Sjeća li se ko pjesme ...
Moderator: _BataZiv_0809
-
legendo_moja
#1 Sjeća li se ko pjesme ...
Već par dana pokušavam naći jedan instrumental što je prije rata (možda '90-'91) često puštan na televiziji (nisam siguran kojoj ali 100% neka 'domaća') kao intermezzo. Problem je što se pjesme sjećam kroz maglu, tako da nemam pojma ni šta da tražim.
Ono čega se sjećam jeste da je instrumental bio poprilično tužan, a i spot koji je išao uz njega je bio nekako siv i depresivan. Scene nekog polja ili sela u jesen, i dijete (možda djevojčica) koja šeta tim poljem.
Kome god ovo spomenem niko nema pojma o čemu se radi, a meni su se ta pjesma i video tako duboko urezali u sjećanje, samo što nema šanse da to artikulišem na bilo koji način (tad sam imao 6-7 godina).
Možda se neko od starijih forumaša bolje sjeća?
Ono čega se sjećam jeste da je instrumental bio poprilično tužan, a i spot koji je išao uz njega je bio nekako siv i depresivan. Scene nekog polja ili sela u jesen, i dijete (možda djevojčica) koja šeta tim poljem.
Kome god ovo spomenem niko nema pojma o čemu se radi, a meni su se ta pjesma i video tako duboko urezali u sjećanje, samo što nema šanse da to artikulišem na bilo koji način (tad sam imao 6-7 godina).
Možda se neko od starijih forumaša bolje sjeća?
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
Meni uz intermezzo pada na pamet "Richard Clayderman - Adeline", ali to definitivno nije domaća!

- pustopoljina
-
legendo_moja
#4 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
Mislim da nije, iako se i u ovoj pjesmi koju tražim vjerovatno radi o nekom španskom/južnoameričkom melosu. Siguran sam da je flauta ili frula dominirala u pjesmi (nije kondorov let).pustopoljina wrote:http://www.youtube.com/watch?v=KLSJoO9M ... annel_page
ako me osjecaj ne vara...
hajde-javi se
Možda se moje sjećanje poigrava samnom, ipak je to bilo prije dvadesetak godina.
@chuchumbamayumbe
Ne mora biti domaća pjesma, malo sam nesretno konstruisao tu rečenicu gore, mislio sam na to da se vrtila na nekoj od domaćih televizija (sa/zg/bg).
- pustopoljina
#5 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
sjecas li se barem koji je instrument? gitara? klavir?orkestar? hor? saksofon?
- Ridjobrki
#6 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
Pustopoljina, zemljače/zemljakinjo, i ja sam mislio da je ova stvar ali nisam znao kako se zove.
Hvala ti od mene!
Hvala ti od mene!
- pustopoljina
#7 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
zemljakinja 
opet je ponoc-satovi su stali,na vrata mi pokucase mulder i scully...
laku noc...
opet je ponoc-satovi su stali,na vrata mi pokucase mulder i scully...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#8 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
je li to ono NAAA NA NAAAAAA NANANANAAAAAAAAAAAA
salim se, zamoli raju na forumu koji rade na TVSA i FTBiH da prerove arhivu da nadju intermezzo snimke....
salim se, zamoli raju na forumu koji rade na TVSA i FTBiH da prerove arhivu da nadju intermezzo snimke....
- Amazonka27
- pustopoljina
#11 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
jaooo chuchumba..... a ja se kao ridjobrki meni -moram tebi zahvaliti
ova melodija tako podsjeca na staru eru
- chuchumbamayumbe
#12 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
Nema na čemu!pustopoljina wrote:jaooo chuchumba..... a ja se kao ridjobrki meni -moram tebi zahvaliti![]()
Prejaka stvar, zar ne?!
-
legendo_moja
#13 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
Hvala svima što su pokušali pomoći.
Mislio sam da će se neko od raje sjetiti, pošto je spot odnosno video poprilično upečatljiv (barem je meni kao djetetu bio). Kompozicija nije bila klasična, nego više nešto a la Mike Oldfield ili Vangelis.
Still searching...
Mislio sam da će se neko od raje sjetiti, pošto je spot odnosno video poprilično upečatljiv (barem je meni kao djetetu bio). Kompozicija nije bila klasična, nego više nešto a la Mike Oldfield ili Vangelis.
Still searching...
- Neelix
#14 Re: Sjeća li se ko pjesme ...
ima 15 godina kako ovo pokusavam nacichuchumbamayumbe wrote: