sjeca li se ko postbanke?

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
neya

#1 sjeca li se ko postbanke?

Post by neya »

e ovako, u srednjoj sam imala neku stipendiju koja mi je ostala na racunu u Postanskoj banci kad se ona zatvorila. :( dobila sam od njih samo da mi je dug priznat i nista vise...zna li ko je sta dalje sa tim i je li prekasno da sta uradim zbog toga? :? :?
iTo

#2 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by iTo »

Mislim da je Nova banka preuzela njihove dugove i potrazivanja
neya

#3 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by neya »

i ja sam negdje procitala za to ali kakva je sad procedura i jel mi jos vazi potrazivanja kad je proslo vise od 1 g.
Nisrin

#4 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by Nisrin »

neya wrote:e ovako, u srednjoj sam imala neku stipendiju koja mi je ostala na racunu u Postanskoj banci kad se ona zatvorila. :( dobila sam od njih samo da mi je dug priznat i nista vise...zna li ko je sta dalje sa tim i je li prekasno da sta uradim zbog toga? :? :?

I ja sam imala njihovu karticu i veze nemam gdje je...cak sam promijenila i prezime, valjda nece nekad problem praviti oko toga ;) Duze od tri godine nije bilo nikakvih uplata itd...mislikm da to zaqstari za 2-3 god max..
Stari kenjac

#5 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by Stari kenjac »

Nad Postbankom je otvoren stecaj, kolko ja znam?
zgiba

#6 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by zgiba »

Nad postbankom je otvoren stecaj 01.04. Rok za prijavu potrazivanje je 30.04.

Dakle svi koji imaju neko potrazivanje moraju do tog roka isto prijaviti u stecajnu masu (uz dokaze o postojanju potrazivanja)
neya

#7 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by neya »

zgiba wrote:Nad postbankom je otvoren stecaj 01.04. Rok za prijavu potrazivanje je 30.04.

Dakle svi koji imaju neko potrazivanje moraju do tog roka isto prijaviti u stecajnu masu (uz dokaze o postojanju potrazivanja)
Uradila sam ja to odmah po proglasenju likvidacionog postupka,dostavila papire i sve to..na adresu mi je stiglo samo da mi je to priznato i nista vise..nedavno sam procitala da je druga banka preuzela potrazivanje(Moja ili Nova-nisam sigurna) pa me zanima sta da radim ..moze li se sta vise uraditi-da nije prekasno
zgiba

#8 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by zgiba »

neya wrote:
zgiba wrote:Nad postbankom je otvoren stecaj 01.04. Rok za prijavu potrazivanje je 30.04.

Uradila sam ja to odmah po proglasenju likvidacionog postupka,dostavila papire i sve to..na adresu mi je stiglo samo da mi je to priznato i nista vise..nedavno sam procitala da je druga banka preuzela potrazivanje(Moja ili Nova-nisam sigurna) pa me zanima sta da radim ..moze li se sta vise uraditi-da nije prekasno
To je bilo u toku likvidacionog postupka, obzirom da on nije uspio sad je otvoren stecajni postupak. Morala bi opet prijaviti potrazivanje. Rok ti je do kraja aprila.
neya

#9 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by neya »

zgiba wrote:
neya wrote:

To je bilo u toku likvidacionog postupka, obzirom da on nije uspio sad je otvoren stecajni postupak. Morala bi opet prijaviti potrazivanje. Rok ti je do kraja aprila.

znaci propustila sma ga ? :shock: :? sorry ali fkt nista nezz o ovome
zgiba

#10 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by zgiba »

Dakle svi koji imaju neko potrazivanje moraju do tog roka isto prijaviti u stecajnu masu (uz dokaze o postojanju potrazivanja)[/quote]
Uradila sam ja to odmah po proglasenju likvidacionog postupka,dostavila papire i sve to..na adresu mi je stiglo samo da mi je to priznato i nista vise..nedavno sam procitala da je druga banka preuzela potrazivanje(Moja ili Nova-nisam sigurna) pa me zanima sta da radim ..moze li se sta vise uraditi-da nije prekasno[/quote]

To je bilo u toku likvidacionog postupka, obzirom da on nije uspio sad je otvoren stecajni postupak. Morala bi opet prijaviti potrazivanje. Rok ti je do kraja aprila.[/quote]

znaci propustila sma ga ? :shock: :? sorry ali fkt nista nezz o ovome[/quote]

Nisi propustila imas roka jos danas i sutra.
muminovic

#11 Re: sjeca li se ko postbanke?

Post by muminovic »

Sve informacije u Banci su bile redovno na stranici Agencije za bankarstvo FBiH - koje je nadlezna u ovom predmetu.

Imas puno info na: https://www.bih-pravo.org/
https://www.pravobih.com/
https://epravo.ba/
Post Reply