Šivanje
Moderator: anex
- Meri Mej
#1 Šivanje
Ako je šivanje vaš hobi, ovo je pravo mjesto za vas
. Znam da je takvih malo, ali nikad se ne zna. Voljela bih da ovo bude mjesto na kojem možemo razmijeniti ideje, dobiti savjete ali i razriješiti dileme. Nadam se da će biti zainteresovanih

-
Envy
-
zelenashica
#3 Re: Šivanje
Šivanje ti je isto što i šivenje ...znaš ono kad krojačica iskroji komad platna pa ga sašije u primjerice neki odjevni predmetEnvy wrote:Ja bih voljela znati sta je "sivanje"?Hvala
-
Envy
- beautyfool
#6 Re: Šivanje
To ti je sasiti nesto
Imal' ko kakvu dobru sivacu masinu i gdje se to kod nas u Sarajevu moze kupiti ? Pa da malo sijemooo
Imal' ko kakvu dobru sivacu masinu i gdje se to kod nas u Sarajevu moze kupiti ? Pa da malo sijemooo
- Meri Mej
#7 Re: Šivanje
Ja sam kupila koristenu u servisu sivacih masina na Bascarsiji u ulici Bravadziluk. Mozes pogledati u Bagatu na Marijin Dvoru ili na Kosevskom brdu. Imas cesto i u oglasima.beautyfool wrote:To ti je sasiti nesto![]()
Moja je stara masina - kao stari mercedes - marke Brother
- Théa
#8 Re: Šivanje
Drage curice, volim vas post.
Inace sijem kako mogu iskljucivo samo sebi, dok sam bila mlada isla u skolu tako sam zaradivala dzeparac.
Inace imam staru Berninu koja datira od 1973 starija je od mene, ali radi kao luda.
ja sam se sivenja oprobala sa 5 godina, pa sam nekom nesrecom zabila makase u oko,od hirurga, eto tako su pocela moja krojacka iskustva.
Inace strasno volim svilu, pamuk, lan, volim prekrajati odjecu po svom stilu.
burdu sam koristila, ali sad vise ne
Inace sijem kako mogu iskljucivo samo sebi, dok sam bila mlada isla u skolu tako sam zaradivala dzeparac.
Inace imam staru Berninu koja datira od 1973 starija je od mene, ali radi kao luda.
ja sam se sivenja oprobala sa 5 godina, pa sam nekom nesrecom zabila makase u oko,od hirurga, eto tako su pocela moja krojacka iskustva.
Inace strasno volim svilu, pamuk, lan, volim prekrajati odjecu po svom stilu.
burdu sam koristila, ali sad vise ne
-
Lounge Act
#9 Re: Šivanje
evo nesto interesantno samo ja bih onako jednostavno crno-bijelo i sl.

a za one koji imaju djecicu ovo mi je preslatko

a za one koji imaju djecicu ovo mi je preslatko

- terra_incognita
#10 Re: Šivanje
Imam masinu (novu) a od nedavno imam i zelju da naucim sivati. Nekada je u Uniticu bio i kurs (cini mi se cak besplatan, pa zna li neko da li to jos postoji ?
- ladyada
#11 Re: Šivanje
evo i moj prilog ovoj temi , ponekad i ja koju jastucnicu sasijem ili tako neke jednostavne stvari ............
evo jedan link ima dosta snitova ali i dosta besplatnih mogu s kod kuce odstampati pa ko voli nek izvoli ..........
http://www.burdastyle.com/patterns
evo jedan link ima dosta snitova ali i dosta besplatnih mogu s kod kuce odstampati pa ko voli nek izvoli ..........
http://www.burdastyle.com/patterns
- Tugra
#12 Re: Šivanje
pozdrav svima, podrzavam ovu temu
inace sam naucila siti prosle godine, samouka sam da iskoristim vrijeme u periodu dok ne nadjem posao
samouka sam... sjela sam i naucila siti, u pocetku sam sila od nekih jeftinijih materijala, jer se nikada ne znam kako ce nesto ispasti, al eto hvala Bogu nikada nista nisam pokvarila niti mi se ista raspalo:D
- AdnaZ
- Meri Mej
#14 Re: Šivanje
Kad sam ja htjela upisati kurs, znala sam samo za jedan koji je tada drzala gospodja Mira (nekoliko puta je gostovala na Hayat-u). Mislim da sam cula da postoji jedan i u Tekstilnoj skoli. Za taj u Unitic-u nisam cula.....terra_incognita wrote:Imam masinu (novu) a od nedavno imam i zelju da naucim sivati. Nekada je u Uniticu bio i kurs (cini mi se cak besplatan, pa zna li neko da li to jos postoji ?
Sivanje ja zaista fantasticno - iako se ponakad i pori
- Meri Mej
#15 Re: Šivanje
Kako ce se itsa raspasti kad si ti profesionalac vec od malih noguTugra wrote:pozdrav svima, podrzavam ovu temuinace sam naucila siti prosle godine, samouka sam da iskoristim vrijeme u periodu dok ne nadjem posao
samouka sam... sjela sam i naucila siti, u pocetku sam sila od nekih jeftinijih materijala, jer se nikada ne znam kako ce nesto ispasti, al eto hvala Bogu nikada nista nisam pokvarila niti mi se ista raspalo:D
- Meri Mej
- beautyfool
#17 Re: Šivanje
Ima kurs u Nahli. http://www.nahla.ba jos da se je nakaniti otici i nesto naucitiMeri Mej wrote:Kad sam ja htjela upisati kurs, znala sam samo za jedan koji je tada drzala gospodja Mira (nekoliko puta je gostovala na Hayat-u). Mislim da sam cula da postoji jedan i u Tekstilnoj skoli. Za taj u Unitic-u nisam cula.....terra_incognita wrote:Imam masinu (novu) a od nedavno imam i zelju da naucim sivati. Nekada je u Uniticu bio i kurs (cini mi se cak besplatan, pa zna li neko da li to jos postoji ?
Sivanje ja zaista fantasticno - iako se ponakad i poriali sve je to dio carolije...
Imate li kakvih ideja za maxi haljine, sad ce ljeto, imal gdje tutorial ili nesto slicno..
@ Nefusun i ja sam se tuspasila ali Boga mi ova tema i nije nesto zivahna
- beautyfool
#18 Re: Šivanje
Da Bog do bude sta god jos do ljeta na ovoj temiNefsun wrote:Smišljaju nove kreacije, vidjet ces aBd kada nas iznenade i počnu postavljati slikice
- madnessa
#19 Re: Šivanje
pohadjala sam kurs u nahli i prezadovoljna sam. jeste da nisam dugo isla, ali osnove koje sam dobila su mi uveliko pomogle da shvatim principe. treba se jos mnogo uciti i steliti, ali za to nemam previse vremena, pa s vremena na vrijeme sjedem i pokusam malo "trenirati". jos nista iskoristivo nije ispalo, ali valjda bude.
- beautyfool
#21 Re: Šivanje
Da vas pitam
Koji se materijal stavlja u kragnu tako da nebude mekana vec fino oblikovana ? Jeli ima raznih tipova, debljina ili je samo jedan tip tog materijala ?
Koji se materijal stavlja u kragnu tako da nebude mekana vec fino oblikovana ? Jeli ima raznih tipova, debljina ili je samo jedan tip tog materijala ?
- beautyfool
#22 Re: Šivanje
Hvala pitacu, a gdje ima veliki izbor onih satenski i obicnih trakica sa dezenom i bez ? Ja znam onu radnju u papagajci i ona zena na otoci sto drzi te dzidze, ima li jos negdje ali da je veliki izbor ?kiki-miki wrote:Znam da se stavlja cintelin,slobodno pitaj tete u prodavnicama s materijalima.Mislim da se samo taj koristi.
-
Narya
#23 Re: Šivanje
Pozdrav.
Već četiri godine i imam blog o šivanju i raznim "uradi sam" temama. Ovo je link pa ako hoćete pogledajte
http://ceker.blogger.ba/
Na blogu možete naći razne linkove i informacije vezano za šivanje raznih stvari, mada je akcenat na šivanju odjeće.
Takođe na blogger.ba ima mala zajednica blogera tj. blogerki
koje se bave šivanjem, razmjenjujemo iskustva i informacije pa ako hoćete navratite. Drago mi je da sam vidjela ovu temu i da ima ljudi koje zanima šivanje.
Već četiri godine i imam blog o šivanju i raznim "uradi sam" temama. Ovo je link pa ako hoćete pogledajte
Na blogu možete naći razne linkove i informacije vezano za šivanje raznih stvari, mada je akcenat na šivanju odjeće.
Takođe na blogger.ba ima mala zajednica blogera tj. blogerki
- madnessa
#24 Re: Šivanje
Narya wrote:Pozdrav.
Takođe na blogger.ba ima mala zajednica blogera tj. blogerkikoje se bave šivanjem, razmjenjujemo iskustva i informacije pa ako hoćete navratite. Drago mi je da sam vidjela ovu temu i da ima ljudi koje zanima šivanje.
-
njonjica
#25 Re: Šivanje
Oooo super, ovo ide u bookmarkmadnessa wrote:Narya wrote:Pozdrav.
Takođe na blogger.ba ima mala zajednica blogera tj. blogerkikoje se bave šivanjem, razmjenjujemo iskustva i informacije pa ako hoćete navratite. Drago mi je da sam vidjela ovu temu i da ima ljudi koje zanima šivanje.