Goran_35 wrote:
O tome bi ekolozi i dostasi trebali da povedu racuna,jer to je zasigurno najveci ekoloski problem u BiH.I gasovi i nekontrolisana sjecha sume!!
Mala ispravka, ne trebaju o tome misliti ni ekolozi ni DOSTAshi vec NARODI I NARODNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE.
Jedan Dostash moze djelovati lokalno na recimo 5 ljudi, a tih 5 ljudi, ako imaju grama mozga mogu djelovati na drugih 5 i tako vec dobijes 25 ljudi svjesnih da nije u redu lomiti grane drvecu, pogotovo mladom, da nije u redu cupati sadnice koje su ili donirane ili kupljene od para poreznika.
Ali nece ni saka ekologa ni saka dostasa ni saka grozdasa promijeniti svijet na bolje kad je komplet nacija nezainteresovana....
Ja sam prije par godina imala priliku raditi 2 dana na jednom projektu sanacije upravo tih klizista o kojima sam pricala, i jedan od KORISNIKA tog programa mi je rekao doslovno slijedece
" e ba mala, majke ti sta je ovim amerima koji kurac nam doniraju sadnice, bolje da su nam donirali sta para".... a te sadnice sprijecise dio podtrebvica da sidje na carsiju... pa ti meni reci da to DOSTA ili bilo ko moze RIJESITI!!!
Moze se pokrenuti, ali je u svemu tome kljucni faktor NAROD/LJUDI/LJUDSKA BICA..... ono sto fali...