Sjeverna Koreja vs. USA
- NajdraziVodjaa
#1351 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Poenta sve te americke propagande je da tamosnji narod prikaze kao nazadne zivotinje koje maltretira brutalni dikatotor pa tako imamo slucaj da na ovoj temi likovi koji blage veze nemaju o sj. koreji pisu tipa sta bi da se i koreje ujedine kako bi ti zombiji funkcionisali kao da oni tamo nista ne rade osim sto paradiraju velikom vodji, kao da tamo ne postoje profesori, doktori, inzinjeri, zanatlije itd. to jest da tamo ne postoje obrazovani i strucni ljudi koji su dobra radna snaga.
- jeza u ledja
#1352 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Narodi mahom sami kroje svoju sudbinu. I JK je decenijama bila pod diktatorom i u kurcu, pa je strahovito napredovala, jer su imali sistem koji su znali iskoristiti. Ovdje je rijec o Koreji i usporedbi sta je postignuto pod jednim i drugim rezimom.ja71 wrote:A vidis li koliko je Iracanima i Libijcima bolje nakon sto su ih "oslobodili"jeza u ledja wrote: Oslobodili su Juznu Koreju. Ne vidim da im je danas lose.
- Bosanski_kralj
#1353 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ne sumnjam da bi SJ. Korea nakon pada režima i promjene sistema (na bilo koji način), kroz par godina nas prešišala u životnom standardu.
- Point.
#1354 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
NajdraziVodjaa wrote:Poenta sve te americke propagande je da tamosnji narod prikaze kao nazadne zivotinje koje maltretira brutalni dikatotor pa tako imamo slucaj da na ovoj temi likovi koji blage veze nemaju o sj. koreji pisu tipa sta bi da se i koreje ujedine kako bi ti zombiji funkcionisali kao da oni tamo nista ne rade osim sto paradiraju velikom vodji, kao da tamo ne postoje profesori, doktori, inzinjeri, zanatlije itd. to jest da tamo ne postoje obrazovani i strucni ljudi koji su dobra radna snaga.
Ma ja ba.
- orinoco
#1355 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Svaki narod kroji sebi sudbinu. I tako su uradili i Česi i Slovaci, Poljaci, ali tako rade i Sjevernokorejanci. Ko smo mi da im krojimo sudbinu, odakle nam pravo? Tim prije što ne prelaze svoje granice... Ako je verbalni delikt - Kim-ova retorika, razlog za vojnu agresiju, Trumpova USA bi davno trebala biti sravljena.JoseMujica wrote:Česima, Slovacima, Poljacima i Mađarima je bolje...ko zna sebi biće mu dobro a ko ne zna biće konkurentno i slobodno karanja71 wrote:A vidis li koliko je Iracanima i Libijcima bolje nakon sto su ih "oslobodili"jeza u ledja wrote: Oslobodili su Juznu Koreju. Ne vidim da im je danas lose.
Ah, da, zaboravih, Sjeverna Koreja je prije pola stoljeća vojno napala Južnu Koreju
- jeza u ledja
#1356 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Jedna familija na vlasti 70 godina, ona mrtva hladna kaze "taj narod sam sebi kroji sudbinu".
Presmijesno.
Presmijesno.
- jeza u ledja
#1357 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ne da si zaboravila, vec nisi znala.orinoco wrote: Ah, da, zaboravih, Sjeverna Koreja je prije pola stoljeća vojno napala Južnu Koreju
- NajdraziVodjaa
#1358 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Samo zaboravio si dodati da je Obama odabrao manej zlo za Ameriku a to su dzihadisti, glavosjece i sektasi ali zato puno vece zlo za gradjane Libije nego sto je to bio Gadafi kojeg ce se svi oni dole rado sjecati tj. vec se sjecaju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1359 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

koji moroni i debili
-
zrakomlat
#1360 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Libija je sad afrička Švicarska 
-
Fudo387
#1361 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ovo odgadjanje neminovnog je samo bezvezno trosenje vremena.
Sjevernokorejski manijak je tempirana bomba, pitanje je dana kad ce napraviti zesce sranje u komsiliku, a mozda i sire.
Sto ga prije ubijemo od batina bolje za sve.
Poravnat' sa zemljom i poslati japance da regulisu saobracaj.
Sjevernokorejski manijak je tempirana bomba, pitanje je dana kad ce napraviti zesce sranje u komsiliku, a mozda i sire.
- NajdraziVodjaa
#1362 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Koja plemena, to su dzihadisti koji su i nakon rusenja Gadafija nastavili da se kolju medjusobno isti oni koje je zapad podrzao u Libiji kad su se prelili u Mali otisli su Francuzi da ih bombarduju, da isti ti za cije ti zivote ovdje kmecis su na kraju ubijeni u Maliju od strane Francuza, ali bitno ej bilo da ih Gadafi ne pobije tj. da se Gadafi makne a za njih cemo lako, isti scenario su spremili u Siriji nek al kaida i Isil skinu Assada pa cemo mi kasnije uletiti na njih i uzeti Siriju ali dobili su po zvaljama.
haha ko kmeci kad se Beograd bombarduje?
pa cak i da imam veze stim to je bilo devedesetih...
Naravno da je manje zlo bilo da je Gadafi satrao islamiste to se vidi po dananjsoj libi na sta lici u odnosu na ono sta je bila.
haha ko kmeci kad se Beograd bombarduje?
Naravno da je manje zlo bilo da je Gadafi satrao islamiste to se vidi po dananjsoj libi na sta lici u odnosu na ono sta je bila.
- NajdraziVodjaa
#1363 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Treba stisnuti muda pa to uraditi...Fudo387 wrote:Ovo odgadjanje neminovnog je samo bezvezno trosenje vremena.
-
Fudo387
#1364 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Sto, da se ti mozda sa svojim najdrazim firerom neces isprijeciti?NajdraziVodjaa wrote:Treba stisnuti muda pa to uraditi...Fudo387 wrote:Ovo odgadjanje neminovnog je samo bezvezno trosenje vremena.
- NajdraziVodjaa
#1365 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ne znam ja nista, samo znam da je krajnji domet tvojih nametanje ostrih sankcija 
-
Fudo387
#1366 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Jasta je, eno ti lipa u Pozarevcu i reci to vodji.NajdraziVodjaa wrote:Ne znam ja nista, samo znam da je krajnji domet tvojih nametanje ostrih sankcija
Opalice te nogom ispod lipe, i njega ste tako sokolili.
- NajdraziVodjaa
#1367 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ali svejedno "tvoji" ce ponovo ostati na sakncijama i prijetnjama, jer kao sto kazem da imaju muda davno bi oni usli.
-
Fudo387
#1368 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Ma ja, kako je ono bilo?NajdraziVodjaa wrote:Ali svejedno "tvoji" ce ponovo ostati na sakncijama i prijetnjama, jer kao sto kazem da imaju muda davno bi oni usli.
Haj' Slobo, haj' slobodo, ne smiju oni, nece, ne znaju...pa cojek po stare dane morao pusiti qrac crncima u zatvoru.
Sad Kima isto nagovaras, isto Mujo kad je branio jarana, e haj' ga jos jednom opali ako smijes...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1370 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
ови додиковци сви одреда подржавају диктаторе и фанатике
-
ja71
#1371 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Slušaj šta šef kažeFudo387 wrote: Sto ga prije ubijemo od batina bolje za sve.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /170925117
- NajdraziVodjaa
#1372 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Dobra ti je taktika da Armiju BiH poistovjecujes sa dzihadistickim pobunjenicima u Libiji i Siriji, vjerujem da se sa tobom slaze i Kolinda Grabar Kitarovicpasha078 wrote:NajdraziVodjaa wrote:Koja plemena, to su dzihadisti koji su i nakon rusenja Gadafija nastavili da se kolju medjusobno isti oni koje je zapad podrzao u Libiji kad su se prelili u Mali otisli su Francuzi da ih bombarduju, da isti ti za cije ti zivote ovdje kmecis su na kraju ubijeni u Maliju od strane Francuza, ali bitno ej bilo da ih Gadafi ne pobije tj. da se Gadafi makne a za njih cemo lako, isti scenario su spremili u Siriji nek al kaida i Isil skinu Assada pa cemo mi kasnije uletiti na njih i uzeti Siriju ali dobili su po zvaljama.
haha ko kmeci kad se Beograd bombarduje?pa cak i da imam veze stim to je bilo devedesetih...
Isto kao sto su u Bosni sve dzihadisti, u Hrvatskoj ustase, ne znam sta su vam Albanci bili...... Te price sam se naslusao 90-tih i ne pije vode
-
Fudo387
#1373 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Taktika.ja71 wrote:Slušaj šta šef kažeFudo387 wrote: Sto ga prije ubijemo od batina bolje za sve.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /170925117
Udarice ga kad se najmanje nada, i to s ledja u jaja.
- orinoco
#1374 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Papak, kad je Kim rokne preko mora, nastupit će slavlje na 90% planete. Najtužniji će biti bosanski ljigavci, koji ližu USA guzicepasha078 wrote:Tvoja netrpeljivost prema US je zbog:orinoco wrote:Svaki narod kroji sebi sudbinu. I tako su uradili i Česi i Slovaci, Poljaci, ali tako rade i Sjevernokorejanci. Ko smo mi da im krojimo sudbinu, odakle nam pravo? Tim prije što ne prelaze svoje granice... Ako je verbalni delikt - Kim-ova retorika, razlog za vojnu agresiju, Trumpova USA bi davno trebala biti sravljena.JoseMujica wrote:
Česima, Slovacima, Poljacima i Mađarima je bolje...ko zna sebi biće mu dobro a ko ne zna biće konkurentno i slobodno karan
Ah, da, zaboravih, Sjeverna Koreja je prije pola stoljeća vojno napala Južnu Koreju
a) Zavist jer nisi otisla kada si imala priliku, mozda i mrznja prema dijaspori, mozda ti je neki dijasporac oteo momka/curu.
b) Hodza je rekao da Amerika podrzava Izrael. Izrael ugnjetava Palestinu. Stoga treba mrziti Ameriku
c) S obzirom da je nase drustvo i drzava dostigla takvu perfekciju koju dugi niz stoljeca niti jedna drzava nece moci parirati, vrijeme je da se mi fokusiramo na druge nepravde pocinjene sirom svijeta.
Zaokruzi tacan odgovor.
.
- Point.
#1375 Re: Sjeverna Koreja vs. USA
Zasto toliko mrzis Ameriku? Nisi dobila vizu?orinoco wrote: Papak, kad je Kim rokne preko mora, nastupit će slavlje na 90% planete. Najtužniji će biti bosanski ljigavci, koji ližu USA guzice