Skala za gorivo pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rossonero86

#1 Skala za gorivo pitanje

Post by Rossonero86 »

Sipao sam gorivo prije nekih 7 dana,naspem za 50,na cliu imam 9 crta ajmo reci do maksimuma kad naspem pun i bilo mi je 6 kao i uvijek kad naspem za te pare.Medjutim dva dana poslije upalim auto,crte sve do vrha kao sam sipao pun rezervoar,kontam greska je vratit ce se ali nije,evo vozim 5 dana spale mi dviej crte i sad mi je kao kad sam tek sipao.Sad mi je frka da se nesto nije sjebalo,mozda ce mi pokazivati da imam jos dvije crte goriva a ono stane u putu .Da li je neko imao slican slucaj? :razz:
ElDzidziIbnDzo

#2 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by ElDzidziIbnDzo »

Dospi pa vidi koliko ce stati. Dok su samo dvije crte,neces se puno para iskrcati :-D
dgL_

#3 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by dgL_ »

Rossonero86 wrote:Sipao sam gorivo prije nekih 7 dana,naspem za 50,na cliu imam 9 crta ajmo reci do maksimuma kad naspem pun i bilo mi je 6 kao i uvijek kad naspem za te pare.Medjutim dva dana poslije upalim auto,crte sve do vrha kao sam sipao pun rezervoar,kontam greska je vratit ce se ali nije,evo vozim 5 dana spale mi dviej crte i sad mi je kao kad sam tek sipao.Sad mi je frka da se nesto nije sjebalo,mozda ce mi pokazivati da imam jos dvije crte goriva a ono stane u putu .Da li je neko imao slican slucaj? :razz:
Mozda nisi potrosio bio prethodnih 50... Ostane u rezervaru pa kad si nasuo novih 50 pokazalo malo vise... Mislim da nije nista strasno.. Sve je to oke... Vozi dok ne upali rezervu i to je to... Kod mene na seatu zavisi od nagetosti auta, varira po pola crtice... A board zna fulat i po 40-50km do pumpe ako je nageto na lijrvu stranu auto.... No sikiriki samo vozi
530i

#4 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by 530i »

Svaka crta bi trebala biti po 5 litara, zadnja je rezerva...moguće da ne pokazuje tačnu količinu goriva. Možda je i plovak malo bio zaglavio...
Optimist

#5 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by Optimist »

Mozda je jedna crta 5 litara, ali one ne padaju ravnomjerno nikako. Nekad se desi da predjem po 150 km a ne spadne nijedna, da bi onda u narednih 20-30 km spale obje.
HardCore

#6 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by HardCore »

Optimist wrote:Mozda je jedna crta 5 litara, ali one ne padaju ravnomjerno nikako. Nekad se desi da predjem po 150 km a ne spadne nijedna, da bi onda u narednih 20-30 km spale obje.

Isto sranje i kod mene na bmw-u xD
dgL_

#7 Re: Skala za gorivo pitanje

Post by dgL_ »

HardCore wrote:
Optimist wrote:Mozda je jedna crta 5 litara, ali one ne padaju ravnomjerno nikako. Nekad se desi da predjem po 150 km a ne spadne nijedna, da bi onda u narednih 20-30 km spale obje.

Isto sranje i kod mene na bmw-u xD
Sto bi reko moj drug, inace dobar prijatelj iz stranke... Do Pola inekako... Od pola je okom vidis kako ide :)
Post Reply