Sječa bilboarda

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Wind

#1 Sječa bilboarda

Post by Wind »

Gledam ovih dana, počela čistka reklamnih bilboarda po gradu. Hajd, neka je, kontam, svakako ih je bilo previse, gdje god da pogledas neka reklama. Ma ni po trotoaru više nisi mogao hodat, tu je city lights ili tako nekako... Kad se samo sjetim onog kod Doma Armije...tacno ispred pješačkog...ccc...užas...

E pa, šta je tu čudno.

"Jučer su službenici JP Direkcije cesta FBiH na magistralnoj cesti M17, dionica petlja kod Energoinvesta na Ilidži do izlaza na brzu cestu Blažujski drum, uklonili 74 reklamna nelegalno postavljena panoa i natpisa, dok je dodatnih osam uklonio sam vlasnik.

Akcija je započeta u sklopu realizacije projekta "Uklanjanje nelegalnih priključaka i panoa na magistralnim cestama u FBiH“, koji je osmišljen radi stvaranja uvjeta za nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

Projekt se realizira u saradnji sa Federalnom upravom za inspekcijske poslove i nadležnim policijskim upravama, a planirano je da se uklanjanje obavlja u fazama, u zavisnosti od vremenskih uvjeta. Danas će akcija uklanjanja nelegalno postavljenih panoa biti nastavljena na dijelu magistralne ceste M17, od Mostarskog raskršća prema Bradini, a na magistralnim cestama na području Kantona Sarajevo, koje su u nadležnosti JP Direkcije cesta FBiH, ostalo je još oko 300 nelegalno postavljenih panoa.

Postavljanje reklamnih panoa i natpisa definirano je Pravilnikom o postavljanju znakova i informacija na cestama i naknadama za ceste i članom 19. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH."

Mene interesuje:

1. Da li je stvarno moguće da je ovoliko plakata postavljeno "BESPRAVNO" ?

2. Da li je moguće da niko od gradskih vlasti godinama nije "ZNAO" za tu sitnicu?

3. Da li će IKO od odgovornih vlasti odgovarati zbog toga što su pojedincima dozvolili da se godinama
BESPRAVNO bogate na ovaj način?

Baš je lijepo živjeti u ovoj zemlji... :bih: iznenađenjima nikad kraja...
Asana

#2 Re: Sječa bilboarda

Post by Asana »

Wind wrote: Mene interesuje:

1. Da li je stvarno moguće da je ovoliko plakata postavljeno "BESPRAVNO" ?

2. Da li je moguće da niko od gradskih vlasti godinama nije "ZNAO" za tu sitnicu?

3. Da li će IKO od odgovornih vlasti odgovarati zbog toga što su pojedincima dozvolili da se godinama
BESPRAVNO bogate na ovaj način?

Baš je lijepo živjeti u ovoj zemlji... :bih: iznenađenjima nikad kraja...
I mene to interesira. Samo, kod nas uvijek ostaje otvoreno - ko je taj koji treba da zvanicno potegne takvo pitanje? Cita li ovo iko od kantonalnih "poslanika" ( s imunitetom za parkiranje :D)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Sječa bilboarda

Post by PipiDugaDevetka »

Šta je pisalo na posječenim bilbordima?
Topla voda

#4 Re: Sječa bilboarda

Post by Topla voda »

ooo zabrinuce se gracic..ne znam kako ce olimpik u premijer ligu.
placal iko porez na ove plakate?
Fair Life

#5 Re: Sječa bilboarda

Post by Fair Life »

PipiDugaDevetka wrote:Šta je pisalo na posječenim bilbordima?
Image
mayab

#6 Re: Sječa bilboarda

Post by mayab »

Ovaj kod parlamenta je ostao
strong69

#7 Re: Sječa bilboarda

Post by strong69 »

Uklonili 74 nelegalna panoa a ostalo ih jos 300??? Znaci oko 400 nelegalno postavljenih panoa na KS? :bih: :bih: :bih:
Skyfox

#8 Re: Sječa bilboarda

Post by Skyfox »

pa sta su cekali da se nakote toliko... sto odmah nisu reagovali nakon 50. :roll:
Wind

#9 Re: Sječa bilboarda

Post by Wind »

Skyfox wrote:pa sta su cekali da se nakote toliko... sto odmah nisu reagovali nakon 50. :roll:
ma šta 50.....što nisu poslije 1., ili 5.

pa u tome je "poanta" priče....KOLIKO i KOME je to sve odgovaralo.... a kad se parkiras na trotaru...
odmah kazna sitže :x nema šale sa pravnom državom!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: Sječa bilboarda

Post by ladyblue18 »

Skyfox wrote:pa sta su cekali da se nakote toliko... sto odmah nisu reagovali nakon 50. :roll:
Cekali su billboard sa gornje slike.
Ako je samo bila potrebna sacica naroda da se pocnu uklanjati, e pa kud nismo ranije znali.
Dokaz da ipak i sacica moze nesto uraditi, a sto je za pohvalu je sto su to mahom mlada raja :bih:
Fair Life

#11 Re: Sječa bilboarda

Post by Fair Life »

Cekali su billboard koji je zasmetao Brankovicu...
kijameta

#12 Re: Sječa bilboarda

Post by kijameta »

Znaci da je 'sportski radnik' Gracic bio u talu sa Brankovicem oko ove pljacke kantona Sarajevo,medzutim kada je u svojoj mafijaskoj gluposti i oholosti ujeo ruku koja ga hrani i od zakona brani,to jest dirnuo Brankovica,sada 'sportski radnik' Grac pusi qrac.
Najsmjesnije od svega je sto su uklonili i bilboarde na kojima je bila kampanja MUP-a za sigurnost u saobracaju.MUP i Gracic zajedno u borbi protiv BiH i Kantona Sarajevo.Jos jedan dokaz koliko naj je nisko drzava,to jest da mi drzave uopste i nemamo.
Neelix

#13 Re: Sječa bilboarda

Post by Neelix »

vi niste normalni alaha mi :lol:

jebala vas propaganda vasa, pa kako smrvljen mozak moras imat da i pozitivne poteze napadas i kritikujes?

kampanja "Pazi kako vozis" je zavrsila i plakati i vozila se zbog toga uklanjaju, kakve to veze ima iscim drugim?

stvarno ste mozgovi :D
herbion

#14 Re: Sječa bilboarda

Post by herbion »

Gracic je prije pet godina podigao tuzbu protiv Kantona zbog bilborda koji stoje na crno.Njegov odstetni zahtjev iznosi preko 15 mil.KM.Rok za povlacenje tuzbe je 08.02.2009.g.Rezati ili dati Gracicu pare.Olimpik ulazi u PL. :-D :x :evil:
Skyfox

#15 Re: Sječa bilboarda

Post by Skyfox »

Fair Life wrote:
Cekali su billboard koji je zasmetao Brankovicu...
u tom zecu cuci grm :D (sto bi rekli satro)
kijameta

#16 Re: Sječa bilboarda

Post by kijameta »

Neelix wrote:vi niste normalni alaha mi :lol:

jebala vas propaganda vasa, pa kako smrvljen mozak moras imat da i pozitivne poteze napadas i kritikujes?

kampanja "Pazi kako vozis" je zavrsila i plakati i vozila se zbog toga uklanjaju, kakve to veze ima iscim drugim?

Kampanja MUP-a zavrsila hahaha. Nisu oni skinuli plakate nego su skinuli kompletan bilboard(izvadili kompletnu konstrukciju iz zemlje) a istovremeno su uklonili na isti nacin i sve ostale bilboarde po gradu,to izgleda svima sve zavrsilo.Prosetaj malo po gradu ili recimo oko mercatora,kao da je rat bio sve opustjelo.
Wind

#17 Re: Sječa bilboarda

Post by Wind »

herbion wrote:Gracic je prije pet godina podigao tuzbu protiv Kantona zbog bilborda koji stoje na crno.Njegov odstetni zahtjev iznosi preko 15 mil.KM.Rok za povlacenje tuzbe je 08.02.2009.g.Rezati ili dati Gracicu pare.Olimpik ulazi u PL. :-D :x :evil:
Jesi li siguran da nisu i njegove panoe skinuli?

Korupcija u vlasti? Ma neeeeee..... :run:
Neelix

#18 Re: Sječa bilboarda

Post by Neelix »

kampanja "pazi kako vozis" je sa danasnjim danom i zvanicno zavrsena. informisi se ziv bio prije nego gluposti valjas.

a to sto su skinuli plakate moze biti samo pozitivno :-)
van Basten

#19 Re: Sječa bilboarda

Post by van Basten »

možda je zaista slučajnost da je kampanja o sigurnosti saobraćaja završila upravo na dan kada je počela akcija uklanjanja nelegalno postavljenih bilboarda, a što se opet slučajno podudara sa reklamama za jeftine stanove :oops: ... iako ja u slučajnosti kod nas ne vjerujem previše, tj iako mi to sve zvuči kao pranje obraza pred narodom, velim, može ipak biti da jeste samo slučajnost, ali to ne mijenja slijedeću činjenicu -
MUP KS, institucija koja je zadužena za provođenje zakona dakle, svoju kampanju za sigurnost u saobraćaju sprovela je na NEZAKONITO postavljenim bilboardima :lol: :lol: :lol:
Fair Life

#20 Re: Sječa bilboarda

Post by Fair Life »

Neelix wrote:vi niste normalni alaha mi :lol:
DANI - Broj 607 - 30.01.2009.

Image
Dozer

#21 Re: Sječa bilboarda

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :bih:
Post Reply