Sjećam se u svojoj srednjoj školi ( doduše bilo je to odmah nakon rata) bilo je normalno da profesor izvede zgodniju učenicu pred tablu "da je malo vidi" ili da joj kže da malo ispruži noge. Sjećam se da se pričalo da je profesor njemačkom u susjednom odjeljenju učenicu rukom opalio po stražnjici.
Helem, na FB sam pronašao grupu koju su osnovali učenici te iznose nebuloze jednog svog profesora. Čovjek je zbog nebuloznih poteza i istjeran iz moje škole, te se skrasio u drugoj, ali njegove metoda rada ostale su iste.
Evo šta su učenici zabilježili
Bilo mi je zadovoljstvo upisivati ocjene...mislim ove jedinice
* Kažem vam danas sam u ovom gradu,a sutra u novom sadu
* Ja se smijem a sve mi ide u radni staz
* Znate kako se selo zove: " zlokuća"
* Nemoj da ja postanem neozbiljan pa da ti dodjes u kolovozu
* Nemoj testirati moje nerve
* Dijete se vec rodiloa u penziju otislo
* Izadji na staige
* Navijamo za cetvrtu recenicu " forca 4 recenica"
* Nismo zadovoljni dosadasnjim repertoarom
* Necuveno je u svojoj domovini biti stranac
* Hvala zeupsu kad si kontao, skuzio...
* Da ne testiram svoje nerve a ponekad i zivce
* Geografija to nije samo udzbenik geografije, to je sam zivot
* Ne razumijem bas najbolje
* Sta se vas dvojica grlite, pa dobro mislim moramo u evropu, gay je u modi
* Nesto je aktuelno, j a slabo vidim ili saburast...
* Rekao sam nemojte prekidati program
* Da osvijetlimo polzaj malo
* Izrazit ces se u poetskom smislu
* Ja od kako radim u ovoj skoli svaki dna sam sve mladji
* Vi ste prave kursadzije
* Ja znam da sam uvijek upravu
* Ma vidite mi smo poput amerike, imamo hollywood, dalas....
* Je li ti to crtas ili svrljas
* On se zamislio, on je sad sa fifi i cvjetnim drustvom
* Sta to crtas, jel jagodicu bobicu
*
pa djeca navode jos
*Jel iko od vas bio u Hrvatskoj?....a vidim jeste,vidite ja sam 11 godina studirao u zagrebu..hmhmhmhmhm.
Da li je iko od vas bio u Njemackoj?.....a vidim jeste,znate ja sam boravio u Njemackoj 4 godine..hmhmhmmhhmhm
A jeste li mozda bili u Turskoj?...Niko?..E vidite ja sam u turskoj bio 6 godina..hmhmhmhmhm.
A da li je iko od vas bio u Kini?Niko?..E vidite ja sam u Kini bio 3 godine.hmhmhmhmhmh.
A jesam li vas pitao da li je iko od vas bio u Tadjikistanu?Niko?Cudo...E pa vidite ja sam imao priliku da boravim tamo 10 godina.mhmhmhmhm
Pa profesore kolko vi godina imate???51 hmhmhmm
* ostarit cu necu znati....
* ti to neke viceve pricas...
* imamo sliku, nemamo ton..
sjecas se kad je meni rekao : jadna kuca u koju se ti udas..
Ovo možda i izgleda smiješno, ali nije jer su izjave duboko nespojive, šizofrene.
Znam da je u jednu sarajevsku OŠ išao tamnoputi dječak. Učiteljica ga je stalno provicirala zbog boje kože i čudnog imena, sve dok dijete nije zaplakalo pred čitavim razredom i zamolilo učiteljicu da ga ne provicira više jer on nije ROM nego je njegov otac Afrikanac koji decenijama živi u BiH!!!!!!!!!!!!!!!!
Ista učiteljica je svojim učenicima rekla da su oni propao slučaj, te da će biti sretni ako postanu konobari i čistačice.
Eto ko uči djecu