Predstavu će režirati Kokan Mladenović iz Beograda.
Na premijeru su pozvani svi akteri filma, pa i režiser Emir Kusturica.
“Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemO“...
Preko leđa i u ime stradalog Sarajeva, a u svoju, ličnu korist, ovaj Tuzlak, inače ugledni član SDA, uvlači se u guzicu apologetima četničkih vojvoda. I tako već godinama.
Jad i bijeda sitnog profitera.
I sramota Sarajeva koje to dopušta.
Banksy wrote:
Preko leđa i u ime stradalog Sarajeva, a u svoju, ličnu korist, ovaj Tuzlak, inače ugledni član SDA, uvlači se u guzicu apologetima četničkih vojvoda. I tako već godinama.
Znam, i mislio sam da bi ta greska mogla podici obrve nekolicini ‘citaca’.Banksy wrote:Filač je Vilko, ne Vinko, za početak....
na stranu predstava, ovo je vijest samo zato sto je pozvan i Kusta,j/e/b//em ga ustahigh_volume wrote:15. marta 2019. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, bit će izvedena premijera pozorišne predstave "Sjećaš li se Dolly Bell".
Predstavu će režirati Kokan Mladenović iz Beograda.
Na premijeru su pozvani svi akteri filma, pa i režiser Emir Kusturica.
“Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemO“...
Emir Hadžihafizbegović je jedna dvolična i nemoralna osoba. U ratu je imao monodramu u kojoj je pljuvao po svemu što dolazi iz Srbije, da bi nakon rata iz ličnog interesa i novca počeo da se uvlači svima tim koje je pljuvao. Čovjek koji javno kao član SDA kaže da ima ljudi u toj stranci s kojima ni kafu nebi popio, a bi bio s njima u stranci je ništa do jedna obična ulizica i lažov. U isto vrijeme smo ostali bez dva velika glumca. Ive Gregurovića i Marka Nikolića. Lično po meni Marko Nikolić je bi veći glumac i poznatiji u odnosu na Ivu, koji je također vrstan glumac. Emir je odmah dao u ime Kamernog teatra sjećanje i posljednji pozdrav Ivi, ali ne i za Marka Nikolića. Niti jednim slovom ga nije spomenuo iako zna da je Marko bio glumačka ikona. Očito Marko nije bio po njegovom ukusu i nije imao koristi od njega, pa tako ga se nije i sjetio. Ne ćudi me da je pozvao Kusturicu na premijeru predstave. Ipak je to Emir Hadžihafizbegović, član kriminalne organizacije SDA, koji gleda samo svoj interes, pa mu je jedan Kusturica, koji je pljunuo na svoj rodni grad i rekao dosta ružnog o svom rodnom gradu i njegovim stanovnicima, puno draži od istinskih veličina, koji su prije svega ostali ljudi. Njegovo prijateljstvo sa pevaljkom lepom Brenom ili kriminalnim gradonačelnikom Zagreba Bandićem ne treba komentarisati. Uzalud ti to što si veliki glumac kad si nula od čovjeka. Pokojni Milan Mladenović, pa Zoran Kostić Cane, Srđan Gojković Gile su pored toga što su legende rock muzike ex Jugoslavije, oni su prije svega istinski dobri ljudi u pravom smislu riječi. Beograđani koji su od prvog dana bili protiv rata i jasno i glasno osudili režim svoje države i davali su nam podršku na svakom koraku za razliku od rođenih sarajlija Kusturice, Neleta i sličnih koji su s prvim ispaljenim metkom pljunuli na svoj rodni grad i koji su draži jednom Emiru, nego Milan, Cane, Gile, Koja, Anton i drugi.kakavdanakneiskustvu wrote:Banksy wrote:
![]()
Vjerovatno zato jer nista takvo kvalitetno nemamo vec desetljecima.focko wrote:kod nas sve nesto birvaktile ... sve protiv bivseg sistema a kad treba lapit lovu nema nista novo nego daj doli bel daj colica daj dugme daj audiciju.
dječak sa šibicama wrote:Ionako ne volikm njegove filmove, letece curke i fazane i krezube cigane sa pistoljima u rukama.
_BataZiv_0809 wrote:dječak sa šibicama wrote:Ionako ne volikm njegove filmove, letece curke i fazane i krezube cigane sa pistoljima u rukama.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
_BataZiv_0809 wrote:dječak sa šibicama wrote:Ionako ne volikm njegove filmove, letece curke i fazane i krezube cigane sa pistoljima u rukama.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
malo offBayone wrote:Najbolji avdin scenario, koji je potrebno obraditi i na neki drugi nacin. Kusturicin film je osvojio zlatnog lava u Veneciji glasovima stranog zirija, koji nije ulazio u detalje govornog podrucja, zahvaljujuci prije svega dobroj prici
Glavna uloga Slavko Stimac je ocajan glumac, koji nije uspio skinuti sarajevski zargon tog vremena vec je sa svojim urodjenim akcentom iz nekog sela u Slavoniji odudarao od ostalih likova. Ni glumica u ulozi Dolly Bell se nije proslavila akcentom prostitutke iz Istocne Bosne ali je dobro dizala noge. Film su iznjeli naturscici u sporednim ulogama.
Mislim da bi osim predstave trebalo uraditi i rimejk filma, u kojem bi recimo Dino u golubarniku na autentican nacin pitao "sha je ba ovo bilo" a Dolly Bell
kroz nos odgovorila "pOsro mi se golub po glOovi".
¤ jelena ¤ wrote:Kakve veze ti dobri ljudi, Koja i Milan, imaju s Emirom H. i Emirom K.?
Otkud i po kojoj logici oni u ovoj priči?
Njih navodim kao primjer istinskih časnih ljudi, koji su uvijek bili na pravoj strani za razliku od ovih drugih koji nisu, a koji su Emiru draži od ovih prvih.kakavdanakneiskustvu wrote:¤ jelena ¤ wrote:Kakve veze ti dobri ljudi, Koja i Milan, imaju s Emirom H. i Emirom K.?
Otkud i po kojoj logici oni u ovoj priči?
voli @better pokazati svoju širokogrudnost pa spomenuti neke od tih osoba,iako ni ja ne vidim neku vezu sa temom