DOBIO SAM OVO PREKO EMAILA I BILO BI LIJEPO AKO SE NEKO SJECA ILI ZNA NESTO VISE OKO OVOG MUZICARA DA ISTO POSTAVI OVDJE TAKO DA I ONAJ KOJI JE OVO POSTAVIO MOZE DA PRATI.
Stalno mi se vrti u glavi slika i reportaza sa pocetka rata u BiH na kojoj je jedan poznati harmonikas iz Sarajeva koji je svirao u vreme Serbe i Jovice Petkovica.
Znam po sjecanju da je covjek imao crnu bradicu i crnu kosu, da je imao oko tridesetak godina i da je po stilu sviranja podsjecao na Jovicu Petkovica.
U reportazi je pisalo da dok on (svirac) sJedi u napustenom autobusu i svira na harmoniku, oko njega padaju granate.
Da li znate ime tog harmonikasa i da li je ostao ziv poslije rata?
Sjecate li se harmonikasa iz rata?
-
konyan
Jedini harmonikas koji mi pada na pamet, a da podsjeca na taj tvoj opis je Perica Simonovic. Svirao je poslije rata sa Tifom rokerom
, a onda je otisao u Njemacku, cini mi se. Uglavnom ga nema po gradu.
Ako nije Perica.. mozda neko drugi zna.
Ako nije Perica.. mozda neko drugi zna.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Meni je naumpao Henda.
"Sviraj mi sviraj brate, vrati me mome kraju
Vrati mi Sarajevo, i staru dobru raju.."
Ali sad, Henda nije harmonikas iako ima harmoniku u tom spotu, osim ako nisu seno i ja, lagnini.
Sta sve nema na youtube..
http://www.youtube.com/watch?v=ex6bHDbmn6c
"Sviraj mi sviraj brate, vrati me mome kraju
Vrati mi Sarajevo, i staru dobru raju.."
Ali sad, Henda nije harmonikas iako ima harmoniku u tom spotu, osim ako nisu seno i ja, lagnini.
Sta sve nema na youtube..
http://www.youtube.com/watch?v=ex6bHDbmn6c
-
Santos
Otidjite na otoku u jedan birtuz tamo svira jedan stari okorjeli harmonikas a i pjeva to je haos.Neznam kako onakav jedan harmonikas a i pjevac da nije tako poznat .Rastura a pratnja mu neki cigo sa gitarom pa kad osutaju fakat milina slusat.Mjesto nije neko ali moze se malo osjest tek onako za promjenu.