šizofreničari za školskim katederama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#1 šizofreničari za školskim katederama

Post by bach »

Jesmo li svjesni česo ko nam predaje djeci ? Ko je nama predavao? Da li su te osobe psihički spremne i psihički stabilne za pred sebe ima tuđu djecu?

Sjećam se u svojoj srednjoj školi ( doduše bilo je to odmah nakon rata) bilo je normalno da profesor izvede zgodniju učenicu pred tablu "da je malo vidi" ili da joj kže da malo ispruži noge. Sjećam se da se pričalo da je profesor njemačkom u susjednom odjeljenju učenicu rukom opalio po stražnjici.

Helem, na FB sam pronašao grupu koju su osnovali učenici te iznose nebuloze jednog svog profesora. Čovjek je zbog nebuloznih poteza i istjeran iz moje škole, te se skrasio u drugoj, ali njegove metoda rada ostale su iste.

Evo šta su učenici zabilježili

Bilo mi je zadovoljstvo upisivati ocjene...mislim ove jedinice
* Kažem vam danas sam u ovom gradu,a sutra u novom sadu
* Ja se smijem a sve mi ide u radni staz
* Znate kako se selo zove: " zlokuća"
* Nemoj da ja postanem neozbiljan pa da ti dodjes u kolovozu
* Nemoj testirati moje nerve
* Dijete se vec rodiloa u penziju otislo
* Izadji na staige
* Navijamo za cetvrtu recenicu " forca 4 recenica"
* Nismo zadovoljni dosadasnjim repertoarom
* Necuveno je u svojoj domovini biti stranac
* Hvala zeupsu kad si kontao, skuzio...
* Da ne testiram svoje nerve a ponekad i zivce
* Geografija to nije samo udzbenik geografije, to je sam zivot
* Ne razumijem bas najbolje
* Sta se vas dvojica grlite, pa dobro mislim moramo u evropu, gay je u modi
* Nesto je aktuelno, j a slabo vidim ili saburast...
* Rekao sam nemojte prekidati program
* Da osvijetlimo polzaj malo
* Izrazit ces se u poetskom smislu
* Ja od kako radim u ovoj skoli svaki dna sam sve mladji
* Vi ste prave kursadzije
* Ja znam da sam uvijek upravu
* Ma vidite mi smo poput amerike, imamo hollywood, dalas....
* Je li ti to crtas ili svrljas
* On se zamislio, on je sad sa fifi i cvjetnim drustvom
* Sta to crtas, jel jagodicu bobicu
*

pa djeca navode jos

*Jel iko od vas bio u Hrvatskoj?....a vidim jeste,vidite ja sam 11 godina studirao u zagrebu..hmhmhmhmhm.
Da li je iko od vas bio u Njemackoj?.....a vidim jeste,znate ja sam boravio u Njemackoj 4 godine..hmhmhmmhhmhm
A jeste li mozda bili u Turskoj?...Niko?..E vidite ja sam u turskoj bio 6 godina..hmhmhmhmhm.
A da li je iko od vas bio u Kini?Niko?..E vidite ja sam u Kini bio 3 godine.hmhmhmhmhmh.
A jesam li vas pitao da li je iko od vas bio u Tadjikistanu?Niko?Cudo...E pa vidite ja sam imao priliku da boravim tamo 10 godina.mhmhmhmhm
Pa profesore kolko vi godina imate???51 hmhmhmm

* ostarit cu necu znati....
* ti to neke viceve pricas...
* imamo sliku, nemamo ton..

sjecas se kad je meni rekao : jadna kuca u koju se ti udas..:P heheh

Ovo možda i izgleda smiješno, ali nije jer su izjave duboko nespojive, šizofrene.

Znam da je u jednu sarajevsku OŠ išao tamnoputi dječak. Učiteljica ga je stalno provicirala zbog boje kože i čudnog imena, sve dok dijete nije zaplakalo pred čitavim razredom i zamolilo učiteljicu da ga ne provicira više jer on nije ROM nego je njegov otac Afrikanac koji decenijama živi u BiH!!!!!!!!!!!!!!!!

Ista učiteljica je svojim učenicima rekla da su oni propao slučaj, te da će biti sretni ako postanu konobari i čistačice.

Eto ko uči djecu
Luke Perry

#2 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by Luke Perry »

bio sam zrtva skolskog nasilja za vrijeme bivse drzave. Ne znam kako je danas. Suosjecam.
JohnnyS

#3 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by JohnnyS »

Profesori su i puno gore stvari znali govorit pa nikom ništa. Da nema interneta, za tog se ne bi nikad znalo kao ni za stotine istih (ako ne i gorih) prije njega... Jesam li ja trebao tužakat svoju ex-razrednicu koja nam je davno rekla kad su bili neki radovi kraj škole, da nas zvuk miješalice motivira da učimo... :D
JThomas

#4 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by JThomas »

nagledao sam se i naslušao i goreg :)

ništa gore to nije nego društvo u globalu :)
sffovac

#5 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by sffovac »

sjecam se dogadjaja poslije rata

znaci cas muzickog, nastavnik lud, ali povucen, vazda bio takav, alkos, mi smo bili sedmi razred i navikli na njega bas takvog
i u po frke, puce njemu nesto film, ustaje i prolazi razredom, ko pokusava da nas smiri, a mi ko djeca se samo smijemo
i on onda rece nesto u onom folu "ja vama i prest da pokazem vi bi se smijali" a mi svi u glas hahaha
njega nesto prevrnu i posto mu je mali dzanan bio prvi pri ruci, okrenu se i takvu mu samarcinu slozi da dijete pade u nesvijest, sva sreca pa ga je pod docekao

mi ko djeca zanijemili, pa onda opet samo nastavljamo sa smijehom sad jos jace, njega huja uhvati jos vise i ode preko vrata, a mali dzanan i dalje lezi na podu
roditelji trazili da se izbaci iz skole profa, al dzaba, bio neki rodjak diretkorov

mali dzanan je te zime otisao u ameriku, a nastavnik je i dalje predaje, ako nije rikno do sad
JohnnyS

#6 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by JohnnyS »

Btw, navedeni profa ima i par dobrih fora :D

Čuj mi smo ko Amerika :D

I ne znam šta je šokantno u tome što učenicima kad (pretpostavljam) idu odgovarat kažu "Iziđi na stage" (šokantnije je što ih profesor engleskog nije naučio da napišu "stage" umjesto "staige")
bach

#7 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by bach »

JohnnyS wrote:Btw, navedeni profa ima i par dobrih fora :D

Čuj mi smo ko Amerika :D

I ne znam šta je šokantno u tome što učenicima kad (pretpostavljam) idu odgovarat kažu "Iziđi na stage" (šokantnije je što ih profesor engleskog nije naučio da napišu "stage" umjesto "staige")
to je samo primjer

ista osoba je mrtva hladna rekla da žene niža bića od muškaraca
medaaa

#8 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by medaaa »

@bach.. jesil to isao u Opcu gimnaziju u Zenici... mozda generacija 97/01 :D :D :D
JohnnyS

#9 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by JohnnyS »

bach wrote: to je samo primjer

ista osoba je mrtva hladna rekla da žene niža bića od muškaraca

Da, da, on je garant jedini šovinist među profesorima. Da mu učenici malo više uče, a malo manje se zajebavaju po fejsbuku onda im ne bi trebao prijetit da će kod njega u kolovozu

P.S. U skladu s borbom za ravnopravnost muškaraca i traženjem Dana muškaraca na drugoj temi, moram zabrinuto primjetiti da kad bi neka profesorica rekla da su muškarci niža bića od žena, ne bi nitko ništa rekao. E nek im je to profa rekao, padaj silo i nepravdo :P :D
bach

#10 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by bach »

medaaa wrote:@bach.. jesil to isao u Opcu gimnaziju u Zenici... mozda generacija 97/01 :D :D :D
nisam ovdje se radio jednoj sarajevskoj školi, navodno elitnoj

a ta sam generacija
hakazvaka

#11 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by hakazvaka »

ma daj.. cuj shizofrenicar jer se nasali cojek par puta.. a i mi oko svega frku dizemo.. ja sam prosao kroz teror nastavnika u jednoj skoli, i to dosta nastavnika, slomio nos uciteljicinom sinu, i onda me ovi nakacili na zub... zamjenio skolu i odma druga prica...
nego sto se tice ludih nastavnika, ma nije ni cudo kakvi su im ucenici, cesto puta se desi da se nastavnik rasplace u skoli.. nije ni njima lahko.
Luke Perry

#12 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by Luke Perry »

meni je bilo teze nego tim vrlim pedagozima :oops: *ebo im pas mater
opet ja

#13 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by opet ja »

nije ovo nista! ja sam u OSNOVNOJ imala ucitelja likovnog poznatijeg kao milos, a teme su mu bile "saobracajna nesreca", "ne ostavi ranjenika"... :-)
alica.k

#14 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by alica.k »

mi smo u osnovnoj imali razrednika koji nam je govorio "medjedi vratite se u pionirsku odakle ste i dosli". to mu je bio najdrazi nadimak svi smo bili medjedi!
BajrinNajmladji

#15 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by BajrinNajmladji »

bach wrote:Jesmo li svjesni česo ko nam predaje djeci ? Ko je nama predavao? Da li su te osobe psihički spremne i psihički stabilne za pred sebe ima tuđu djecu?

Sjećam se u svojoj srednjoj školi ( doduše bilo je to odmah nakon rata) bilo je normalno da profesor izvede zgodniju učenicu pred tablu "da je malo vidi" ili da joj kže da malo ispruži noge. Sjećam se da se pričalo da je profesor njemačkom u susjednom odjeljenju učenicu rukom opalio po stražnjici.

Helem, na FB sam pronašao grupu koju su osnovali učenici te iznose nebuloze jednog svog profesora. Čovjek je zbog nebuloznih poteza i istjeran iz moje škole, te se skrasio u drugoj, ali njegove metoda rada ostale su iste.

Evo šta su učenici zabilježili

Bilo mi je zadovoljstvo upisivati ocjene...mislim ove jedinice
* Kažem vam danas sam u ovom gradu,a sutra u novom sadu
* Ja se smijem a sve mi ide u radni staz
* Znate kako se selo zove: " zlokuća"
* Nemoj da ja postanem neozbiljan pa da ti dodjes u kolovozu
* Nemoj testirati moje nerve
* Dijete se vec rodiloa u penziju otislo
* Izadji na staige
* Navijamo za cetvrtu recenicu " forca 4 recenica"
* Nismo zadovoljni dosadasnjim repertoarom
* Necuveno je u svojoj domovini biti stranac
* Hvala zeupsu kad si kontao, skuzio...
* Da ne testiram svoje nerve a ponekad i zivce
* Geografija to nije samo udzbenik geografije, to je sam zivot
* Ne razumijem bas najbolje
* Sta se vas dvojica grlite, pa dobro mislim moramo u evropu, gay je u modi
* Nesto je aktuelno, j a slabo vidim ili saburast...
* Rekao sam nemojte prekidati program
* Da osvijetlimo polzaj malo
* Izrazit ces se u poetskom smislu
* Ja od kako radim u ovoj skoli svaki dna sam sve mladji
* Vi ste prave kursadzije
* Ja znam da sam uvijek upravu
* Ma vidite mi smo poput amerike, imamo hollywood, dalas....
* Je li ti to crtas ili svrljas
* On se zamislio, on je sad sa fifi i cvjetnim drustvom
* Sta to crtas, jel jagodicu bobicu
*

pa djeca navode jos

*Jel iko od vas bio u Hrvatskoj?....a vidim jeste,vidite ja sam 11 godina studirao u zagrebu..hmhmhmhmhm.
Da li je iko od vas bio u Njemackoj?.....a vidim jeste,znate ja sam boravio u Njemackoj 4 godine..hmhmhmmhhmhm
A jeste li mozda bili u Turskoj?...Niko?..E vidite ja sam u turskoj bio 6 godina..hmhmhmhmhm.
A da li je iko od vas bio u Kini?Niko?..E vidite ja sam u Kini bio 3 godine.hmhmhmhmhmh.
A jesam li vas pitao da li je iko od vas bio u Tadjikistanu?Niko?Cudo...E pa vidite ja sam imao priliku da boravim tamo 10 godina.mhmhmhmhm
Pa profesore kolko vi godina imate???51 hmhmhmm

* ostarit cu necu znati....
* ti to neke viceve pricas...
* imamo sliku, nemamo ton..

sjecas se kad je meni rekao : jadna kuca u koju se ti udas..:P heheh

Ovo možda i izgleda smiješno, ali nije jer su izjave duboko nespojive, šizofrene.

Znam da je u jednu sarajevsku OŠ išao tamnoputi dječak. Učiteljica ga je stalno provicirala zbog boje kože i čudnog imena, sve dok dijete nije zaplakalo pred čitavim razredom i zamolilo učiteljicu da ga ne provicira više jer on nije ROM nego je njegov otac Afrikanac koji decenijama živi u BiH!!!!!!!!!!!!!!!!

Ista učiteljica je svojim učenicima rekla da su oni propao slučaj, te da će biti sretni ako postanu konobari i čistačice.

Eto ko uči djecu
Nigdje ni jedne paranoidne rečenice.
Mislim, ovaj nastavnik nije SCH bolesnik.
Čak je i duhovit, pa umjesto da kaže vidimo se na popravnom ispitu, on kaže vidimo se u kolovozu (kada karpuze sazriju - ovako je pokojni Pero Cigić govorio).

Samnom je ležao prof. dr. sociologije, pa se na predavanjima, pred studentima skidao do gola. Premjestili ga u biblioteku. Pukovnik. Tako su mu studenti dali nadimak. Bipolarac. Danas bi mu nadimak bio Bipolarni medjed.

Moraće i naše društvo da se ratosilja stigme i prihvati parolu: PSIHIJATRIJA U ZAJEDNICI.
Dva posto, otprilike, je SCH bolesnika bez obzira na socijalnu grupu kojoj pripadaju. Znači, od opšte populacije u Sarajevu ima oko 10 000 SCH bolesnika. Nema takve bolnice u Sarajevu da ih se smjesti nego, treba ih uključiti i dati im njihove proteze, neuroleptike da redovno piju i redovno idu na kontrolu.

Šta bi smo mi danas da nije bilo ljudi kao što su Johan Sebastijan Bach, predsjednik USA Džeferson, Wolfgang Amadeus(Bogoljub) Mozzart, pjevačica Nina Simone, Albert Ajnštajn (Sin Mileve i Alberta i danas živi u jednom azilu za psihičke bolesnike u CH što dokazuje da je i Albert bio SCH bolesnik. Za Milevu se zna da je bila ok. žena).
Alternativni rock sastav SCH ima lidera koji se liječio-neću da mu spominjem ime.
John Cash, dobio nobela za neke svoje matematičke radove 1994.g., a koji se primjenjuju u ekonomiji. Snimljen film Bright mind.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by Truba »

mene je teta u obdaništu kolibrij 1986 kad sam imao 5 god
zbacila s kreveta povlačeći me za noge i bacila na pod i natovarila me malim krevetićem da ga odvučem i sam spavam u drugoj sobi samo zato što nisam mogao zaspati

to je bio komunizam u primjeni... nažalost nikad nisam rekao roditeljima...

u srednjoj su me klepale profe po glavi.... nisam to shvatao kao uvredu :roll:
burekodsira

#17 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by burekodsira »

ah komi, sad te razumijem :D
encian

#18 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by encian »

jasmina osmankovic, ekonomski razvoj, ekonomski falukltet, sarajevo.

ona je ovako znala reci da studenti lazu kad kazu da im je dala 1400 stranica obavezne literature da nauce. a nakon toga za ispit dati tabelu, u koju za 5 drzava juzne amerike moramo popuniti povrsinu, stanovnistvo, gdp, HDI (ne sjecam se dalje). meni je pred kolegom rekla da nikad necu poloziti ispit ako ga ponistim jer po propisima kad zelim ponistiti moram napisati prigovor. dovela je goscu koja nam je pricala o "umjetnosti zivljenja" dok mi dobro nismo znali ni o cemu je predmet. dolazila je sa haljinama obucenim naopako, a vise puta je sjela na sto pred amfiteatrom, onako jednim guzom na sto, druga noga na podu da joj se halteri ukazu. na jednom ponudjene grickalice, odgovorila je "to je prejako za mene" i cesto je napominjala kako "njen partner nju cuva". jednom je ponistila cijeli ispit 200 ljudi jer je umislila da im je njena asistentica, dok je ona izasla na par minuta, dopustila da koriste knjige. roditelji nekih nasih kolega koji su davno studirali ekonomiju sjecali su se da je u njihovo doba otisla na lijecenje sizofrenije. ovo nije provjereno, ali one prije je ziva istina.

izvinjavam se gospodji osmankovic. ljudi poput vas nisu za fakultetske pozicije i rad sa studentima.
Luke Perry

#19 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by Luke Perry »

komi wrote:mene je teta u obdaništu kolibrij 1986 kad sam imao 5 god
zbacila s kreveta povlačeći me za noge i bacila na pod i natovarila me malim krevetićem da ga odvučem i sam spavam u drugoj sobi samo zato što nisam mogao zaspati

To je ta kultura nasilja. Tesko se boriti protiv toga kada su joj ljudi jos od malena izlozeni.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by mIRCerka »

komi wrote:mene je teta u obdaništu kolibrij 1986 kad sam imao 5 god

kako li je moguce da se to i dan danas desava u vrticima, s tim da nije krevtic u pitanju vec smrdljiva meljiva spuzva?
zonbirile

#21 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by zonbirile »

u V-oj gimnaziji na Alipašinu,profesor religija,vazio o pedofilu iz GB,tako da su ga djeca ismijala,par njih priveo na razgovor pedagogu,ne treba ni reći da je branio imama.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by mIRCerka »

zonbirile wrote:u V-oj gimnaziji na Alipašinu,profesor religija,vazio o pedofilu iz GB,tako da su ga djeca ismijala,par njih priveo na razgovor pedagogu,ne treba ni reći da je branio imama.
a jebi ga...sta ocekujes?
fixer

#23 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by fixer »

ma za njega nista cudno :)
edit - u V gim. ima jedan prof. hemije, poznat po tome sto mu ponekad pobjegne rijec na J, ali je i dalje najveca legenda! znao se nekad i izivljavat, recimo, ako nisi lijepo obucen( metalci i sl.) poslao bi te da se uljudis , pa bi tek onda imao pravo da odgovaras. ipak, koliko god mi bili degeneracija, naucio nas je lijepim stvarima! znao je ponekad ubost onu bit! bio je covjek, a i sad je!
sheilak

#24 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by sheilak »

Ima svakakvih uzasa po skolama. Takve male izfrustrirane duse maltretirale su i unistavale generacije djece, ucenika, studenata ( pocevsi od vrtica ). I jos to cine . Mogla bih stotine primjera navesti ( skoro da i nije hiperbola! ), koji pokazuju kakvi primitivci i primitivke predaju, pogotovo po srednjim skolama, cak i u stranim zemljama, iako je to tamo malo manje izrazeno. Skriveni i izgubljeni u svojoj anonimnosti , misle da im sve moze nekaznjeno i neprimijeceno proci. Ne shvatam zbog cega prave djeci pakao od zivota sa apsolutno nepotrebnim sirenjem straha i trepeta, vrijedjanjem i ponizavanjem . Period skolovanja je vrlo osjetljivo razdoblje u kojem bi djeca trebala imati sigurno okruzenje, bez negativnih emocija, uz podrsku odraslih. Koja im je zapravo cesto uskracena, bas u skolama, gdje provode veliki dio tog dijela zivota. Iako shvatam da je posao poducavanja nekad tezak, nekad pun frustracija i da postoje ucenici " iz dzehenema " koji zagorcavaju zivot i sebi i drugima, ipak mislim da je ponasanje velikog broja tzv pedagoga, u najmanju ruku, sadisticko.

Naravno, moram spomenuti i one divne ljude, koji su me, na srecu, poducavali u toku mog skolovanja i zbog kojih mislim na taj period zivota sa radoscu i sjetom. Oni su bili u vecini , ali ipak nisu mogli izbrisati ruzna sjecanja na neke skolske uzase.

I ne volim tzv elitne skole - tamo se, u vecini slucajeva, skrivaju snobovi i malogradjani. Barem sam ja to dozivjela.
Last edited by sheilak on 10/03/2009 16:49, edited 1 time in total.
bach

#25 Re: šizofreničari za školskim katederama

Post by bach »

fixer wrote:ma za njega nista cudno :)
edit - u V gim. ima jedan prof. hemije, poznat po tome sto mu ponekad pobjegne rijec na J, ali je i dalje najveca legenda! znao se nekad i izivljavat, recimo, ako nisi lijepo obucen( metalci :lol: :lol: i sl.) poslao bi te da se uljudis , pa bi tek onda imao pravo da odgovaras. ipak, koliko god mi bili degeneracija, naucio nas je lijepim stvarima! znao je ponekad ubost onu bit! bio je covjek, a i sad je!
Re: šizofreničari za školskim katederama
by zonbirile on 10/03/2009 13:31
u V-oj gimnaziji
na Alipašinu,profesor religija,vazio o pedofilu iz GB,tako da su ga djeca ismijala,par njih priveo na razgovor pedagogu,ne treba ni reći da je branio imama
Interesantno je da i junak uvodnog posta takođe predavao u petoj gimnaziji u Sarajevu. Ima nešto čudno u toj školi, čim privlači svakakve freakove sa profesorskim zvanjima.
Post Reply