Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Forum za humanitarne akcije.
Amazonka27

#26 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by Amazonka27 »

slazem se :)
Amazonka27

#27 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by Amazonka27 »

:)
Danas smo ja i hadzinica obavile zadatak. Kupili smo namirnice zahvaljujuci vasim uplatama.

brasno, ulje, so, secer, kahva, vegeta, riza, konzervi, pasteta, ribe, pile, salame, sira, sudzuke, graha, krompira, salate, mlijeko, pavlaka, deterdzent za ves, sampon, sapuni itd. Kolica su bila puna do vrha. Teta se bas obradovala - kaze ne zna kako da se oduzi. Rekla sam joj tako sto ce danas napraviti dobar rucak :)
Hvala vam!

Hadzinica kaze da uplate jos stizu. Posto smo mi danas uspjesno obavile zadatak, predlazemo da novac koji je naknadno stigao iskoristimo za pomoc nekoj drugoj porodici kada neko od vas pozeli obradovati nekoga kome je pomoc potrebna. Naravno, ako neko od vas insistira da se od uplacenog novca kupi za ovu porodicu, samo posaljete PP i mi cemo to uciniti.

jos jednom VELIKO HVALA SVIMA :) :bih:
aerosa

#28 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by aerosa »

:thumbup:
Svemirco

#29 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by Svemirco »

Amazonka Image
Hadzinica Image
Moderator Image :run: :D
HAVANA

#30 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by HAVANA »

:sax:
zonbirile

#31 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by zonbirile »

može li na PP adresa na koju odnjeti nešto hrane
japo-

#33 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by japo- »

:kiss:
shalla

#34 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by shalla »

Ovako, jedna vrlo važna obavijest...

Danas su me (kao osobu koja je hadžinici otvorila račun) kontaktirali iz službe ino platnog prometa i prenijeli mi da sve uplate koje stižu iz inostranstva MORAJU glasiti na hadžinicino ime a u svrhi uplate upisujte "pomoć za ljubicu, uplata pomoći ili sl". Ovo je vrlo bitno jer je došlo par priliva gdje samo stoji IBAN broj i opis "pomoć za Ljubicu" a takve prilive ino platni promet vraća jer su nepotpuni. Ženi sa kojom sam pričao sam objasnio koja je namjena računa i ona je rekla "ok, sve super ali molim vas da se ubuduće pišu i ime i prezime na čiji se račun uplaćuje". Pričao sam danas sa hadžinicom i ona me je zamolila da isto postiram i ovdje...

Dakle, moj savjet bi bio:
- da u polje korisnik upišete hadžinicino ime i prezime;
- da u svrhu uplate upišete uplata pomoći za tog i tog;
- Swift, broj računa i IBAN ostaju nepromijenjeni.

Toliko od mene,
pozdrav i još jednom vam hvala na odzivu za svaku akciju...
shalla

#35 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by shalla »

Ovako, neko je poslao novac iz švicarske pa su me danas kontaktirali da otvorim hadžinici CHF partiju računa što sam naravno i uradio (da se ne bi plaćala provizija knjiženja neke druge valute na eurski račun)...

Hadžinice, nisam te stigao nazvati da ti to javim, katastrofa mi je na poslu od gužve :sad:

Podaci za slanje su apsolutno isti kao i kod EUR-a dakle ništa se ne mijenja kad uplaćujete u chf-ovima ili bilo kojoj drugoj valuti.

Pozdrav
SenSen

#36 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by SenSen »

Drago mi je da dobro ide sakupljanje novca :) Ja evo nesto razmisljam sta da uradim. Svaki put kada saljem pare u Bosnu preko svoje banke oni mi naplate 5 eura, pa onda isto naplate i primaocu (posaljem 5 eura ekstra da to pokrije). Posto sljedece sedmice dolazim u Bosnu mislila sam da nekako lokalno posaljem, mislim da je tako prakticnije. Pitam se koliko su sigurna preporucena pisma, i dali bi to mozda bio dobar nacin slanja? Onda se moze iskoristiti za sljedeci put kada budete nosili..
SenSen

#37 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by SenSen »

hadzinica wrote:
SenSen wrote:Drago mi je da dobro ide sakupljanje novca :) Ja evo nesto razmisljam sta da uradim. Svaki put kada saljem pare u Bosnu preko svoje banke oni mi naplate 5 eura, pa onda isto naplate i primaocu (posaljem 5 eura ekstra da to pokrije). Posto sljedece sedmice dolazim u Bosnu mislila sam da nekako lokalno posaljem, mislim da je tako prakticnije. Pitam se koliko su sigurna preporucena pisma, i dali bi to mozda bio dobar nacin slanja? Onda se moze iskoristiti za sljedeci put kada budete nosili..
vec su odnesene osnovne potrepstine,tako da nije hitno i da,mozes se javiti kad budes u bosni(je li u sarajevu ? u tom slucaju,mozes donijeti licno ili ja mogu doci gdje ti odgovara)..a ako,mislis slati kao preporuceno pismo,ne bi trebalo biti problema,ja sam slala i sve je dolazilo
Ja cu biti u Sarajevu krajem avgusta, tako da je mozda cak dobar tajming. Javicu se na PP prije nego sto dodjem da se mozemo dogovoriti..

Inace :thumbup: za svu raju koja se trudi oko ovoga..
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#38 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by Priorat »

ja sam dosad slao 2 ili 3 puta na ovaj konto (razlicite hum akcije) medjutim juce primjeti na kontu da je novac koji je teta ljubici bio namijenjen je vracen sa naznakom "netacna adresa".. tri puta sam provjeravao i sve stoji onako kao i dosad... nemam pojma o cemu je rijec!!!
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#39 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by Priorat »

da, ja sam slao u francima i dva puta je proslo i sad mi vrate, nemam pojma zasto... pokusat cu sutra opet na ovu istu adresu pa vidimo sta je..sljedecem kojem bude trebalo...
zlatiborka

#40 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by zlatiborka »

Zelim na neki nacin i ja pomoci.

Posto sam vrlo kokuzli vec dugo vremena, ja mogu ponuditi da poklonim nesto kiselog kupusa, mog domaceg, kojeg imam punu kacu. Kupus jos nije dovoljno kiseo, bice za 2 sedmice. Pravljen je po receptu mog pokojnog oca, koji je bio majstor u tome. Prosle godine je ispao savrsen, nadam se da ce i sada biti tako. (Tajna recepta je u dodatku probranih zacina od kojih je kiseo kupus zut k'o dukat, hrskav cak i sljedece ljeto i aromatican).

Ukoliko je ova moja ponuda vrijedna paznje, molim forumase koji znaju osobne podatke kcerke gospodje Ljubice Spasojevic, da mi iste proslijede na PP da se mogu dogovoriti s gospodjom direktno i da joj odnesem kiselis.

:sax:

P.S.
Svaka cast svima koji imaju osjecaja za tudju nevolju i koji nesebicno pomazu! Svaka cast! :thumbup:

Usput da priupitam, sta je bilo sa onom akcijom pomoci za onu prodicu (Elvis i Edis iz Bratunca) za koju sam skupila 450 KM u svojoj firmi i uplatila na humanitarni racun za njih, a na ime forumasa @kurty-ja. Ja sam sigurna da je to njima prosljedjeno, nego me zanima sta se sa tim momcima i njihovom majkom dalje desilo?
strongwoman

#41 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by strongwoman »

zlatiborka wrote:
Usput da priupitam, sta je bilo sa onom akcijom pomoci za onu prodicu (Elvis i Edis iz Bratunca) za koju sam skupila 450 KM u svojoj firmi i uplatila na humanitarni racun za njih, a na ime forumasa @kurty-ja. Ja sam sigurna da je to njima prosljedjeno, nego me zanima sta se sa tim momcima i njihovom majkom dalje desilo?
Zlatiborka, naravno da im je isporuceno, sve do posljednjeg dinara za koje su kupljene krave, ovce, izgradjena velika stala, bunar, kupljen motokultivator i cak i komsijama ostalo :-D
Bio je prilog i na Hayat TV-u o zavrsenoj akciji... :-D , linkovi na forumu i tako to...
zlatiborka

#42 Re: Sjecate li se Ljubice koju "djeca" spalise?

Post by zlatiborka »

strongwoman wrote:
zlatiborka wrote:
Zlatiborka, naravno da im je isporuceno, sve do posljednjeg dinara za koje su kupljene krave, ovce, izgradjena velika stala, bunar, kupljen motokultivator i cak i komsijama ostalo :-D
Bio je prilog i na Hayat TV-u o zavrsenoj akciji... :-D , linkovi na forumu i tako to...
Nisam gledala na TV, zato ovdje pitam. Znam da je sve njima kupljeno i odneseno, pratila sam to, ali odjednom je nestalo informacija sta se dalje desavalo, ili ih ja nisam upratila jer je tema HARAM IM BILO nekako nestala!

Sory na of topicu, ali me stvarno zanima kako sada ta porodica zivi u Bratuncu, jer je ovdje na forumu to duze vremena bila udarna tema!

Da li se ikako moze saznati povratna informacija konkretno za ovu akciju? Ne u smislu provjeravanja novca, vec u smislu da li je taj novac dobro iskoristen. Ima li neko da kaze kako se ova akcija zavrsila i koji su rezultati?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inace, ja bih da odnesem kiseli kupus licno gospodji ako ga zeli i ako mi neko proslijedi na PP podatke za kontakt.
Post Reply