Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
condy wrote:Ko nema fap filter na autu, bolje mu je od aditiva, i puno jeftinije na pola rezervoara goriva dosut još litar ATF ulja u rezervoar od goriva i onda ga dobro pročepit. Podmazuje dizne i rješava problem sa trzanjem i nepravilnim radom motora. Meni pomoglo na autu. Kad sam vozio 2.0 hdi, počelo se pojavljivat kad tek upalim na hladno motor, neko vrijeme nepravilno radi vidiš po zvuku motora. Nakon dva dosipanja ovog ulja, nikad više. S tim da sam na svako treće sipanje goriva, dosipao i pola litra ovog ulja. Litar tog ulja je tad koštao oko 8 KM.
condy wrote:Ko nema fap filter na autu, bolje mu je od aditiva, i puno jeftinije na pola rezervoara goriva dosut još litar ATF ulja u rezervoar od goriva i onda ga dobro pročepit. Podmazuje dizne i rješava problem sa trzanjem i nepravilnim radom motora. Meni pomoglo na autu. Kad sam vozio 2.0 hdi, počelo se pojavljivat kad tek upalim na hladno motor, neko vrijeme nepravilno radi vidiš po zvuku motora. Nakon dva dosipanja ovog ulja, nikad više. S tim da sam na svako treće sipanje goriva, dosipao i pola litra ovog ulja. Litar tog ulja je tad koštao oko 8 KM.
Nisam nikad, al' iskreno, sve ovo mi lici na bacanje para.[emoji4] Ima li ovo negdje u Sarajevu?????
Ja mislim da je najbolje i najjeftinije rijesenje, naci kakvog cestitog bosch-istu, ako ga ima na ovom dunjaluku?![emoji12]
Nisam nikad, al' iskreno, sve ovo mi lici na bacanje para.[emoji4] Ima li ovo negdje u Sarajevu?????
Ja mislim da je najbolje i najjeftinije rijesenje, naci kakvog cestitog bosch-istu, ako ga ima na ovom dunjaluku?![emoji12]
konektovan wrote:
Pošto vidim da ste svi stručnjaci da vas upitam nešto. Koliko km treba proći s polovnim vozilom bez većih kvarova osim onih od starosti, (sitnice od 15 do 50KM), da bi se moglo reći da si kupio dobar polovan automobil?
Kad ste vec spomenuli aditive, ovo sam davno sipao nakon loseg goriva na EP, fantasticna stvar, ne znam da li jos proizvode ali definitivno je pomoglo bukvalno istog momenta nakon sipanja u rezervoar.
drunken tiger wrote:Pošto vidim da ste svi stručnjaci da vas upitam nešto. Koliko km treba proći s polovnim vozilom bez većih kvarova osim onih od starosti, (sitnice od 15 do 50KM), da bi se moglo reći da si kupio dobar polovan automobil?
jbg buraz kad tako postavis nikoliko
zamajac je oko 1000km, to nije kvar, i turbina kad rikne boze moj ako je riknula sama od sebe iako si na vrijeme ulje sipao i slicno popravis nije to neki kvar sve spada pod starost...
drunken tiger wrote:Pošto vidim da ste svi stručnjaci da vas upitam nešto. Koliko km treba proći s polovnim vozilom bez većih kvarova osim onih od starosti, (sitnice od 15 do 50KM), da bi se moglo reći da si kupio dobar polovan automobil?
jbg buraz kad tako postavis nikoliko
zamajac je oko 1000km, to nije kvar, i turbina kad rikne boze moj ako je riknula sama od sebe iako si na vrijeme ulje sipao i slicno popravis nije to neki kvar sve spada pod starost...
Svaka ti čast. Zbog toga sam i pitao. Puno pametuju na forumu. Rijetko kad možeš pročitati konstruktivnu kritiku i komentar.
muha_sa wrote:imal postavljaca teme--jel rješio problem
Jesam. Pisao sam u komentarima iznad samo sto se ovdje pise o svemu i svacemu [emoji4] Jos samo o mirisovima za auto da se pocne haha Uglavnom turbina se zamjenila, pumpa za ulje i leteci lezajevi kada je skinuo karter, primjetio je da su zreli za zamjeniti. Uglavnom popravilo se, ne dimi, idem sa autom na posao vec par dana i sve je hvala Bogu tip top.