Sjecanje na radio

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
gulanfer_

#1 Sjecanje na radio

Post by gulanfer_ »

Zelio bih otvoriti temu na kojem ce se ljudi sjecati radio emisija iz ratnog perioda, do neke 1996-97 ukljucujuci i emisiju Insomniu, jer je kasnije isla .U tom periodu je taj oblik medija dizivio kulturni i urbani boom koji je nazalost izostao u ovom vremenu...kad samo pomislim na emisije od Kristijana Ivelica (lobotomija) , Valtera, nekih ludih top lista, cak i ono suludo vodjenje tekmi sa prvenstva svjetskog u fudbalu 1998 godine na ISV. Pa se sjetiti arcibalda uzoritog :D ili nekih kvizova usred pucanja gdje je jedno od mnogih nagradnih pitanja bilo koliko je poluprecnik sunca na japanskoj zastavi :) a nagrada je bila izlazak sa nepoznatom zvijezdom :D
Ja se uzdam u mnogobrojne entuzijaste:D iz tog vremena koji su mozda snimali te emisije, slusali, i nekako bjezali od svega sto se desava okolo.
U ime tog kvaliteta, sto duhovnog, sto edukativnog;) volio bih da se jave ljudi koji su to slusali i koji su odrasli na tom mediju.

Pozdrav svima i budite VESELO :)
striker

Post by striker »

Da li je neko imao priliku slušati radio SAJGON u tom ratnom periodu?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

striker wrote:Da li je neko imao priliku slu¹ati radio SAJGON u tom ratnom periodu?

jesam :D
jos uvijek negdje imam jednu kasetu ....

temperatura ce biti vruca ako ne upadne ispod nule i ako antiklicona ne duhne sa neba i sa zapada. duvace ko sta bude imo.
:D
striker

Post by striker »

Puštali su ih dugo na ISV radiju.Bilo je odličnih provala :-D
Imao sam jednu kasetu sa onom epizodom "prenos sa svadbe Cece i Arkana"... uh žestoko su ujedali :D

Bilo bi dobro ako neko ima kakav linkić da postavi.
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Bilo bi fakat dobro da ako neko ima nekakav link, da se solidarise i u cilju obrazovanja ( neke emisije bih ja uveo u plan i program srednje skole :D )
podijeli sa rajom :)
Ako nista makar da se sjete ljudi nekih stvari :)
pozdrav
leedeejah

#6 Re: Sjecanje na radio

Post by leedeejah »

gulanfer_ wrote:Zelio bih otvoriti temu na kojem ce se ljudi sjecati radio emisija iz ratnog perioda, do neke 1996-97 ukljucujuci i emisiju Insomniu, jer je kasnije isla .U tom periodu je taj oblik medija dizivio kulturni i urbani boom koji je nazalost izostao u ovom vremenu...kad samo pomislim na emisije od Kristijana Ivelica (lobotomija) , Valtera, nekih ludih top lista, cak i ono suludo vodjenje tekmi sa prvenstva svjetskog u fudbalu 1998 godine na ISV. Pa se sjetiti arcibalda uzoritog :D ili nekih kvizova usred pucanja gdje je jedno od mnogih nagradnih pitanja bilo koliko je poluprecnik sunca na japanskoj zastavi :) a nagrada je bila izlazak sa nepoznatom zvijezdom :D
Ja se uzdam u mnogobrojne entuzijaste:D iz tog vremena koji su mozda snimali te emisije, slusali, i nekako bjezali od svega sto se desava okolo.
U ime tog kvaliteta, sto duhovnog, sto edukativnog;) volio bih da se jave ljudi koji su to slusali i koji su odrasli na tom mediju.

Pozdrav svima i budite VESELO :)

:( :( :( slusala, odrasla i... evo sad sam tuzna... e misa mu... :-?
leedeejah

Post by leedeejah »

:D "Ne trazite doktore, ni hodzine zapise, Vasa dijagnoza se zna, Vasa bolest je INSOMNIA" :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3c0c176e7a
ena78

Post by ena78 »

Upotpunio bi mi se osjecaj kad bih bilo sto cula od pomenutog. Osjetiti cisti adrenalin, kad ti neko prica o tome kako je to bilo u kobne momente cuti je...Vidjeti te zjenice tokom te price je ludilo...zaista daje osjecaj da su te radio emisije bile duhovna infuzija...No mozda sam subjektivna...mozda je ipak samo do zjenica bilo :-) zato dajte ako ko sta ima!
Suncan pozdrav!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Sjećam se..... :oops: :D
Lisac

Post by Lisac »

a sjecash li se ... :D kako smo nekad dobro mirirsali unatoch smradovima :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:53, edited 1 time in total.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

eh kad bi se ta insomnija mogla poslusati opet kako...a i uzoritog, mada mi je u to vrijeme iso na zivce :oops: :D
Lisac

Post by Lisac »

eh drugarice :D ne chachkaj mechku ... na odmoru :D teshko je i nadasve nepotrebno trazhiti gral medju kineskim sherpama :D

treba poznavati boje da bi se shvatila 'slika' :D

edit: jazz upadash mi u jagodice :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:52, edited 1 time in total.
Lisac

Post by Lisac »

InfraRedRidinghood wrote:Samo vas gledim... :oops: :oops: :oops: :D
u kinky little voayer :D :D

tema je sjecanje :D ne :D meni su nekako kad su radio emisije u pitanju crno-bijela :D da ne kazhem ahromatichna :D

zhena bozhe :D :D
Lisac

Post by Lisac »

a sjecash li se ... :D ... sanja :D :D

miminog kviza :D
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

:D Lijepo zaista, mi sa malo oviJeh postova smo zakinuti za te neke interne zajebancije , ali postoji tu raja koja se SJECA istih i ponavlja ih :D Neka i to je fino :)
Pa manijak, lisac i ostala ekipa iz stare garde ovog foruma ( viditi broj postova :D) koje izuzetno cijenim :) bi trebali nama koji se jos nismo asimilirali na ovaj vid komunikacije , avaj, ukazati na ta divna iskustva stecenih godinama...
Valjda je bitno poentirati :oops: :D
SJETITE SE :D :D
Post Reply