sjaj za gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dingosp0
#1 sjaj za gume
poz,
Gdje se ima uzeti sjaj za gume, i kako s zove proizvod?
Ja sam nedavno uzo neki sprej iz Srbije, ali nije bas nesto....
Bude sjajna guma 20 minuta pa s osusi....
Ima li s uzeti po ovim trznim centrima, interex, merkator, itd?
Hvala
Gdje se ima uzeti sjaj za gume, i kako s zove proizvod?
Ja sam nedavno uzo neki sprej iz Srbije, ali nije bas nesto....
Bude sjajna guma 20 minuta pa s osusi....
Ima li s uzeti po ovim trznim centrima, interex, merkator, itd?
Hvala
- AmADin_gospo
#3 Re: sjaj za gume
rekoh GLICERIN a ne nitroglicerin... da te nebi metlicom kupili prilikom prvog naskakanja na rupu, a bogami i šaht

- dingosp0
#4 Re: sjaj za gume
ja i gdje s ima uzeti?
- holowey
#5 Re: sjaj za gume
apoteke
- holowey
#6 Re: sjaj za gume
posebno one galas apoteke... glicerin je osnovni sastojak svih krema pa kontam da bi kod njih nejvjerovatnije toga bilo...
-
Drule_sa
#7 Re: sjaj za gume
Ja sam kupio prije jedno 2 godine taj sjaj, tj crnilo za gume.Svi gumeni dijelovi u autu koji su crni se namazu, i drze sjaj.Meni je to znalo trajat sve dok se auto ono bas ne uprlja...E sad nez tacno kako se zove, al kad mi ne bude mrsko skoknem do garaze par m dalje pa provjerim...
-
TheGodfather001
#8 Re: sjaj za gume
prosle godine uzeo u Merkatoru u Lozionickoj ovaj produkt http://www.k2carcare.com/index.php?opti ... 72&lang=en, tada je kostao oko 5 KM, to je kao neko "mlijeko za gume". Jedno nanosenje ove tekucine meni traje po 2 sedmice. I kad operes vozilo ne moras opet nanositi. Ne ostaje voda, snijeg... I ne zahtijeva cesto ponavljanje da odrzi sjaj.
prije par dana odem opet u Merkator jer mi je na izmaku tecnost, i kupim, sada je cijena oko 7.50 KM, a u Tempu je 6.50 KM.
A do ovog K2 sam koristio Gumal produkt, mislim da je domaci, bilo ga je u Konzumu na Koreji, kostao je oko 4-5 KM.
prije par dana odem opet u Merkator jer mi je na izmaku tecnost, i kupim, sada je cijena oko 7.50 KM, a u Tempu je 6.50 KM.
A do ovog K2 sam koristio Gumal produkt, mislim da je domaci, bilo ga je u Konzumu na Koreji, kostao je oko 4-5 KM.
-
didgeridoo
#9 Re: sjaj za gume
ja koristim upravo taj domaci (gumal produkt), negdje ga u dz. bijedica kod zice prave i za sada sam vise nego zadovoljan...crnilo ostaje i nakon drugih pranja, a ona fina prasina se ne lijepi i ne prlja gumu...
- AmADin_gospo
#10 Re: sjaj za gume
svaka jače opremljena radnja koja prodaje auto gume ili auto kozmetiku.dingosp0 wrote:ja i gdje s ima uzeti?
u gradu kod centralnog zatvora imaš AVANTI koji je zastupnik Abra. a i po interexu i merkatoru imaš
- newklear
#11 Re: sjaj za gume
Don't forgetDrule_sa wrote:Ja sam kupio prije jedno 2 godine taj sjaj, tj crnilo za gume.Svi gumeni dijelovi u autu koji su crni se namazu, i drze sjaj.Meni je to znalo trajat sve dok se auto ono bas ne uprlja...E sad nez tacno kako se zove, al kad mi ne bude mrsko skoknem do garaze par m dalje pa provjerim...
- hopi
#12 Re: sjaj za gume
a može se namazati i crnom kremom za cipele, samo ne znam koliko drži
- terra_incognita
#13 Re: sjaj za gume
da, onom starinskom, ne ovim modernim tecnim sa spuzvicomhopi wrote:a može se namazati i crnom kremom za cipele, samo ne znam koliko drži
treba samo dobro utrljati, vunenom carapom ili necim slicim
isto koristim za karambolku
-
spider124
#14 Re: sjaj za gume
razmuti secera sa vodom i namazi, efekat prva liga 
-
zonbirile
#16 Re: sjaj za gume
na Zetri imaš automat za to.
-
Drule_sa
#17 Re: sjaj za gume
Ev naso sam, po sata ga trazim po garazi lol
Uzeo sam ovo, ima sigurno i 2 god, tako da se ne sjecam gdje sam kupio i koja je cijena, al znm da sam bio zadovoljan....Plastike na autu i gume su bile crne i nakon sto sam se vratio sa mora, a auto sam prao par dana prije polaska, znaci jedno 15 dana da je drzalo....

Uzeo sam ovo, ima sigurno i 2 god, tako da se ne sjecam gdje sam kupio i koja je cijena, al znm da sam bio zadovoljan....Plastike na autu i gume su bile crne i nakon sto sam se vratio sa mora, a auto sam prao par dana prije polaska, znaci jedno 15 dana da je drzalo....

- dingosp0
#18 Re: sjaj za gume
u kojem merkatoru si uzo...jer sam primjetio da vecina merkatora nema nikakve auto opreme ili bilo sta vezano za auto.... ima li onaj na malti?TheGodfather001 wrote:prosle godine uzeo u Merkatoru u Lozionickoj ovaj produkt http://www.k2carcare.com/index.php?opti ... 72&lang=en, tada je kostao oko 5 KM, to je kao neko "mlijeko za gume". Jedno nanosenje ove tekucine meni traje po 2 sedmice. I kad operes vozilo ne moras opet nanositi. Ne ostaje voda, snijeg... I ne zahtijeva cesto ponavljanje da odrzi sjaj.
- johntra
#19 Re: sjaj za gume
bila je jednom ova tema, i znam da su tamo hvalili onaj domaći proizvod za gume, a proizvodi ga ona firma EZ iz Busovače...
-
TheGodfather001
#20 Re: sjaj za gume
Upravo taj, na "Socijalnom". Moras potraziti na policama, ali ako nema tu, vidio sam da ih ima dosta u Tempo-u u Lukavici.dingosp0 wrote:u kojem merkatoru si uzo...jer sam primjetio da vecina merkatora nema nikakve auto opreme ili bilo sta vezano za auto.... ima li onaj na malti?TheGodfather001 wrote:prosle godine uzeo u Merkatoru u Lozionickoj ovaj produkt http://www.k2carcare.com/index.php?opti ... 72&lang=en, tada je kostao oko 5 KM, to je kao neko "mlijeko za gume". Jedno nanosenje ove tekucine meni traje po 2 sedmice. I kad operes vozilo ne moras opet nanositi. Ne ostaje voda, snijeg... I ne zahtijeva cesto ponavljanje da odrzi sjaj.
- dingosp0
#21 Re: sjaj za gume
hvala, oticu kasnije da vidim...TheGodfather001 wrote:Upravo taj, na "Socijalnom". Moras potraziti na policama, ali ako nema tu, vidio sam da ih ima dosta u Tempo-u u Lukavici.dingosp0 wrote:u kojem merkatoru si uzo...jer sam primjetio da vecina merkatora nema nikakve auto opreme ili bilo sta vezano za auto.... ima li onaj na malti?TheGodfather001 wrote:prosle godine uzeo u Merkatoru u Lozionickoj ovaj produkt http://www.k2carcare.com/index.php?opti ... 72&lang=en, tada je kostao oko 5 KM, to je kao neko "mlijeko za gume". Jedno nanosenje ove tekucine meni traje po 2 sedmice. I kad operes vozilo ne moras opet nanositi. Ne ostaje voda, snijeg... I ne zahtijeva cesto ponavljanje da odrzi sjaj.
gume mi se skroz izbjelile... valjda zbog soli one sto bacaju..
-
zonbirile
#22 Re: sjaj za gume
najjednostavnije odeš na ZETRU i za 1KM imaš automat i našpricaš gume