Skala svemira

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Mr.Penguin

#2 Re: Skala svemira

Post by Mr.Penguin »

Ne moze ti tema biti jedan link.
žulijan asanž

#3 Re: Skala svemira

Post by žulijan asanž »

Mr.Penguin wrote:Ne moze ti tema biti jedan link.
kod njega sve moze, samo je svemir granica :D :D :D
Mr.Penguin

#4 Re: Skala svemira

Post by Mr.Penguin »

žulijan asanž wrote:
Mr.Penguin wrote:Ne moze ti tema biti jedan link.
kod njega sve moze, samo je svemir granica :D :D :D
:lol: :thumbup:
Rimad

#5 Re: Skala svemira

Post by Rimad »

NIN

#6 Re: Skala svemira

Post by NIN »

Odlicno ali teme se ne otvaraju na ovaj nacin. Treba se nesto reci, dati kraci uvod ili tako nesto. Prosto je predobar prikaz ostavit cu temu na miru ali da znas za sljedeci put.
atko

#7 Re: Skala svemira

Post by atko »

pa co'jk prezentiro vascjeli svemir i vama malo :D

gledo sam nkoliko slicnih verizija i svaka kao i ova ostave covjeka bez daha i bez rjeci :thumbup:
NIN

#8 Re: Skala svemira

Post by NIN »

atko wrote:pa co'jk prezentiro vascjeli svemir i vama malo :D
ja ba :lol:
Mr.Penguin

#9 Re: Skala svemira

Post by Mr.Penguin »

super je stranica :thumbup:
xamp

#10 Re: Skala svemira

Post by xamp »

Betooon :D
karanana

#11 Re: Skala svemira

Post by karanana »

bila je ona jedna stara slicna skala. meni je ona bila nekako jasnija u poimanju velicine odnosno razdaljina. sad, na ovoj novoj, mi se cini da je, kad se ide u svemir sve nekako nabacano pa nemam taj neki osjecaj razdaljine. imam osjecaj da se u ovoj verziji skale vise govori o dimenzijama stvari tipa central parka, mlijecnog puta, itd. itd.
u prethodnoj verziji jednostavno sam zoom outovo od planete zemlje i putovao prema kraju svemira a distanca se mjerila dok sam prolazio pored raznoraznih svemirskih tijela.
atko

#12 Re: Skala svemira

Post by atko »

to je bila mescini verzija gdje djevojka i momak leze na dekici u parku ... i jes bila malo bolje uradjena prezentacija u smislu boljih poredjenja prihvatljivijih nasem dozivljaju dimenzija .. .al to fercera izmedju milimetra i kojih 10-ak hiljada kilometara ... no ti to zbog trebe govoris :D
karanana

#13 Re: Skala svemira

Post by karanana »

atko wrote:to je bila mescini verzija gdje djevojka i momak leze na dekici u parku ... i jes bila malo bolje uradjena prezentacija u smislu boljih poredjenja prihvatljivijih nasem dozivljaju dimenzija .. .al to fercera izmedju milimetra i kojih 10-ak hiljada kilometara ... no ti to zbog trebe govoris :D
ja bila je i ta verzija. probo sam zoomirati na pojedine dijelove trebe ali nije islo.
ali cini mi se da je i ta isla duboko u svemir a i u one mikrocestice. ili ima i treca ovakva?
mrgreen

#14 Re: Skala svemira

Post by mrgreen »

atko wrote:to je bila mescini verzija gdje djevojka i momak leze na dekici u parku ... i jes bila malo bolje uradjena prezentacija u smislu boljih poredjenja prihvatljivijih nasem dozivljaju dimenzija .. .al to fercera izmedju milimetra i kojih 10-ak hiljada kilometara ... no ti to zbog trebe govoris :D
joj molim vas ima li neko ovaj snimak, čini mi se da bi to moglo biti to. imala sam pradavno neki clip skinut sa youtubea, izgubila, i od tad nema sanse da nadjem. :sad: bilo je tako nesto cini mi se u parku.

edit: vi mozda ne pricate o clipu, ali zvuci pravo slicno, pa ako ko zna :D mislim da sam nazvala clip kosmos ili ko smo i sta smo - ali ne znam je li to oriđiđi naziv
ljubav_aha

#15 Re: Skala svemira

Post by ljubav_aha »

video prezentacija Unknown Universe

http://www.amnh.org/news/2009/12/the-known-universe/
simpozijum delirijum

#16 Re: Skala svemira

Post by simpozijum delirijum »

gledao sam taj video , super je i davno jos , odo' ga traziti ma Youtube ali ne samo zbog trebe :D
dobra tema !
atko

#17 Re: Skala svemira

Post by atko »

simpozijum delirijum wrote:
gledao sam taj video , super je i davno jos , odo' ga traziti ma Youtube ali ne samo zbog trebe :D
dobra tema !
e kad naguglas podjel i sa rajom da ne guglamo svi tu treb... ovaj prezentaciju :D
simpozijum delirijum

#18 Re: Skala svemira

Post by simpozijum delirijum »

atko wrote:
simpozijum delirijum wrote:
dobra tema !
e kad naguglas podjel i sa rajom da ne guglamo svi tu treb... ovaj prezentaciju :D
nije bas taj video ali je HD i slican , takodjer dobar , cuveni Morgan Freman je komentator :D ( trazim i dalje originalni video skale svemira )

mathunter

#19 Re: Skala svemira

Post by mathunter »

harač

#21 Re: Skala svemira

Post by harač »

"Universe 2: Širenje se nastavlja" :lol:
Post Reply