobi i hoce unistiti krscanstvo..
pa i na ovome forumu imas milion tema o Islamu od osvjesteni vjernika..
i dok krscanima je vjera sve vise sporedna stvar i malo je ko vise uzima za ozbiljno..
muslimanima je ona i dalje ispred svega..
i onda se cudite ismijavanju..
KUZNETSOV

#78 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by KUZNETSOV »

bwin wrote:Ti si obicna lazovcina. Laprdaj do sutra ali islam necete unistiti neprijatelji islama, necete unistiti ni muslimane sve nas je vise, crkni od muke.A ne poznajem ni jednog priznatog ehli sunnet ucenjaka da se nije ogradio od ISILA, cak i ove nase vehabije sejhovi po BiH se ogradjuju od ISILA, samo sto da imas mozak umjesto klikera u toj glavi shvatio bi to

welcome to SIPA and FUP watch list :lol:
KUZNETSOV

#79 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by KUZNETSOV »

bwin wrote:
KUZNETSOV wrote:
bwin wrote:Cuj dokazi, pa da si pratio desavanja u svijetu naisao bi na ovaj dogadjaj koji ni sama americka vojska ne porice, ali nemas kad od pljuvanja po islamu, takve kao ti treba ISILU dati u ruke jer si zadojen mrznjom a mrzitelji muslimana su prvom prilikom njihovi dzelati. Nebi se cudio da si u ratu bio rame uz rame sa Mladicem ili kojem vec narodu pripadas.
pa eto nisam pratio desavanja daj posalji mi neki clanak stavi mi neki video materijal da vidim da je to istina sto ti pricas.... inace vidim da te nena odgajala, sve su vlasi krivi a mi smo za mir i ljubav.... jarane izlapilo je vise amerika i izrael su krivi, potrebno je da se suocite sa problemom kojeg proizvodi nesto zvano islam... LP
https://www.youtube.com/watch?v=idba-EN_5QM
ma to je pomoc svevisnjeg vidis da je palo sa neba, kakva SAD kakve zahebancije :lol: ja mislio konvoji municije idu prema Mosulu a ne oni im bacili 400 kila municije 7.62 i to greskom haha :lol:
bwin

#80 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by bwin »

KUZNETSOV wrote:
ma to je pomoc svevisnjeg vidis da je palo sa neba, kakva SAD kakve zahebancije :lol: ja mislio konvoji municije idu prema Mosulu a ne oni im bacili 400 kila municije 7.62 i to greskom haha :lol:
Amerika koja u milimetar moze raketom pogoditi talibana u oko sa 100km udaljenosti greskom baca ISILU oruzje sto se cesto desava,hahaha tokmaku, prava si ona naivcina, ovca za sisanje par ekselans
triiksa

#81 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by triiksa »

Ma sve je jasno k'o dan: bosnjaci su organizovali Markale, ameri izmislili ISIL, srbi su vlasi doseljeni sa Karpata 1981. godine itd, itd, itd...
bwin

#82 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by bwin »

triiksa wrote:Ma sve je jasno k'o dan: bosnjaci su organizovali Markale, ameri izmislili ISIL, srbi su vlasi doseljeni sa Karpata 1981. godine itd, itd, itd...
prvo dokazano ko je organizivao i izvrsio. Drugo cinjenica koju slijepac ne zeli vidjeti ili bezobrazan insan zaslijepljen mrznjom
KUZNETSOV

#83 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by KUZNETSOV »

bwin wrote:
KUZNETSOV wrote:
Amerika koja u milimetar moze raketom pogoditi talibana u oko sa 100km udaljenosti greskom baca ISILU oruzje sto se cesto desava,hahaha tokmaku, prava si ona naivcina, ovca za sisanje par ekselans
deder mi objasni sta ti to na kraju znaci svega ti...
Ali Kemal

#84 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by Ali Kemal »

japin_mutapi wrote:pa jarane isil-ovci su haridžije - prva sekta u islamu koja je izopćena čim je nastala i niko od islamske uleme ih kroz cijelu historiju nije smatrao muslimanima
muslimani su mnoge ratove vodili sa tom sektom i mnogo krvi prolili i ova danjašnja dešavanja i rast isil-a kao i njihove ideje su već viđene u prošlosti

kad bi htio, mogao bi vrlo lako makar osnove saznati preko interneta - ukucaš npr. haridžije, haridžizam, tekfirsko-haridžijska ideologija i dobičeš stranice na kojim se možeš informisati
takođe i na youtube - predavanja od uleme i pojašnjenja o haridžijama i njihovoj ideologiji, i upozorenja o opasnostima i smutnji koje izazivaju

ovo obojeno si namjerno slagao i zbog toga govorim da koristiš teroriste isil-a da pljuješ po islamu

evo ti jedan tekst možda će ti biti jasnije neke stvari - ako pročitaš bez predrasuda i sa razumijevanjem :arrow: link
Čuj haridžije :lol: još jedna relativizacija.
Evo šta kaže net
The Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL /ˈaɪsəl/; Arabic: الدولة الإسلامية في العراق والشام‎), also known as the Islamic State of Iraq and Syria or the Islamic State of Iraq and ash-Sham (ISIS /ˈaɪsɪs/),[37] or simply Islamic State (IS),[38] is a Salafi jihadi extremist militant group and self-proclaimed caliphate and Islamic state which is led by Sunni Arabs from Iraq and Syria
Znači selefije, a vehabije su korak do selefija, a njih je puna Bosna, kakvo sad spinovanje sa haridžijama.
Činjenica je da gradjani BiH idu da se bore u Siriju na strani ISIS-a, tako da spinovanje da ja pljujem po Islamu ti je skroz bez veze, i ako se zna moj stav da je vjerska zatucanost najveci problem u BiH, no to nema veze samo sa Islamom, nego sa sve tri vjerske zajednice.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by japin_mutapi »

šta njegoš veli
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#86 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by emillio estevez »

animals wrote:Meni ovo bode oci..
i ako se drugi budu bunili, to znaci da su krscanofobi i hoce unistiti krscanstvo..
i dok krscanima je vjera sve vise sporedna stvar i malo je ko vise uzima za ozbiljno..
To se zove modernizacija.
Nastojati zivjeti u skladu sa 10 Bozjih zapovijedi je bit.
Kapitalizam je to unistio , papa Franjo upravo svojim djelovanjem ukazuje na TAJ problem.
Mali i siromasni su nebitni u novome svjetskom poretku.

Nazalost kod vjernika katolicke crkve se smatra da cinom ispovijedi se oprastaju grijesi od Boga. To nije tocno jer je poznat pojam da potomci od zlotvora i zlikovaca pate od tzv . Obiteljskog grijeha. Nije izmisljotina .

Cin ispovijedi treba biti iskren a ne reda radi.
Malo van teme .....
animals

#87 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by animals »

emillio estevez wrote:
animals wrote:Meni ovo bode oci..
To se zove modernizacija.
Nastojati zivjeti u skladu sa 10 Bozjih zapovijedi je bit.
Kapitalizam je to unistio , papa Franjo upravo svojim djelovanjem ukazuje na TAJ problem.
Mali i siromasni su nebitni u novome svjetskom poretku.

Nazalost kod vjernika katolicke crkve se smatra da cinom ispovijedi se oprastaju grijesi od Boga. To nije tocno jer je poznat pojam da potomci od zlotvora i zlikovaca pate od tzv . Obiteljskog grijeha. Nije izmisljotina .

Cin ispovijedi treba biti iskren a ne reda radi.
Malo van teme .....
Ako zivis u skladu 19 Boziji zapovijedi , onda si svetac i bezgresan..
a to ne moze ni jedan covjek doslovno..
nesto sam drugo htio reci..
da bi bio dobar covjek i vjernik, ne trebaju ti uopce vjerski propisi, niti moras biti sljedbenik jene od vjera..
e to ti je poenta vjerovanja sto vecina vjernika uopce ne konta..
zenit dozic

#88 Re: SKANDAL-ISIL AMERICKI PROIZVOD-DOKAZANO

Post by zenit dozic »

Šta čovjek neće sve doživit :shock: da se poČetnici zgražaju nad Isilom :skoljka:
Da ih Kant vidi svaka moralna teorija mu pala u vodu :lol:
Locked