Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Proslog petka je u okviru priloga TV STUDIO, koji se bosancima i hercegovcima distribuira kroz "eminentne" dnevne listove, s ciljem upoznavanja sa "zanimljivim i raznolikim" TV programom, objavljen intervju sa Adrijanom Kurtišaj...Novinarska pitanja su u najmanju ruku zanimljiva...Da nije žalosno, bilo bi smiješno...
zbog toga sto ovakve "dobrote" zasjene mnogo toga, i jesmo u situaciji da nam se serviraju novine, prilozi, magazini pod "respektabilna" izdanja.....zalosno!
ovo malo pitanje koje sam uspio razaznati su kretenska.
ali odavno nisam vidio jace "pitanje" od onog koje je novinarka avaza uputila emini ganic:
"Ponosno, odmjereno, bez imalo dilema, iznosite svoje mišljenje o svemu što se dešava Vašem ocu u televizijskim javljanjima širom svijeta. Glas Vam niti jednom nije zadrhtao..."
svakako ima jos pitanja koja zaslužuju pažnju...ali ovoliko njih na jednom mjestu, ne vidjam često, a čitam mnogo i svašta vjeruj mi...pazi samo...ZNAČI, A DADE SE VIDJETI I NA OBNu, RADIŠ I DAN I NOĆ ili RADIŠ POVAZDAN I JOŠ STUDIRAŠ ŽURNALISTIKU.SPAVAŠ LI POKATKAD, A DA NE PITAM IZAĐE LI SE U ŽIVOT....I SESTRA TI ZANA POČINJE S VREMENSKOM.....
mislim wtf???
callmethebreeeze wrote:divno je zadnje pitanje
koje su ovo novine? ko ovo radi?
Bas htjedoh pitati isto. Ko izdaje taj TV Studio? Pokusavam naci na netu da vidim moze li se vise saznati o strucnjaku sa inicijalima r.k ali nema nista.
TV Studio - redovni prilog petkom u "Oslobodjenju" i "SANU"...Nekad je ovaj prilog izdavao čini mi se SEZAM, ali su ga preuzeli Selimovići u isto vrijeme kada i ova dva izdanja....
pardon svima, ovo izdanje se nekad zvalo TV studio, sada ponosno nosi naziv TV Antena...no ne obratih pažnju na naslov, koliko na tekst..ostatak priče je isti...
i ovo su hitovi, ali su meni ovi intervjui neprevazidjeni....Express k'o Express...Kašike k'o kašike...ali intervju?.....ma ne znam..ponekad, a to je u posljednje vrijeme sve češće i češće, bas se lijepo crvenim zbog toga sto sam dijelom svega ovoga, na ovaj ili onaj način....mislim kompletnog miljea....
I to što kažeš...pa jesu li ikad čitali Feral i zapazili da jezik u većini tekstova nije književni, ono pravilan sto posto, nego pun pučkih izraza, žargona i sl? Bilo je i čakavskog, i kajkavskog...ne zato što su autori bili nepismeni i nisu znali književni jezik... dapače...