Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zvao se Edmund "Ted" Skinner, dosao je u BiH '92, bio je pripadnik Armije R BiH. Boravio je i obucavao je nase borce u Travniku. Bio je blizak sa Britanskim komadantom UNPROFOR-a u Srednjoj Bosni Bob Stewart. Bob je smatrao da je Ted placenik(mercenary) dok je Ted za sebe rekao da je pomagac(helper). Ted je u Travniku bio sa jos jednim Britancem pripadnikom Armije Derek Arnold.
5.02.1993 Ted i Derek su pronadjeni mrtvi u polju kod Turbeta. Bili su oteti iz svog stana u Travniku, ne zna se ko je njih ubio ali se sumnjam da su to ucinili Arapi-mudzahedini.
da. nisam htio navoditi tu stranicu jer je stvorena od strane strani dobrovoljaca pripadnika HV i HVO. jer znam da ce se odmah pojaviti forumas neki ko ce reci da je Ted bio spijun, ustasa itd.
Ugl. Bob Stewart je o Tedu pisao u svojim memorarima i pricao je o njima dvojici("placenici") u Hagu u slucaju Hadzihasanovic&Kubura.
Skinner i Arnold su zrtve egzekucije. Postoje samo dvije mogucnosti koje objasnjavaju njihovo ubojstvo: mudzahedini ili SAS (jedinice britanske tajne sluzbe). No ne znam zasto bi ga Britanci ubili izuzev ako je bio umijesan u neke poslove koji vjerojatno nikada nece biti rasvijetljeni (ako su postojali) kao ni njihova smrt.
Jazz_Junkie wrote:Skinner i Arnold su zrtve egzekucije. Postoje samo dvije mogucnosti koje objasnjavaju njihovo ubojstvo: mudzahedini ili SAS (jedinice britanske tajne sluzbe). No ne znam zasto bi ga Britanci ubili izuzev ako je bio umijesan u neke poslove koji vjerojatno nikada nece biti rasvijetljeni (ako su postojali) kao ni njihova smrt.
Slazem se.Cinjenica je da su davali informacije UNPROFOR-u i o VRS i o Armiji. Ali cinjenica je da su bili pripadnici Armije i da su obucavali nasu vojsku u Travniku, jer je Skinner imao iskustva u britanskoj vojsci. Citao sam u transkriptima sudjenju Hadzihasanovicu i Kuburi da je, nakon sto su ubijeni, General Dzemo Merdan popizdio jer je bio blizak sa Skinnerom.
Jazz_Junkie wrote:Skinner i Arnold su zrtve egzekucije. Postoje samo dvije mogucnosti koje objasnjavaju njihovo ubojstvo: mudzahedini ili SAS (jedinice britanske tajne sluzbe). No ne znam zasto bi ga Britanci ubili izuzev ako je bio umijesan u neke poslove koji vjerojatno nikada nece biti rasvijetljeni (ako su postojali) kao ni njihova smrt.
Postojale su i teorije kako su oni ustvari stvarno bili spijuni ( opet, ko od stranaca u to vrijeme nije bio ), te kako su oni bili igraci politike zapocinjanja sukoba izmedju ARBiH i HVO-a u Srednjoj Bosni. Ja licno nikad nisam nesto to posebno istrazivao na netu. Cak sta vise sam i zaboravio na njega. Vidjao sam Skinnera par puta na ulici u uniformi sa oznakama ARBiH.