ska

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

zensko

Post by zensko »

Sublime je odlican! Evo sad sam pustila Date rape, prava veselica sto se ne moze reci i za lyrics :D

od njih preporucujem Santeria

i fantasticnu Doin' time
vee-jay

Post by vee-jay »

zensko wrote:Sublime je odlican! Evo sad sam pustila Date rape, prava veselica sto se ne moze reci i za lyrics :D

od njih preporucujem Santeria

i fantasticnu Doin' time
jest jest legendarni su - uvijek za preporuciti :-D
zensko

Post by zensko »

:-) trazila sam nesto cinicno u tim tvojim rijecima..ali bice da sam previse napeta i nervozna :-) (mozda me je taj smajli zbunio)

elem, Sublime - odlican i legendaran! :D
irfan2

Post by irfan2 »

joooj slusao sam jednu njihovu pjesmu i otad ih trazim al nigdje se nemaju kupit
bio bi spreman dat pare za orginal kad bi ga nasao svega mi
zensko bil se mogli dogovorit da mi napravis kopiju :roll:
zensko

Post by zensko »

Mozemo se dogovoriti irfane, samo sto ja Sublime nemam po albumima vec onako randomly...

ali eto snimim ti sve sto imam..

(iako ih ja redovno nalazim na svim share programcicima)

:)
irfan2

Post by irfan2 »

ma znam da ima toga na netu al kod mene je 28 kbs pa mi je pravo peglativno skidat pjesme
eto na sljedecem grupnjaku bi mogli napravit razmjenu,imam i ja dosta muzike za ponuditi
ako si zainteresovana da vidis sta ja imam evo mejl (malo je komplikovan) : [email protected]
u svakom slucaju bilo bi dobro da se dogovorimo
:)
kavabon

#32 SKA!

Post by kavabon »

Ko voli Slackers, mora sebi nabaviti Hepcat.
Ko voli Sublime, mora sebi nabaviti Long Beach Dub All-Stars (ex Members Sublime) i Filibuster.

Ima dosta Ska-Bandova kao npr Let's Go Bowling, Dr Ring Ding, Skatalites, Bad Manners, Laurel Aitken (The Godfather of SKA tzv.), King Django, Stubborn Allstars, Pietasters, Gadjits itd.

Ima 2 dobra Ska-Labela, pogledajte pod google za Moon Ska, Grover Rec.

Prije 5-6 godina dosta sam se furo na Ska(-Punk) ili tzv Skunk, sad manje...
kavabon

#33 SKA!

Post by kavabon »

Ko voli Slackers, mora sebi nabaviti Hepcat.
Ko voli Sublime, mora sebi nabaviti Long Beach Dub All-Stars (ex Members Sublime) i Filibuster.

Ima dosta Ska-Bandova kao npr Let's Go Bowling, Dr Ring Ding, Skatalites, Bad Manners, Laurel Aitken (The Godfather of SKA tzv.), King Django, Stubborn Allstars, Pietasters, Gadjits itd.

Ima 2 dobra Ska-Labela, pogledajte pod google za Moon Ska, Grover Rec.

Prije 5-6 godina dosta sam se furo na Ska(-Punk) ili tzv Skunk, sad manje...
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

strpljivo biljezim, hvala kavabon, cekam jos samo bolju vezu da se bacim u mp3 vode...
:wink:
Shupak

Post by Shupak »

Dali iko zna crnu pjevacicu po imenu Rhoda Dakar ili Dakkar, pjevala je pjesmu Ghost Town, ali ne znam jeli sa Specials ili Bad Manners.
Iakakv info je dobrodosao????
kavabon

Post by kavabon »

@heaven: cim bolja veza, odmah na mp3kupanje...
upravo citam das se long beach dub all stars sada zovu long beach shortbus. oni su na label-u Skunk Rec. moj casopis kaze da je odlican CD.

@paksu: ja bih prije reko da je duett sa specials a ne sa bad manners
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

casopisi nikad ne lazu :D

mislim da je veza vec odlicna...
mirzoniBL

Post by mirzoniBL »

samo da pozdravim kavabona i podsjetim ga na raznorazne koncerte, obrijane glave nase, prve fred perry-je i ben shermane, martinke.....
sjecas se kad je ska babo izaso na koncert u perry-ju iz 1969 a usta puna zlata!!!
L.B. short buss je pravo dobar, svirali su nedavno ovdje. King Django roka kao i uvijek, Dr.Ring-Ding bolji no ikad, Eastern Standard Time u novoj postavi (ima samo jedan frajer iz stare ekipe).......
ima pravo puno dobrih bendova. uz one od njega nabrojane dodao bih jos dance hall crashers, the smooths, intensified, THE AFTERHOURS (najnoviji bend iz kalifornije, the best of the best iz njihove scene, Alex, Greg i Kincaid iz hepcat sviraju na par stvari - 19 pjesama na albumu), kavabon ovo i ti moras nabavit, ovo je nesto sto smo mi prije sevdah ska zvali!
buraz ne znam jesi cuo, al moon ska records vise ne postoji, raspo se..... nije vise ko prije 5-6-7 pa i vise godina kad smo mi rokali na to....
sto se tice old skool ska: desmond dekker, roland alphonso, baba brooks, the rulers, Skataltes (al za njih ste vec culi, a kavabon i ja ih uzivo gledali sa slackers, sjecas se buraz?), the maytals, lord tanimo, symarip, the ethiopians(train to skaville), pioneers (long shot kick de bucket) koga interesuje old skool, trojan records izdaje samo te stare original stvari (uzeli su prava od studio one - izdavacka kuca iz jamaike gdje su skatalites snimili prih par stvari)....i umalo da zaboravim, nenu ska muzike doreen shaffer....uzivajte!!!
ako ima pitanja tu smo!
stay s.h.a.r.p.!!!!
kijametdedo

Post by kijametdedo »

St.Germain wrote:sans semilian

san semilians

sons semilians...

ANGELA POMAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ

kako se zove taj band? (francuzi)

izdali su dva odlicna albuma

ja ni do dan danas nisam skonto
sensimilia...
mirzoniBL

Post by mirzoniBL »

takodjer za poslusati ako volite old skool ska i zenske vokale:
Phyllis Dillon - Midnight Confessions
mirzoniBL

Post by mirzoniBL »

Dali iko zna crnu pjevacicu po imenu Rhoda Dakar ili Dakkar, pjevala je pjesmu Ghost Town, ali ne znam jeli sa Specials ili Bad Manners.
Iakakv info je dobrodosao????
RHODA DAKAR je zapocela pjevacku karijeru u grupi THE BODYSNATCHERS (najpoznatiji hit 'Lets Do Rock Steady' koji je bio u top 20 1980 u Engleskoj). Nakon izdavanje singla 'Easy Life' i nastupa u filmu 'Dance Craze' (obavezno pogledati) pored bendova kao sto su Selecter i Bad Manners njen bend se razilazi, jedni formiraju grupu The Bellestars, a Rhoda se prikljucuje 'SPECIAL AKA'. Vec prije je gostovala na The Specials albumu 'More Specials' ali sad je postala punopravan clan tog benda. Napisala i otpjevala 'The Boiler' koji je bio nastavak 'Ghost Town' i takodjer je snimila album 'In The Studio' na kojem se istice pjesma 'Free Nelson Mandela'.

nadam se da sam ti makar malo pomogao....
kavabon

Post by kavabon »

@mirzoniBL: stari, odakle ti ovi SKA-citabi? :shock:
sve detalje si stvarno u temelj skin'o! skatalites smo zajedno sa slackers i filibuster gledali! :-D

za ostale: ako hocete "tople" informacije i svijeta jako alternativne muzike, drz'te se ovog momka!!! (mozda ponekad, stvarno ponekad, mene, kad nije mirzoniBL u office-u, vec na godisnjem ;-)
mirzoniBL

Post by mirzoniBL »

nikog zivog vise ska ne interesuje....
:sad:
Post Reply