Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Leonid Breznjev

#1 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Leonid Breznjev »

baby_freak wrote:"Razjareni Željko Štivičić (48) u četvrak je, 2 sata poslije ponoći, sa sjekirom u rukama ušetao u dvorište svog susjeda Marija Arelića (36) u Slavonskom Brodu i mučki ubio 4-omjesečnog psića kojeg je Mario nedavno udomio.
- Moj bratić Zoran iz auta je vidio susjeda kako se provlači kroz čemprese sa sjekirom i ulazi u moje dvorište. Čuo je cviljenje psića koji je pokušavao pobjeći od manijaka, no na žalost nije se uspio spasiti. Kada je bratić stigao, mali Picaso, kako smo ga nazvali, nepomično je ležao u lokvi krvi. Monstrum koji ga je izudarao po glavi stajao je pored njega, a sa sjekire koju je držao kapala je krv, priča potreseni Mario Arelica koji je malog crnog psića udomio prije 10-ak dana.
- Lutao je oko mog kafića Picaso, pa sam mu po njemu dao i ime. Bio je izgladnio, žedan i ozlijeđene noge. Odveo sam ga veterinaru, primio je sva cjepiva. Postao je ljubimac gostiju kafića i baš kada smo mu zaliječili nogicu, taj ga je nečovjek mučki ubio, kaže Arelica.
Policija je napravila zapisnik koji će biti proslijeđen i Udruzi za zaštitu životinja. Kako doznajemo Željko Štivičić nedavno je sa sjekirom u rukama jurio po ulici za mačkom, a susjedi kažu da je agresivan i prema djeci koja se od straha drže podalje od njegove kuće."

Izvor:24sata.hr

Sta reci????Ovo izivljavanje treba najstrozije kazniti tako sto ga treba staviti u kavez sa 2.-3 lava....ni tomu ne bi bilo dovoljno!Nije mi jasno sta se desava s ljudima!Svaki dan cujem slicne psihopatske price...bilo da je rijec o zivotanjama ili o ljudima...Pirje je bilo svega.ali ne u ovoj mjeri..gluho bilo :run:

ne desava se sa ljudima ama bas nista..
takvi smo oduvijek i dosta smo gori, ponekad :).. sve smo to bas mi, ljudi, insani, covjecstvo. humanoidna rasa kojoj je najveci porok pozuda.. kaput straha i intenzitet momenta nadmoci nad zivim bicem, to volimo.. tim se hranimo..
SoFff

#2 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by SoFff »

Arslan wrote: ne desava se sa ljudima ama bas nista..
takvi smo oduvijek i dosta smo gori, ponekad :).. sve smo to bas mi, ljudi, insani, covjecstvo. humanoidna rasa kojoj je najveci porok pozuda.. kaput straha i intenzitet momenta nadmoci nad zivim bicem, to volimo.. tim se hranimo..

Nazalost u tome ima dosta istine. Kazu da smo mi(ljudi) pomahnitali,a mozda...mozda smo takvi i rodjeni :-)
Vozdra_123

#3 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Vozdra_123 »

smtrna kazna :x
Leonid Breznjev

#4 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Leonid Breznjev »

Vozdra_123 wrote:smtrna kazna :x
evo vidite kako smo humani.. :D :-) :-)
Vozdra_123

#5 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Vozdra_123 »

Arslan wrote:
Vozdra_123 wrote:smtrna kazna :x
evo vidite kako smo humani.. :D :-) :-)
ko je reko da sam ja human? neka samo izadje pred mene :x :lol: :lol:
cheguevara_k1

#6 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by cheguevara_k1 »

Sad ce da se jave oni iz amnesty international ( pitam se kako ih do sad nisu ukinuli ) i da kazu kako smo okrutni jer nemamo prava da oduzmemo ljudski zivot. A to stvorenje je imalo prava da oduzme pseci zivot ? Dobio je dozvolu od amnesty-ja ili se ta dozvola podrazumijeva ?

Zbog dva moja psa, jedan komsija je ostao bez auta(otrovao mi je psa, pa mu se iznenada zalio tada nov golf 4 ) , a drugi je postao prakticno invalid ( napucao mi je psa nogom, pa mu je "neko" polomio koljeno dok sam ja sjedio sa prijateljima u kuci ). Oba puta sam ja uredno bio u policiji na razgovoru. I oba puta sam oslobodjen zbog nedostatka dokaza :D

A za ovoga...hm... Dao bih mu sjekiru, a onda bih na njega nahuskao svoje pse ( jedan je jos uvijek stene, a drugi ima 3 noge ) koji su inace JAKO MIROLJUBIVI, ali na njihovu srecu nisu nikad vezani. On bi eto cak bio naoruzan i imao bi sansu da se brani.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by mIRCerka »

baby_freak wrote:"Razjareni Željko Štivičić (48) u četvrak je, 2 sata poslije ponoći, sa sjekirom u rukama ušetao u dvorište svog susjeda Marija Arelića (36) u Slavonskom Brodu i mučki ubio 4-omjesečnog psića kojeg je Mario nedavno udomio.
- Moj bratić Zoran iz auta je vidio susjeda kako se provlači kroz čemprese sa sjekirom i ulazi u moje dvorište. Čuo je cviljenje psića koji je pokušavao pobjeći od manijaka, no na žalost nije se uspio spasiti. Kada je bratić stigao, mali Picaso, kako smo ga nazvali, nepomično je ležao u lokvi krvi. Monstrum koji ga je izudarao po glavi stajao je pored njega, a sa sjekire koju je držao kapala je krv, priča potreseni Mario Arelica koji je malog crnog psića udomio prije 10-ak dana.
- Lutao je oko mog kafića Picaso, pa sam mu po njemu dao i ime. Bio je izgladnio, žedan i ozlijeđene noge. Odveo sam ga veterinaru, primio je sva cjepiva. Postao je ljubimac gostiju kafića i baš kada smo mu zaliječili nogicu, taj ga je nečovjek mučki ubio, kaže Arelica.
Policija je napravila zapisnik koji će biti proslijeđen i Udruzi za zaštitu životinja. Kako doznajemo Željko Štivičić nedavno je sa sjekirom u rukama jurio po ulici za mačkom, a susjedi kažu da je agresivan i prema djeci koja se od straha drže podalje od njegove kuće."

Sta reci????Ovo izivljavanje treba najstrozije kazniti tako sto ga treba staviti u kavez sa 2.-3 lava....ni tomu ne bi bilo dovoljno!Nije mi jasno sta se desava s ljudima!Svaki dan cujem slicne psihopatske price...bilo da je rijec o zivotanjama ili o ljudima...Pirje je bilo svega.ali ne u ovoj mjeri..gluho bilo :run:
Da budem gruba..."ma hajde to su samo pseto i macketina"...
Ponekad se uhvatim sa mislju, steta sto ovakvi monstrumi ne jure sa sjekirom za djecom glavesina prvo..... :x
madner

#8 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by madner »

:x

Jednom mi je jebeni lovac usao u moje dvoriste da ganja mog cuku. Sreca da rano ustajem i neradnim danima, izletio u boksericama da mu jebem sve po spisku i da kazem da ako drugi put udje nece izac.
SanYava

#9 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by SanYava »

cheguevara_k1 wrote:Sad ce da se jave oni iz amnesty international ( pitam se kako ih do sad nisu ukinuli ) i da kazu kako smo okrutni jer nemamo prava da oduzmemo ljudski zivot. A to stvorenje je imalo prava da oduzme pseci zivot ? Dobio je dozvolu od amnesty-ja ili se ta dozvola podrazumijeva ?

Ovo je baš pretjerivanje.
Kao da se ljudi nisu dovoljno ubijali, zar ne? :roll:
Uostalom, iako imam 4 kućna ljubimca, nikad životinja neće biti čovjek.
Nikad.
Niti ću ja svoju Tanju (maca) moći usporediti sa svojom sestrom ili rođakom.
A ovaj sa sjekirama - nek odsluži kaznu, mada to sad ama baš ništa ne znači :roll:
Jedan život je već otišao :cry:
Shoshana

#10 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Shoshana »

cheguevara_k1 wrote: Zbog dva moja psa, jedan komsija je ostao bez auta(otrovao mi je psa, pa mu se iznenada zalio tada nov golf 4 ) , a drugi je postao prakticno invalid ( napucao mi je psa nogom, pa mu je "neko" polomio koljeno dok sam ja sjedio sa prijateljima u kuci ).
Cheguevara - ti se meni svidjas :D
motorspunokubika

#11 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by motorspunokubika »

mIRCerka wrote:

Da budem gruba..."ma hajde to su samo pseto i macketina"...
Ponekad se uhvatim sa mislju, steta sto ovakvi monstrumi ne jure sa sjekirom za djecom glavesina prvo..... :x
pa ti si bolesnija od ovog stivicica, cuj sjekirom na djecu?! i jos moderator?! .... brrrr jeza me fata....
Amazonka27

#12 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Amazonka27 »

madner wrote::x

Jednom mi je jebeni lovac usao u moje dvoriste da ganja mog cuku. Sreca da rano ustajem i neradnim danima, izletio u boksericama da mu jebem sve po spisku i da kazem da ako drugi put udje nece izac.
ah....sve dok izlaze caspoisi o "ljepoti prirode" a svaka stranica ispisana o herojima - lovcima....koji su zaljubljenici prirode i jos se slikaju sa svojim trofejima...i da se za takvo registrovano drustvo izdvaja novac a ljudi nemaju za lijekova...bice i ovoga...jasno nam govori kakvi smo mi "rasa"
madner

#13 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by madner »

Amazonka27 wrote: ah....sve dok izlaze caspoisi o "ljepoti prirode" a svaka stranica ispisana o herojima - lovcima....koji su zaljubljenici prirode i jos se slikaju sa svojim trofejima...i da se za takvo registrovano drustvo izdvaja novac a ljudi nemaju za lijekova...bice i ovoga...jasno nam govori kakvi smo mi "rasa"
Mah ludjak, sunja se naoruzan ranim jutrom oko tudje kuce...
Mogao je osvanut u crnoj hronici na jedno 10 nacina :roll:
arcibalad2

#14 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by arcibalad2 »

Takvi mogu poubijat i nasu djecu. Takvi su ubijali. Takvi ce uvijek klat. Treba ga pustit da crkne u najvecim mukama.
n3gativac

#15 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by n3gativac »

Arslan wrote: ne desava se sa ljudima ama bas nista..
Globalno kolektivno samoubistvo je rjesenje.Ucinimo dobro za nasu planetu!
Qler

#16 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by Qler »

moj rodjak ima vucijaka (zenka) koji je fakat hiperaktivan, i izasao mu jednom iz alije i skakao po ulici, ono njisio ovo ono i naisla neka djeca i prepadnu se, hebi ga djeca, a cuko stvarno ono zesca maza.. i haj dodje stari od jednog i ono ko nemoj da se ponovi tamo vamo i to prodje. kasnije dodje policija i kaze mu policajac da tako prepadne moje djete ja bi ga upucao! reko mu rodjak da ga ti upucas i ja bi tebe upucao, i posalje ih u PM. ima svakakvih ljudi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: Sjekirom ubio stene staro četiri mjeseca!!

Post by mIRCerka »

motorspunokubika wrote:
pa ti si bolesnija od ovog stivicica, cuj sjekirom na djecu?! i jos moderator?! .... brrrr jeza me fata....
I ti i ja smo Bogom dani, kao i macke i psi i medvjedi. Insani nisu superiorniji od hajvana. Ako pocnes pricati o necemu tipa sta su sve insani izumili, odmah sracunaj koliko ti izumi stete planeti i hajvanima.
Najveci stetocina na planeti jeste upravo insan. Tako da ja to posmatram ovako:
Vozio si brzo kroz zabranu, udario si psa autom - umjesto psa od 60kg je mogla biti necija beba u kolicima.
Sunja se nekome oko kuce da mu rokne psa koji laje - sunjao se oko kuce da "smiri" djecu koja galame dok on spava popodne.
Sve je to bare-bare.
Najbolnije od svega jeste sto ljudi koji to mogu zakonski promijeniti ne rade nista, jer njima je to "samo pas/macka/bilo koji hajvan" ili jos gore "tudje dijete"...i tako sjede na rukama i ne rade nista sve dok neko njihovo dijete ne zaganja.

Znas, da bi shvatio neke stvari, trebas skinuti amove sa glave...jer onaj ko sa 7 godina ubija zivotinje i prolazi nekaznjeno ili cak bude ohrabren od strane rodbine i komsija ("rodio sebi babo/tajo lovca") nece prezati da tako zbode tudje dijete u tramvaju ili ispred skole kad malo naraste...
Post Reply