ko brani režim?Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
ko vama svima daje za pravo napadati sj.koreju za način kako oni uređuju i vode svoju zemlju. to je samo pravo koreje i njenih građana.
ko brani režim?Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
Ti ih branis. Ljudi zive u tamnici od drzave koju ti nazivas "pravom koreje i njenih gradjana". Bezobrazno, malo je reci.ioannes wrote:ko brani režim?Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
ko vama svima daje za pravo napadati sj.koreju za način kako oni uređuju i vode svoju zemlju. to je samo pravo koreje i njenih građana.
ali je perverznije zastupati pravo da nekoga "oslobodis" time sto ces ga bombardovati.jeza u ledja wrote: Ti ih branis. Ljudi zive u tamnici od drzave koju ti nazivas "pravom koreje i njenih gradjana". Bezobrazno, malo je reci.
ti su građani robovi nule lutkeioannes wrote:ko brani režim?Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
Ovisi od toga sta definises kao "oslobadjanje" i koga, te da li je to neko uopste trazio. I ovisi od toga da li govorimo o kolektivnom ili ne.ja71 wrote:ali je perverznije zastupati pravo da nekoga "oslobodis" time sto ces ga bombardovati.jeza u ledja wrote: Ti ih branis. Ljudi zive u tamnici od drzave koju ti nazivas "pravom koreje i njenih gradjana". Bezobrazno, malo je reci.
Najbolje rjesenje, pored svrgavanja Kima, mislim dugorocno, i po meni jedino ostvarivo, bi bilo neko ujedinjavanje poluostrva i demilitarizacija i jedne i druge strane. Znaci bez Amera, bez eventualno Kineza, itd. Znaci da oni sami rijese medju sobom (tj. u prijevodu da Juzna Koreja preuzme kao sto su Zapadni Njemci Istok onomad). Time bi rijesili i problem Kinezima/Rusima sa odmicanjem americkih baza, a i Amerima sa uklanjanjem debilnog rezima na Sjeveru.ja71 wrote:pametnije je Amerima da to nekako diplomatski izglade sto se da izgladiti.
Kim je lud i roknuce im je i po cijenu da Koreja bude zbrisana sa mape svijeta
Ti ih branis. Ko da se pita gradjane SK kako ce zivjeti, ne budi smijesan.ioannes wrote:ko brani režim?Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
Slozicemo se da je to oruzje zlo koje ce nam prije ili kasnije svima doci glave, ali kad je vec tu da treba svakom hajvanu dati priliku da ga ima i ubrza nestanak ljudske vrste, jebi ga, nema logike. Mi smo ovo odavno zatrovali do mjere kad vise nemamo sanse za oporavak. Gledao sam nedavno kako su budalasi svojevremeno pokusavali da se rijese nuklearnog otpada. Bukvalno frljace bure u okean i onda ga sa broda gadjaju puskom da ga potope. Skladista cure na sve strane...pocrkacemo.hAZNADAR wrote:Po pravilu i logici nebi niko trebao imati nuklearno oruzje. Pogotovo ne onaj koji ga je bio upotrijebio.Hendrix wrote:I ti smatras ljude ovde budalama, pa naravno da znamo ko je pravi krkan i ko upravlja svijetom i radi sta mu se hoce. Uspostavlja i rusi rezime prema svom interesu, znamo mi sta je USA ne sikiraj se. Isto tako znamo i da je Kim ludi diktaror koji drzi svoj narod u medijskoj tamnici kao i njegov stari.ioannes wrote: ljudi su pod teretom čiste propagande i žive pod teškim filterom....u ovom slučaju mislim na većinu zapadnog stanovništva i ovu hrpu "obrazovanih" na klix forumu.
da bi u psihologiji objektivnije sagledao situaciju moraš zamjeniti uloge.....
-sjeverna korea je poslala nosače aviona koji se trenutno nalaze u meksičkom zaljevu ispred floride....
-sjeverna korea je poslala hiljade vojnika i vojne opreme i pozicionirala ih blizu kanadske granice,da bi zaštitila kanađane od diktatorske USA
-sjeverna korea je americi udarila sankcije i namjerva te iste još postrožiti
-razni vojni avioni prave manevre u blizni americkog teritorija.
naravno da je sjeverna korea agresor
Ovde nije pitanje je li Kim agresor nego je pitanje je li dovoljno lud da izazove ovu budalu iz USA da vojno intervenise a sto ovaj jedva ceka jer mu to definitivno treba radi njegove klimave politicke pozicije. Sadam se zajebavo pa dobio sto je dobio, isto i Gadafi...ovde jedino strada nevini narod a USA ce svoju demokratiju donijeti bez obzira ko sta mislio u svijetu. Kao sto je rekao Bush, ili si s nama ili si protiv nas.
Ako ga neko smije imati - smije svako.
Sta znaci "podnjeti teret ujedinjenja"? Ako im treba pomoc dobili bi je. Ali Juzna Koreja je sesta najveca svjetska ekonomija. Duplo veca zemlja od Sjeverne Koreje. Snasli bi se, kao sto su se snasli i Njemci.Mišo_Kovač wrote:Dvije Južne Koreje ne bi mogle podnijeti teret ujedinjenja. To su nebulozne priče.
Pitanje je imaju li oni na jugu uopste volje da se zajebaju sa tim?jeza u ledja wrote:Sta znaci "podnjeti teret ujedinjenja"? Ako im treba pomoc dobili bi je. Ali Juzna Koreja je sesta najveca svjetska ekonomija. Duplo veca zemlja od Sjeverne Koreje. Snasli bi se, kao sto su se snasli i Njemci.Mišo_Kovač wrote:Dvije Južne Koreje ne bi mogle podnijeti teret ujedinjenja. To su nebulozne priče.
To je ako se ne varam zvanicna politika Juzne Koreje od kad postoje - eventualno ujedinjenje. Znaci pitanje "mogu li podnjeti teret ujedinjenja" je deplasirano. To ce se desiti kad-tad.
A naravno da je problem kolosalnih razmjera.
Ma jesu. Nisu svi mislim, ali vecina jeste.Fudo387 wrote: Pitanje je imaju li oni na jugu uopste volje da se zajebaju sa tim?
Mislim, masa je to svijeta koji blage veze o zivotu nema, i sad ti se odjednom pomole, ku's sa njima u pm?
Ne tolerise - ali Japan je ekonomska a ne vojna sila. Moze samo protestovati.ciza_bliza wrote:Zašto Japan toleriše prelijetanje sjevernokorejskih raketa preko svoje teritorije?
Niko normalan ne brani ali to je opet za sjevernjake jedino rjesenje. Jer drugacije ne mogu funkcionisati.Point. wrote:U kojem je covjek filmu koji na bilo koji nacin brani rezim SK?
Kakav ti je ovo komentar?insomnia78 wrote:Oni zaboravili kako Japanci genocidišu? Bolje im je da ih ne ljute
Jeste neprikladno, ali i ja sam uvjerenja da bi u slucaju 5 do 12, Japanci sve to nabili nogom do Pekinga.jeza u ledja wrote:Zamisli da kazes Bosnjacima isto u vezi Srba. Nekako mi to neprikladno.
+1jeza u ledja wrote:Zamisli da kazes Bosnjacima isto u vezi Srba. Nekako mi to neprikladno.
Japanci jesu respektabilna drzava i imaju jaku vojsku, ali opet ne vjerujem da bi se usudili uci u neku avanturu protiv Kineza.Fudo387 wrote:Jeste neprikladno, ali i ja sam uvjerenja da bi u slucaju 5 do 12, Japanci sve to nabili nogom do Pekinga.jeza u ledja wrote:Zamisli da kazes Bosnjacima isto u vezi Srba. Nekako mi to neprikladno.